"Sadece CTP'li bir vekilim, o kadar"

Yayın Tarihi: 11/05/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Akansoy'a CTP'nin şu an proaktif bir muhalefet görevi yapmaya çalıştığını ancak günü geldiğinde sandıktan ikinci parti çıkması sonucunda neler olacağını sordum. "Eğer halk CTP'ye muhalefette kal derse bazı değişimler yaşanır mı?" diye sorduğumda; "CTP güçlü bir parti, iktidar olmayı sonuna kadar zorlayacak. Bu ülkeyi yönetecek en iyi parti CTP'dir, bir başarısızlık olursa ve değişim gerekirse değişim olur" dedi.
  • Akansoy'a son soru olarak CTP yönetiminin kendi bilgi ve birikiminden yararlanıp yararlanmadığını sordum. Şöyle bir beş saniye kadar duraksadı, öyle tahmin ediyorum ki 10 puanlık bir soruydu; "Sana şu kadarını söyleyeyim ki ben sadece CTP'li bir vekilim, o kadar…"

İçişleri eski Bakanı ve CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy ile önceki Kıbrıs Genç TV'deki programımda buluşup çok güzel bir sohbet yaptık. Akansoy çok değer verdiğim ve hem CTP için hem de ülke adına başarılı işler yapacağına inandığım sayılı vekillerden biridir. Kıbrıs müzakere sürecini konuştuksa da hükümetin işleyişine ve CTP'nin son durumuna da değinmeden geçemezdim. Oldukça dikkatli ve hoşgörülü açıklamalarda bulundu.

Daha sert cevaplar da verebilirdi günün sonunda ama CTP'nin geleneğinden gelen biri olduğu için kırıp dökmek yerine toparlayıcı değerlendirmeler yapmayı tercih etti.

Öncelikle hükümete yönelik sert sözlerle başladık programa.

Hükümetin otorite sorunu var

Akansoy, hükümette ciddi bir otorite sorunu bulunduğunu ve yaşanan sıkıntılar ve şaibeli konular karşısında hükümete soru sormalarına karşın tatmin edici herhangi bir cevap alamadıklarını anlattı.

"Bu hükümetin kesinlikle bir otorite sorunu var. Kimin ne yaptığı belli değil. Her alanda ama her alanda ciddi sorunlar yaşıyoruz ve halk adına meclis kürsüsüne çıkıp sorular sorduğumuzda inanır mısınız hiçbir doyurucu yanıt alamıyoruz. Konularla ilgili olan bakanlar meclis kürsüsüne çıkıp bir şeyler söylüyorlar ama aldığımız cevaplara bakıyoruz ama kaçamak cevaplar ve havada kalan cevaplar alıyoruz. Malum konu sit alanları. Dereceleri var. Birilerine sit alanı olan bir bölgenin derecesi değiştirilerek hükümet bir bedel ödemeye hazırlanıyor. Nasıl olur da bunu yaparsınız diyoruz cevap yok. Sit alanlarının düzenlenmesi ile ilgili gerekli çalışmalar hala yok. Belli ki bazı konularda birilerine bir menfaat sağlanacak."

CTP'de de hatalar oldu

Akansoy: "Geçmişte CTP de hükümetteyken bazı hatalar yaptı ya da o günün koşullarında doğru olarak görülen uygulamalar hata getirdi ama biz bu hatalardan ders aldık. Bu hataların tekrarlanmaması içinde bundan sonra gereken ciddiyet gösterilecektir, ben buna eminim."

CTP'de değişim gerektiğinde gerçekleşir

Akansoy'a CTP'nin şu an proaktif bir muhalefet görevi yapmaya çalıştığını ancak günü geldiğinde sandıktan ikinci parti çıkması sonucunda neler olacağını sordum. "Eğer halk CTP'ye muhalefette kal derse bazı değişimler yaşanır mı?" diye sorduğumda; "CTP güçlü bir parti, iktidar olmayı sonuna kadar zorlayacak. Bu ülkeyi yönetecek en iyi parti CTP'dir, bir başarısızlık olursa ve değişim gerekirse değişim olur" dedi.

"Sadece bir CTP vekiliyim, o kadar"

Akansoy'a son soru olarak CTP yönetiminin kendi bilgi ve birikiminden yararlanıp yararlanmadığını sordum. Şöyle bir beş saniye kadar duraksadı, öyle tahmin ediyorum ki 10 puanlık bir soruydu; "Sana şu kadarını söyleyeyim ki ben sadece CTP'li bir vekilim, o kadar…"

Akansoy'un bu cevabının altına onlarca sayfa yazı yazılabilir. Umarım CTP yönetimi Akansoy gibi ve daha birçok CTP'linin birikimlerini pozitif olarak kullanır.

Ben Tufan Hocada o erdemi görüyorum.

***********

Sucuoğlu ve Gardiyanoğlu'nun zaferi

Sağlık Bakanlığı ile Tıp-İş'in en sonunda uzlaşması elbette ki sevindirici bir haber. Uzlaşmalarına sevindik sevinmesine ama bu uzlaşmanın ardında Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu'nun ciddi bir dayanışması var. Ben her ikisini de kutluyorum; çünkü her iki doktor da günün sonunda hastalıkların pençesinde uğraşan fakir vatandaşa sahip çıktı. Kamu doktorlarının sistemdeki sorunlardan ötürü hastalara bakmayı reddetmesine karşılık hastaların imdadına Serbest Çalışan Hekimler Birliği yetişti ve Bakan Sucuoğlu'nun ilk kez kamu doktorlarının tehditleri karşısında elini güçlendirdi. Bu saatten sonra Bakan Sucuoğlu'nun yapması gereken iki önemli unsur var. Birincisi mahkemenin emrini uygulamak ve kamu hekimlerinin ikinci iş yasağına uymasını sağlamak, ikincisi ise Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nden hizmet satın almaya başlamak ve ağır ağır serbest hekimleri hastane bünyesine dahil etmek. Aksi takdirde bundan sonraki süreçte Sucuoğlu'nun yerine gelecek olan başka bir sağlık bakanı daha ciddi sıkıntılar yaşayacaktır.

****************

Gulle, belediye başkanlığına aday mı?

Sağlık eski Bakanlarından Dr. Ahmet Gulle'nin yakın bir yoldaşı tarafından 2018 yılında gerçekleşecek olan belediye seçimlerine Lefkoşa'dan aday olması teşvik ediliyor. Duyduğuma göre bu fikir Ahmet Gulle'nin aklına yatmış diyorlar. Halbuki Gulle, belediye başkanlığı yerine milletvekilliğine aday olsa kesin kazanacak isimlerden biri. Kaldı ki bazı CTP Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Harmancı'yı desteklemeye hazırlanırken, öte yandan Hasan Sertoğlu UBP-DP ortak adayı çıkmaya hazırlanırken, Gulle'nin Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçimlerinde ne şansı olur iyi düşünmesi lazım.

**********

Fellahoğlu en gözde vekil adayı

Kim ne derse desin LTB eski Başkanı belediye başkanı olduğu dönemde güzel işler de yaptı. 2018 yılında gerçekleşecek milletvekilliği seçimlerinin en gözde adayları arasında yer alıyor. Fellahoğlu'na yeniden belediye başkanlığa aday ol çağrıları yapılsa da Fellahoğlu'nun 2018 yılında yeniden parlamentoya girmeye kararlı olduğunu duydum.

***********

Günün Sözü

Döndüm arkamı sana. Sen sırtımdan vurmayı seversin, yüzüm ağır geImesin…

Attila İlhan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.