Hırsızların barınağı KKTC!

Yayın Tarihi: 06/09/17 07:58
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Bu ülkeye turist vizesiyle giriş yapanlar var, bir de çalışmak için izinli getirtilenler. Çalışmak için izinli getirtilenlerden geldiği ülke yönetiminden alınacak bir temiz karakter belgesi talep edilebilir pekala. Adamın biri Türkmenistan'da eğer hırsızlıktan hüküm giymişse sen o adamı getirme zaten çünkü burada da yapacak ya da adam yaralamalara karışmışsa getirme o adamı. Ama buna bakılmıyor ve devlet eliyle işçi adı altında suçlu ithal ediyoruz biz.

Üçüncü dünya ülkesinden işçi getirme meselesi ciddi ciddi masaya yatırılmalı.

  • Zaten gelip burada hem çalışıp hem çalıştığı evi ya da komşu evi soyan adam ne olabilir ancak? Kendi ülkesinde de suçlu olabilir. Peki nasıl geliyor bu insanlar buraya kolayca?

Anlatırım ama teferruat çok; talep üzerine geliyorlar. Anadolu insanının suyu mu çıktı? Çıkmadı ama insan emeğini başka nasıl çalacaksınız? Türkmenistan uyruklular üç kuruşa çalışıyor, akıllı işverenin de işine geliyor haliyle. Benzinciye gidiyorsun 50 lira 98 dediğinde adam anlamıyor ki seni, Türkçesi yok çünkü. Ya da markette bir şey soracaksın İngilizce soruyorsun. Çok sıkıntılı bir durum. Eee bizim Kıbrıslı Türk de Lordlar Kamarası'ndan yetiştiği ve iş beğenmediği için meydan bu tür insanlara kalır.

Köşe yazısı yazdığımız için biz gazeteciler her gün defalarca kez internet sitelerini yoklamak zorundayız. Ne olmuş bitmiş merakından ziyade ne olup bittiğini bilme zorunluluğu bu bizimkisi. Her hafta mutlaka birkaç hırsızlık vakası yaşanıyor. Başınıza gelinceye kadar pek dikkatinizi çekmiyor bu tür haberler ama hırsızlar toplu iğne dahi çalmak pahasına evlere giriyorlar. Polis sürekli birilerini tutukluyor. Oldukça önemli bir nokta ki tutuklananların büyük bir çoğunluğu üçüncü dünya ülkelerinden geliyor. Özbekistan, Türkmenistan. Her yerde artık onlar var. Evlerimizde kimi zaman işçi ya da yardımcı, benzin istasyonlarında çalışan ve birçok işletmelerde çalışıyorlar.

Kimse yanlış anlamasın küçük gördüğümden değil; bu insanlar ucuz işçi oldukları için tercih ediliyorlar çoğu zaman. Hem çalışıyorlar ve bu çalışanların bir kısmı da geceleri hırsızlığa çıkıyor.

Bereket versin ki artık her mahallede her evde neredeyse kamera var kolay yakalanıyorlar. Eşkali belli suç işlemiş kaçak olanlar da yok değil, her nedense onların bazılarını polis bulamıyor. Bu konuyla ilgili çok çarpıcı haberler de yok değil.

Zaten gelip burada hem çalışıp hem çalıştığı evi ya da komşu evi soyan adam ne olabilir ancak? Kendi ülkesinde de suçlu olabilir. Peki nasıl geliyor bu insanlar buraya kolayca?

Anlatırım ama teferruat çok; talep üzerine geliyorlar. Anadolu insanının suyu mu çıktı? Çıkmadı ama insan emeğini başka nasıl çalacaksınız? Türkmenistan uyruklular üç kuruşa çalışıyor, akıllı işverenin de işine geliyor haliyle.

Benzinciye gidiyorsun 50 lira 98 dediğinde adam anlamıyor ki seni, Türkçesi yok çünkü. Ya da markette bir şey soracaksın İngilizce soruyorsun.

Çok sıkıntılı bir durum. Eee bizim Kıbrıslı Türk de Lordlar Kamarası'ndan yetiştiği ve iş beğenmediği için meydan bu tür insanlara kalır.

Türkiye'nin kaliteli çalışanı da daha iyi maaş aldığı için Türkiye'ye kaçar gider. Hani Türk nüfusundan şikayet ediliyor ya zaman zaman kimse merak etmesin yakında İngilizcemiz çok gelişecek ama Bangladeş İngilizcesi, kendinizi hazırlayın.

Kapılar ardına kadar açık

Bizim memlekette bugüne kadar ne doğru düzgün yapıldı ki gelenin ya da gidenin de hesabı tutulacak? Düşünsenize şu an KKTC'de hem suçlu hem de kaçak olarak bulunan Türkmenler var. Polis bu adamları istese bulup atamaz mı? Atamaz tabii! Çünkü polisin bu kaçaklarla uğraşacak ne vakti ne de yeterli sayısı var. Polis sayısı bizim ülkede o kadar az ki şaşarsınız.

Tabii devlet bu konuda bir ağırlık koysa temizlenirler. Sorma gir hanı değiliz belki bu ağır bir tabir ama gel de ne olursan ol yine gel modunda çalışan bir devlet yapımız var. İster inanın ister inanmayın hem kaçak hem suçlu onlarca insan var bu ülkede ve başınıza her an bir hırsızlık vakası gelebilir.

En çok işlenen suç hırsızlık

Şöyle bir inceledim fakat güncel bir bilgi bulamadım. Sadece 2006-2011 tarihleri arasında 462 kişi hırsızlık suçundan hapishaneye gitmiş. Gelin görün ki her ay ortalama 10 kişi ve üzeri hırsızlıktan tutuklanıyor. Yıllık ortalama 120 kişinin hırsızlık suçundan yakalandığını varsayarsak vay halimize. Zaten haberlerde her gün sizler de okuyorsunuz.

Araba hırsızından, keçi koyun çalana, ev açana ne ararsanız var. Bir yerlerde bir şeyler yanlış gidiyor beyler.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren yeni hapishaneyi yapsın yapmasına hatta önemli de proje bildiğim kadarıyla ama suçları durdurma konusunda hükümet bir politika geliştirmediği takdirde daha çok hapishane yaparız biz.

Temiz kağıdı aransın

Bu ülkeye turist vizesiyle giriş yapanlar var, bir de çalışmak için izinli getirtilenler. Çalışmak için izinli getirtilenlerden geldiği ülke yönetiminden alınacak bir temiz karakter belgesi talep edilebilir pekala.

Adamın biri Türkmenistan'da eğer hırsızlıktan hüküm giymişse sen o adamı getirme zaten çünkü burada da yapacak ya da adam yaralamalara karışmışsa getirme o adamı. Ama buna bakılmıyor ve devlet eliyle işçi adı altında suçlu ithal ediyoruz biz.

Üçüncü dünya ülkesinden işçi getirme meselesi ciddi ciddi masaya yatırılmalı.

Uyuşturucu, taciz ve adam öldürme zirve yaptı

Uyuşturucuyu zaten hiç anlatmıyorum. İstatistiğini tutmak bile imkansız her Allah'ın günü birileri tutuklanıyor, hem de ne kadar çok kişi. Her yıl mutlaka 7-8 taciz ya da tecavüz vakası ile karşılaşıyoruz, en önemlisi de kadın cinayetleri ve adam öldürme suçları sürekli tekrarlanan suçlar haline geldi.

Tam serbest bölgeyiz

Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde eskiden sıkça duyduğumuz bir tabirdi MKTC serbest bölge olsun, gümrük kalksın falan filan, Tanrı aşkına daha ne kadar serbest bölge olacağız; durum çok kritik.

Ne kadar kontrolsüz bir ülkeyiz ki FETÖ dahi uzun yıllardır bu ülke de yapılandı ve güçlendi. Anlıyor musunuz?!

Tam çarşamba pazarı gibiyiz, fiyatımız ucuz ama giderimiz yok.

*************

Günün Sözü

İnsan oImanın bütün kompIeksIerini yenmiş, günü dipdiri yakaIayan, hayatın anIamını çözmüş bir biIge insan; bir yoI gösterici.

Attila İlhan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.