Başbakanda FETÖ listesi var mı?

Yayın Tarihi: 18/08/17 08:00
okuma süresi: 9 dak.
A- A A+
  • Bugün Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir devlet adamına sahip olduğu için çok ama çok şanslı. Türkiye bugün zenginleşmişse, o fakir halinden kurtulup iyileşmişse bunu yapan tek isim Erdoğandır. Keşke Erdoğan gibi bir devlet adamı bu ülke de de olsa. Bugün Türkiye'de okula gitmeyen çocuk artık yok, evine erzak gitmeyen aile yok, sağlık sistemi tavan yapmış durumda. İç kargaşa var mı peki? Evet var. Peki kim yapıyor bunu? İşte bu soru çok önemli. FETÖ sadece buz dağının üstü. Kaldırıp altına baktığınızda kimlerin Türkiyeyi karıştırdığını görürsünüz.

  • Bir bereket versin Türkiye bu işin peşine düştü ve bu konuda ciddi bir araştırma yürütülüyor. Zamanında tüm devlet erkanı Fetö yok demişti ama bugün sürekli birileri tutuklanıyor. Ama benim ısrarla merak ettiğim şey gerçekten Başbakan Özgürgün de Fetö listesi var mıydı? Başbakanın her sözü benim için teminattır ve güvenilirdir. Bu nedenle bir daha sorma ihtiyacı hissediyorum.

FETÖ'nün darbe denemesinin etkileri halen hem Türkiye'de hem de KKTC'de devam ediyor. Çok şükür ki bu darbe denemesi başarısız oldu. Eğer başarılı olsaydı zira burada da tezahür edebilir ve bir iç savaş çıkabilirdi. Darbe denemesinin ardından defalarca kez KKTC'de de Fetö'nün uzantısı olduğunu yazdık çizdik. Hatta o günlerde hem Başbakan Özgürgün hem de Cumhurbaşkanı Akıncı bu konuda bir tepki koymuşlardı. Haksız sayılmazlardı zira Fetö ile bağlantısı söz konusu olmayan kişilerin dahi isimleri ortaya atılmış ve bir kirlilik yaratılmıştı. Sonraları Ankara, KKTC'de bir dizi araştırmalar yapmış ve bu konu rafa kalkmıştı. En azından rafa kalktığını zannedeler öyle sanmıştı.

O günlerde elimize çok güvenilir bilgiler geldiği için ve kaynaklarımız çok güçlü olduğu için üstüne basa basa KKTC'de Fetö uzantısı olduğunu yazmıştık.

18 Ağustos 2016 tarihli yazımda net bir dille ifade etmiştim yine söylemekte çekinmiyorum. O tarihlerde Başbakan Özgürgün'e Fetö ile ilgili bir liste verilmiş ve Başbakandan bu konuda bir eylem yapması istenmişti. Sonradan Başbakan ile yapmış olduğum bir söyleşide kendisine böyle bir liste olup olmadığını sorduğumda ise "yok " cevabını almıştım.

"Başbakan Özgürgün'e kendisine bir liste verilip verilmediğini sorduğumda bana verilmediğini, olmadığını söyledi ama bana son derece güvenilir bir kaynağım Başbakan Özgürgün'e liste verildiğini bundan birkaç hafta önce söyledi. Başbakan, KKTC'deki FETÖ konusunda ciddi bir şekilde uyarıldı, bunu size net olarak söyleyebilirim. FETÖ var da Başbakan bunları koruyor demem asla çünkü böyle bir durum asla olamaz ama Özgürgün'e bir liste verildiğini iddia edebilirim bu noktada. Yine aynı kaynağım bana Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara hükümetinin seçimlerde dönemin Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu desteklediğini ve bu nedenle KKTC'deki FETÖ'cülerin sırf AK Parti Eroğlu'nu destekliyor diye Akıncı'yı desteklediğini ve bunun bilinmesi gereken yerler tarafından da net bir şekilde bilindiğini söyledi." http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/1/col/160/art/28802/PageName/KIBRIS_POSTASI

İşte 16 Ağustos tarihinde kaleme aldığım yazıdan bir kesit. Bilinmesini istediğim bir şey var ki biz yazılarımızı kaleme alırken uyduruk bilgilerle donatmıyoruz yazımızı, kaynak varsa ve güvenilirse yazıyoruz. Bana o tarihlerde Başbakan Özgürgün'e Fetö ile ilgili bir liste verildiği söylenmişti. Belki o günlerde bu konu çok ciddiye alınmamıştır. Zaten sonrasında da Fetö, KKTC yasalarına göre de terör listesine eklendi. Her ne nedense biz de işler hep yavaş gider zaten.

BU LİSTEDE KİMLER VAR?

Geçtiğimiz yıl bu konu gündeme geldiğinde bana kaynağımın söyledikleri birer birer ortaya çıkmaya başladı. Hatta hatta bu listenin içinde zengin Kıbrıslı Türk işadamlarının da dolaylı yönden olduğu da iddia edilmişti. Ne kadar doğrudur bilemem. Ama bugün görüyoruz ki polisler, imamlar bir bir tutuklanıyor. Hatta hatta askerlerde tutuklanıyor.

FETÖ KONUSU ÇOK CİDDİ ARAŞTIRILIYOR

Tabii burada önemli bir şey söylemek lazım. Şu an KKTC'deki FETÖ yapılanması çok ciddi şekilde araştırılıyor. Zaten hergün birileri tutuklanıyor gördüğünüz gibi. Bu konu son derece hassas, zira Fetö ile bağlantısı olmayan kişilerin de yanlış yere damgalanmaması gerekiyor. Ama bu suça alet olan ortak olan kim varsa da yakalanıp temizlenmesi lazım.

Ama bu kim olursa olsun cezasını çekmeli.

Benim anlamadığım ne biliyor musunuz? AK Partiyi kimse sevmek zorunda değil, siyasetini de desteklemek zorunda değil. Bu Tayyip bey için de geçerli. Ama kimse nefret ve kin duygularıyla hareket etmemeli. Kimse istediği olmuyor diye birilerini yok etmeye çalışmamalı.

ERDOĞAN HERKES İÇİN BİR ŞANS

Daha önce de yazdım. Bugün Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir devlet adamına sahip olduğu için çok ama çok şanslı. Türkiye bugün zenginleşmişse, o fakir halinden kurtulup iyileşmişse bunu yapan tek isim Erdoğandır. Keşke Erdoğan gibi bir devlet adamı bu ülke de de olsa. Bugün Türkiye'de okula gitmeyen çocuk artık yok, evine erzak gitmeyen aile yok, sağlık sistemi tavan yapmış durumda.

İç kargaşa var mı peki? Evet var. Peki kim yapıyor bunu? İşte bu soru çok önemli. FETÖ sadece buz dağının üstü. Kaldırıp altına baktığınızda kimlerin Türkiyeyi karıştırdığını görürsünüz.

TÜRKİYE ARAŞTIRMASA BİZ DE FETÖ YOK ZATEN

Bir bereket versin Türkiye bu işin peşine düştü ve bu konuda ciddi bir araştırma yürütülüyor. Zamanında tüm devlet erkanı Fetö yok demişti ama bugün sürekli birileri tutuklanıyor.

Kıymetli meslektaşım Vatan Mehmet'in 14 Aralık 2016 tarihli haberinde son derece önemli tespitler gün ışığına çıktı.

"Kıbrıs Postası'nın ulaştığı eski imam Hasan Polat, Kıbrıs hakkında pek çok şey bildiğini ancak şu aşamada basına konuşmak istemediğini belirtirken, FETÖ'nün KKTC'de öteden beri "köklü bir yapılanma içinde" olduğu mesajını verdi. Öte yandan dün FETÖ'nün şifreli iletişim programı "ByLock" kullanıcılarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve birisi KKTC vatandaşı tutuklu 2 sanık dün İzmir'de hakim karşısına çıktı… Sanık Okan M. KKTC vatandaşı olduğunu ve daha önce kapatılan bir yükseköğrenim yurdunda memur olarak çalıştığını bildirdi. Bayram tatilini geçirmek için ailesinin yaşadığı KKTC'ye gitmek istediği sırada havalimanında polislerce gözaltına alındığına değinen Okan M, ByLock kullanmadığını, bu programı da telefonuna yüklemediğini ileri sürdü. Bir süredir gündemdeki yerini kaybeden ve çoğu kez küçümsenen FETÖ-KKTC ilişkisine dair Türkiye'de yeni ve önemli gelişmeler yaşanıyor… Komisyona terör örgütündeki kod adının 'İhsan' olduğunu anlatan Hasan Polat, Kıbrıs İmamı olduğu döneme kadar cemaatte pek çok süzgeçten geçtiğini, Ada'ya 90'larda Samanyolu TV'nin sorumlusu olarak geldiğini ancak örgüt adına asıl görevinin "KKTC İmamlığı" olduğunu belirtti.

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/208109/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Eski İmam Hasan Polat isimli şahıs KKTC'de FETÖ yapılanması olduğunu ve kendisinin de imam olduğunu itirafında belirtmiş. Bu gizli saklı bir haber değil zaten.

Vakti zamanında Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KKTC'de FETÖ olduğuna dair peş peşe açıklamalarda bulunmuştu.

Sonuç şu ki birileri Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak istedi, aynı zamanda Tayyip beyi destekleyen Türkiye'nin iç huzurunu da bozmak istedi ve istiyor da. Bu yapının uzantısı KKTC'de de var hükümet bu işin üzerine gider ya da istenmeyen olaylar yaşandığında hep birlikte ülke olarak acı çekeriz.

Ama ne olmasa KKTC'de bir şey olmaz değil mi? Burası küçük memleket anında bastırırız değil mi?

Ben de böyle düşünüyorum! Son söz; gerçekten başbakan Özgürgün de Fetö listesi var mıydı? Başbakanın her sözü benim için teminattır ve güvenilirdir. Bu nedenle bir daha sorma ihtiyacı hissediyorum.

**************

Günün Sözü

Sen bana bakma ben senin baktığın yerde olurum.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.