Hükümet bozuldu bozulacak

Yayın Tarihi: 02/06/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Üst düzey bir UBP'li bana "Erken seçim muhtemelen 5 Kasım tarihinde olacak, sadece seçime hazırlanmak için süre yeterli mi değil mi onu değerlendireceğiz. Serdar bey ne yazık ki birçok konuda işi yokuşa sürüyor anlaşmamız mümkün değil. 5 Kasım'a kadar da beklenir mi bilemem. Sana hükümetin bittiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
  • 200 dönümlük arazi konusunu dışarıda bırakırsak Serdar Denktaş'ın son derece başarılı bir politika izlediğini söyleyebiliriz. En azından birçok konuda Başbakan'ın yapması gereken birçok işi göğüsleyip kendisi yapmıştır. Buna Ankara ile ilişkilerin iyileştirmesinden tutun da iç sorunlarda sorunlarla yüz yüze gelinmesine kadar. Ne kadar sıkıntılı iş varsa Serdar Denktaş her konuda çözüm üretemese de elini taşın altına koymuştur.
  • Yeri gelmişken söylemekte fayda var, ayrım yapmaksızın hükümetin birçok önemli bakanlığında rüşvet dedikoduları aldı yürüdü. Tabii rüşvetin belgesi olmaz olmasına ama insanlar rakam ve isim vererek alınıp verilenleri anlatıyorlar. Elbette ki bunların hepsi yalan da olabilir bir kısmı doğru da. Aman herkes dikkatli olsun. Ansızdan bir ses kaydı bir video görüntüsü çıkmasın ortaya. Ama en kirlenmez denilen kişiler ile ilgili bile neler konuşuluyor neler. Açıkçası çok üzücü bir durum.

Hükümet malum tartışmalardan ötürü oldukça gergin günler yaşıyor. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş her ne kadar arazi konunda geri adım atsa da UBP kanadı artık bu hükümeti sürdürmek istemiyor diye duydum. Tabii UBP sürdürmeyim de ne yapacak. Gelecek hafta UBP erken seçimi bir daha konuşmak ve tartışmak için yeniden toplanacak ve bu toplantıda artık erken seçimin tarihi belirlenecek.

UBP içindeki kaynaklarımızla dün yaptığım bir dizi temas da erken seçim olup olmayacağının nabzını tuttum. Üst düzey bir UBP'li bana "Erken seçim muhtemelen 5 Kasım tarihinde olacak, sadece seçime hazırlanmak için süre yeterli mi değil mi onu değerlendireceğiz. Serdar bey ne yazık ki birçok konuda işi yokuşa sürüyor anlaşmamız mümkün değil. 5 Kasım'a kadar da beklenir mi bilemem. Sana hükümetin bittiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Tabii siyasettir bu bitti denilen yerden yeniden başlar.

UBP'nin geçici hükümet korkusu

UBP'nin hükümeti bozma konusunda ya da erken seçime gitme konusunda ciddi kaygıları da yok değil. Olası bir erken seçimin erken bir tarihte gündeme gelmesi daha önce de yaşandığı gibi geçici hükümet modelini gündeme getirebilir. İşte UBP'nin bu noktada ciddi kaygıları olduğunu öğrendim.

Bu nedenle adı her ne kadar erken seçim olursa olsun ne kadar geç olursa bu seçim UBP için o kadar iyi olacağı düşünülüyor. Bu nedenle 5 Kasım tarihini Başbakan Özgürgün ortaya attı ama bu seçim meselesi Nisan 2018'i de bulursa şaşmayın, çünkü UBP'nin olası bir seçimde işi hiç de kolay değil.

Başka koalisyon şekli mümkün mü?

Zaman zaman Demokrat Parti'nin hükümetten ayrılıp CTP ile hükümet kurabileceği konuşulsa da bu sanırım artık pek mümkün değil. Özellikle 200 dönümlük arazi meselesinden sonra CTP böyle bir filmin içine giremez. Ancak bilmeniz de fayda var diye söylüyorum, sıkça kavga eden UBP-DP hükümetinde bir süre önce yaşanan başka bir krizle ilgili CTP-DP ikilisinin de bir görüşme yaptığı açıkça konuşuldu.

Öyle tahmin ediyorum ki bu hükümetle ülke seçime gidecek.

Halbuki denktaş başarılı

200 dönümlük arazi konusunu dışarda bırakırsak Serdar Denktaş'ın son derece başarılı bir politika izlediğini söyleyebiliriz. En azından birçok konuda Başbakan'ın yapması gereken birçok işi göğüsleyip kendisi yapmıştır. Buna Ankara ile ilişkilerin iyileştirmesinden tutun da iç sorunlarda sorunlarla yüz yüze gelinmesine kadar.

Ne kadar sıkıntılı iş varsa Serdar Denktaş her konuda çözüm üretemese de elini taşın altına koymuştur.

Birçok bakanlıkta şaibe dedikoduları var

Yeri gelmişken söylemekte fayda var, ayrım yapmaksızın hükümetin birçok önemli bakanlığında rüşvet dedikoduları aldı yürüdü. Tabii rüşvetin belgesi olmaz olmasına ama insanlar rakam ve isim vererek alınıp verilenleri anlatıyorlar. Elbette ki bunların hepsi yalanda olabilir bir kısmı doğru da. Aman herkes dikkatli olsun.

Ansızdan bir ses kaydı bir video görüntüsü çıkmasın ortaya.

Ama en kirlenmez denilen kişiler ile ilgili bile neler konuşuluyor neler. Açıkçası çok üzücü bir durum.

Artık iş takipçiliği yapan bakanlar olduğu söyleniyor. Umut edelim ki bunların hepsi yalan olsun.

Sonuç olarak içimden bir ses hükümetin Nisan 2018 yılına kadar devam edeceğini ve erken seçimin olmayacağını söylüyor. Zira hem hükümet henüz ortaya yeteri kadar performans koymamıştır hem de itibar kaybetmiştir.

Bu iki parti kötü bir fotoğrafla neden erken seçime gitsin ki. Velev ki erken seçim oldu yeniden aynı hükümet modelinin oluşabileceğini ve bunun muhtemel seçenekler arasında olduğunu hepimiz biliyoruz.

**************

20 yaşında yakışıklı bir genç "Ertan Birinci"

Kıbrıs Genç TV'nin 20. kuruluş yıl dönümü dün gece Büyük Anadolu Otel'de kutlandı. Uzun yıllardır bu kurumun bir temsilcisi olarak tüm izleyicilerimizi orada görmek beni çok mutlu etti. Meslek hayatım boyunca birçok televizyondan teklif almama rağmen tek bir dakika bile terk etmeyi düşünmediğim bir kurum oldu Genç TV. Bana göre kurumun her şeyi olan Ertan Birinci'nin biz gazeteciler üzerindeki emeği, sahiplenmesi ve verdiği değer ödemli bir bağlılık sağlamıştır her zaman kuruma karşı. Kıbrıs Genç TV gibi tüm televizyonların da önünde izlenme rekoruna sahip, en değerli programcıları ve haber, yayın ekibini bünyesinde koruyan kanalımızda ölünceye kadar izleyici ile buluşmayı temenni ediyorum Tanrı'dan. Ertan Birinci başta olmak üzere Tekin Birinci kardeşim ve tüm meslektaşlarımın doğum gününü kutluyorum.

Bir gazetecinin değer verdiği en önemli şey konuşma özgürlüğüdür ve eğer Genç TV'liyseniz masaya elinizi vurun, o yumruğun arkasında duran bir Ertan Birinci yanı başınızda bekliyor olacaktır. Seni selamlıyorum Usta iyi ki varsın…

******************

Günün Sözü

Korkma bana âşık olmaktan ya da çekip gitmekten. Çünkü kalbimdeki hiçbir cesedi sahipsiz bırakmadım ben.

Nazım Hikmet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları