UBP'de "Denktaş" krizi

Yayın Tarihi: 30/05/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Ulusal Birlik Partisi içindeki güvenilir kaynaklarımızdan gelen bilgilere 200 dönümlük arazinin kiralanması olayı UBP'yi ciddi anlamda karıştırdı. Gelen bilgilere göre kiralama bakanlar kurulu kararıyla olacak belki ama bu kararın alındığından UBP'li bakanların bir kısmının haberi yok. İddiaya göre bazı UBP'li bakanlar böyle bir karar görmedi, sonradan tek imzayla imzalanan bakanlar kurulu kararlarının arasına bu karar da eklendi. Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün olaydan haberdar olması ve bunu bakanlarıyla paylaşmaması da UBP'li bakanları ciddi anlamda rahatsız etti.
  • Erken seçimin de gündeme geldiği toplantıda Başbakan Özgürgün "bir hesap kitap yaptım sıcaklara da kalmamak adına 5 Kasım tarihi uygun olur" dedi. Başbakanın bu önerisine 15 Ekim tarihini de önerenler olduğunu öğrendim.
  • UBP Grup toplantısında bakanlar ve vekiller Başbakan Özgürgün'e sert çıkarak alınan kararın iptalini istediler. Gelen bilgilere göre ise Başbakan Özgürgün, Denktaş ile konuşup bu kararı iptal etmesini isteyeceğini ifade etti
  • Rauf Denktaş Üniversitesi kurulmasını şahsen ben de destekliyorum ama bunu birileri yapacaksa devlet eliyle aileye menfaat sağlama algısına yol açmamalı bu durum. Serdar bey böyle bir durum olmadığını söyledi ama kamuoyu bunu hep böyle algılayacak. Umarım Serdar bey farklı bir çözüm bulur bu işe.
  • UBP içindeki kaynaklarımız Başbakan Özgürgün'ün son zamanlarda kabinede yeniden değişikliğe gitme fikrini sıcak tuttuğunu ve kendisine yakın çevrelere bunu söylediği de net bir bilgi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın kendi ailesine Rauf Denktaş üniversitesi kurma adına bakanlar kurulu kararıyla kiraladığı arazinin hem hükümet içinde hem de kamuoyunda olumsuz etkileri artarak devam ediyor. Gündeme bomba gibi düşen bu olay muhalefet partilerinin yanı sıra UBP'yi ciddi anlamda rahatsız ettiğini öğrendik. Yazıya geçmeden önce şunu söylemekte fayda var; Merhum Lider Denktaş Bey'in adına bir üniversite kurulması ya da açılması kimseyi rahatsız etmez ama Başbakan Yardımcısı sıfatıyla Serdar beyin bu imkanı kendi çocuklarına sağlamış olması . bu hiçbir şekilde etik değildir.

Dünyanın hiçbir yerinde bir Başbakan Yardımcısı ya da bir bakan böyle bir davranış içine giremez. Sıkıntı buradadır. Bazı kesimlerin Denktaş soy ismine bir kastı olabilir, şahsen benim saygım var sevgim var ama bu olay toplum vicdanında yer bulmamıştır, bunu söylemek lazım.

Böyle bir üniversite kurulacaksa bir başkası kurardı, bu ille ki bir Başbakan Yardımcısı tarafından birinci derece aile bağı olan kişilere verilmezdi.

Sn Denktaş'ın bu olayı yasalar çerçevesinde yapmış olması kamuoyunu rahatlatmıyor.

Denktaş ailesi ve DP zarar gördü

Serdar beyin son bir yılda politikada göstermiş olduğu başarı başbakanı adeta gölgede bırakmıştır, bunu takdir etmek lazım ama bu olay Denktaş ailesinden rahatsız olan ve toplumu kışkırtmaya her an hazır olan çevrelerin ekmeğine bal sürmüştür. Yani Denktaş ailesi bu olaydan yıpranacağı gibi Demokrat Parti de ilk seçimde bu olaydan yara alacaktır.

Rauf Denktaş üniversitesinin kurulması son derece makul ve güzel bir proje ama yapılış şekli yanlış oldu.

UBP'de denktaş krizi çıktı

Ulusal Birlik Partisi içindeki güvenilir kaynaklarımızdan gelen bilgilere 200 dönümlük arazinin kiralanması olayı UBP'yi ciddi anlamda karıştırdı. Gelen bilgilere göre kiralama bakanlar kurulu kararıyla olacak belki ama bu kararın alındığından UBP'li bakanların bir kısmının haberi yok. İddiaya göre bazı UBP'li bakanlar böyle bir karar görmedi, sonradan tek imzayla imzalanan bakanlar kurulu kararlarının arasına bu karar da eklendi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün olaydan haberdar olması ve bunu bakanlarıyla paylaşmaması da UBP'li bakanları ciddi anlamda rahatsız etti.

UBP grup toplantısı gergin geçti

Dün sabah yapılması planlanan UBP Grup toplantısı dün öğleden sonraya kaldı ve ana gündem kiralanan arazi ile erken seçim oldu.

Özgürgün, Denktaşla konuşup kararın iptalini isteyecek

UBP Grup toplantısında bakanlar ve vekiller Başbakan Özgürgün'e sert çıkarak alınan kararın iptalini istediler. Gelen bilgilere göre ise Başbakan Özgürgün, Denktaş ile konuşup bu kararı iptal etmesini isteyeceğini ifade etti. Uzun süren grup toplantısında bu konu uzun uzun konuşuldu.

Erken seçim 15 ekim veya 5 kasım

Erken seçimin de gündeme geldiği toplantıda Başbakan Özgürgün "bir hesap kitap yaptım sıcaklara da kalmamak adına 5 Kasım tarihi uygun olur" dedi. Başbakanın bu önerisine 15 Ekim tarihini de önerenler olduğunu öğrendim.

Uzunca bir süredir Hükümetin mali protokolü imzalamasına karşın yürürlüğe koymamasından ötürü Türkiye para akışında sıkıntı yaratıyor ve ilerleyen aylarda ciddi mali sıkıntılar baş gösterecek. Bundan dolayı Başbakan Özgürgün'ün erken seçimi sıkça düşündüğü ve gündeme getirdiği söyleniyor.

Kabine değişimi gündemde

UBP içindeki kaynaklarımız Başbakan Özgürgün'ün son zamanlarda kabinede yeniden değişikliğe gitme fikrini sıcak tuttuğunu ve kendisine yakın çevrelere bunu söylediği de net bir bilgi. Elimizde bazı isimler de var ama başbakan bu konuda sık fikir değiştirdiğinden kabine değişikliği konusunu özet geçiyorum.

Sonuç olarak gündem şu an Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın üzerinden şekilleniyor. Rauf Denktaş Üniversitesi kurulmasını şahsen ben de destekliyorum ama bunu birileri yapacaksa devlet eliyle aileye menfaat sağlama algısına yol açmamalı bu durum. Serdar bey böyle bir durum olmadığını söyledi ama kamuoyu bunu hep böyle algılayacak. Umarım Serdar bey farklı bir çözüm bulur bu işe.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Hep kazanırsın ey çözümsüzlük!

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları