"Bir gün" gelir sen de bu kapıya gelirsin!

Yayın Tarihi: 08/08/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Merve Kavakçı'nın yakın siyasi tarihine bakamayız çünkü Merve hanım uzun yıllardır Türk siyasetine aktif ve pozitif olarak katkı koyan değerli bir siyasetçidir. 1998 yılından beri aktif siyasetin içinde olduğunu eminim çoğunuz bilmezsiniz. İslam dinini de gösterişten uzak, tam bir Müslüman gibi yaşamaktadır. Zaten Merve hanımın yüzüne, konuşmalarına baktığınızda karşınızda mütevazılıktan ödün vermeyen bir karakter görürsünüz. Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atandıktan sonra, Birgün gazetesi "Büyükelçiliğe atanan Merve Kavakçı'nın üfürükçü hocanın birine pirinç okuturken çekilen fotoğrafı gündeme oturdu" tarzında hiç yakışık almayan ve aynı zamanda Kıbrıs Türk kamuoyunu da rahatsız eden bir açıklamada bulunmuştur. Üfürükçü hoca dediği kişi yüz binlerce müridi bulunan Kıbrıslı Şeyh Nazım Kıbrısi olunca hepimiz bu talihsiz haberden rahatsız olduk.

Konu Şeyh Nazım Kıbrısi olunca taşıdığım burcun özellikleri hemen kabarır. Ben bir Aslan burcuyum ve tüm özelliklerini de taşıdığıma inanmışımdır her zaman. Dedim ya konu Şeyh Nazım olunca aslan kesilirim. Şeyh Nazım'ı tanıyan hemen hemen herkes de aslan kesilir. Konu malum. Birkaç gündür kamuoyunu meşgul ediyor. Birgün gazetesinin yayınladığı ve CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer de dahil olmak üzere CHP'li bazı vekillerin, Kuala Lumbur Büyükelçisi Merve Kavakçı hanımefendi ile ilgili yapmış olduğu yakışıksız ve son derece yanlış yorum.

Bunun üzerine kelam keseceğiz bugün. Sevgili yazar dostum Ferhat Atik son derece kibar bir yazı kaleme aldı. Benim kalemim Ferhat Atik kadar hoşgörü barındırmaz. O tam bir sanatçı ve entelektüeldir. Söyleyeceğini kırıp dökmeden söyler fakat benim üslubumda ne yazık ki kırıp dökme var.

Keşke her kadın Merve Kavakçı gibi olabilse

Merve Kavakçı'nın yakın siyasi tarihine bakamayız çünkü Merve hanım uzun yıllardır Türk siyasetine aktif ve pozitif olarak katkı koyan değerli bir siyasetçidir. 1998 yılından beri aktif siyasetin içinde olduğunu eminim çoğunuz bilmezsiniz. İslam dinini de gösterişten uzak, tam bir Müslüman gibi yaşamaktadır. Zaten Merve hanımın yüzüne, konuşmalarına baktığınızda karşınızda mütevazılıktan ödün vermeyen bir karakter görürsünüz.

Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atandıktan sonra, Birgün gazetesi "Büyükelçiliğe atanan Merve Kavakçı'nın üfürükçü hocanın birine pirinç okuturken çekilen fotoğrafı gündeme oturdu" tarzında hiç yakışık almayan ve aynı zamanda Kıbrıs Türk kamuoyunu da rahatsız eden bir açıklamada bulunmuştur. https://www.facebook.com/birgungazetesi/posts/1507004269335844.

Üfürükçü hoca dediği kişi yüz binlerce müridi bulunan Kıbrıslı Şeyh Nazım Kıbrısi olunca hepimiz bu talihsiz haberden rahatsız olduk.

Birgün gazetesi Şeyh Nazım'ı tanısaydı!

Şeyh Nazım Kıbrısi'yi anlatmaya kelimeler yeter mi bilemem. Kelime anlamıyla şakacı, insanlara hep hoşgörüyle yaklaşan ve en önemlisi de yukarıdan değil aşağıdan yukarı doğru bakan tevazu sahibi bir evliyaydı. Evliyaydı diyorum çünkü hem Seyyid hem Şeriftir. Mürşidi Şeyh Abdullah Dağistani gibi büyük bir evliyadır. Yine türbesi Yalova'da bulunan Şeyh Şerafettin Dağistani hazretlerinin terbiyesinden yetişmiştir. Şeyh Şerafettin ki doğmuş ve doğmamış insanların seceresini bir çırpıda sayacak kadar keramet ehli bir evliyadan bahsediyoruz. İsimleri internete yazın ve okuyun.

Eminim ki Birgün gazetesi direktörleri, Şeyh Nazım Kıbrısi'yi tanıma şansına sahip olsaydılar bugün "Şeyh Efendi'ye üfürükçü demekten" haya edeceklerdi.

Kısmet meselesi tabii, insanın kısmetinde olmayınca olmuyor. Kadir Mısırlıoğlu hayattadır. Birgün gazetesi arasın ve bir söyleşi yapsın ve Şeyh Nazım'ı bir de ondan dinlesin. İnterneti açsın onlarca kerametini dinlesin.

Ama gelin görün ki bu inanç meselesi. Neye inanırsanız hayatınız ona göre şekillenir. Allah'a yakın olur onların dostları ile arkadaşlık ederseniz haliniz başka saçma sapan işlerle konuşursanız haliniz başka olur.

Bu haberi yapan kişi ya da kişiler Şeyh Nazım'ı hayattayken karşılaşsaydı ve gözlerinin içine baksaydı, onun için üfürükçü diye yazamazlardı.

Merve Kavakçı'nın bilgi ve birikimine saygı duyulması gerektiğinin ötesinde Merve hanımın, Şeyh Efendi'nin elini öpmesini, elini açmasını eleştirmek hiçbir kimsenin haddi değildir.

İnanç özgürlüğüyle alay etmek, bunu küçük görmek ve dahası milletin bir vekili olarak bir insanın dini inancıyla alay etmeyi Birgün gazetesi kendine yakıştırdıysa da bu bizi rahatsız etmiştir.

Şeyhimizin yalan yanlış konuların içine malzeme edilmesi ve AK Parti'yi eleştirecek diye hem Şeyh Nazım gibi değerli bir veliyi hem de Merve Kavakçı gibi değerli bir siyasetçiyi küçük düşürmeye çalışmak Birgün gazetesinin gazetecilik alanındaki hafifliğini göstermiş oldu bize.

Gazete umarım en erken zamanda hem Kavakçı'dan hem de Kıbrıs Türk halkından bir özür diler.

Şeyh Nazım'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili kerameti

Nakşibendi Şeyhi Nazım Kıbrısi'nin 2 Şubat 2011'de başkanlık sistemi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptığı ortaya çıktı. Birkaç yıl önde hayatını kaybeden Şeyh Nazım Kıbrısi, 6 sene evvel bir sohbetinde başkanlık sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında, recep ayında seçim olacağı tahmininde bulunan ve "Türkiye'de sistem değişecek" diyen Kıbrısi yıllar öncesinden içerisinde bulunduğumuz günleri tahmin etti. "Şeyh Nazım Hz. 6 sene evvel verdiği sohbette bir recep ayında seçim olacak Türkiye'de sistem değişecek diyor! Referandum recep ayında..."

Şeyh Nazım Kıbrısi o sohbetinde şu açıklamalarda bulunuyor; "Bu seçim sistemi büsbütün kalkacaktır. Türkiye'de tek kişinin hükümranlığı mevzubahis olacak, buna "başkanlık sistemi" derler... Yani her türlü bu milletin menfaatine uyan ne varsa o meydana çıkar; ne kadar milletin dini İslam aleyhinde tuzakları, hileleri varsa birden kaybolur. Çünkü bu milleti kurtaracağız inşallah, bunların yalanlarından, ne yapmak istedilerse bu millete onları açıklayacak adamlar çok yetişiyor şimdi. Zulüm devam etmez. Çok şeyler var ama milletin hiçbirinden haberi yok." http://m.milatgazetesi.com/naksibendi-seyhi-nazim-kibrisi-bugunleri-yillar-oncesinden-bildi-haber-111003

**************

Günün Sözü

Gülmek için mutlu olmayı beklemeyin, belki de gülmeden ölürsünüz.

Victor Hugo

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.