Sütte hile var ama Hulusioğlu'nda yoktur… Böyle biline!

Yayın Tarihi: 08/09/17 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
  • Mehmet Hulusioğlu'nu tanıyanlar bilir ama 18 yıldır gazetecilik yapan bir yazar olarak sizlere açık yüreklilikle söyleyebilirim ki gösterişten uzak bir yaşam süren Mehmet başkanın gizlice yaptığı tek bir eylem var; o da fakirlere yardım etmek. Okumakta zorlanan çocuklara, geçinmekte sıkıntı çeken ailelere yardım etmek. Hani sol elin verdiğini sağ el görmeyecek denilen cinsten. Konu malum. Dün bir yerel gazete tarafından Mehmet Çangar, Kutlu Evren ve Mehmet Hulusioğlu isimleri kullanılarak ortaya ciddi iddialar atıldı. Bir gazeteci olarak iddia değil ben buna ancak çamur derim. Gazetecilik mesleğinin en temel prensibidir "kanıt, belge". Belgeniz varsa ortaya koyarsınız ve o haberi öyle yaparsınız. Sözüm ona Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu'nun eşine son model bir araba hediye edilmiş. Araba nerede peki?
  • Gazetenin iddia ettiği kaynağın ise yaptığımız araştırmalar sonucu UBP içerisinden olduğunu ama asıl hedefteki ismin de İçişleri Bakanı Kutlu Evren olduğunu öğrendik. Yakında kaynağın da kim olduğu öğreniriz.

Mehmet Hulusioğlu; Çatalköy Belediye Başkanı. Çok uzun yıllardır tanıdığım ve hem temizliğinden hem de dürüstlüğünden zerre kadar şüphe etmeyeceğim, kelime anlamıyla halk adamı olan bir belediye başkanı. Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy Belediye Başkanı seçildiğinde son derece kötü durumda bir belediye devralmış ve kısa süre içerisinde adı köy diye anılan bir yeri, tam anlamıyla turizm bölgesine çevirmeyi başarmış genç bir isim.

Bir o kadar da bölge insanı tarafından sevilen biri ki son seçimini de açık ara farkla kazandı. Bunun da ötesinde bağımsız bir aday olarak tüm partilerin oyunu almayı başarmış bir siyasetçi.

Mehmet Hulusioğlu'nu tanıyanlar bilir ama 18 yıldır gazetecilik yapan bir yazar olarak sizlere açık yüreklilikle söyleyebilirim ki gösterişten uzak bir yaşam süren Mehmet başkanın gizlice yaptığı tek bir eylem var; o da fakirlere yardım etmek. Okumakta zorlanan çocuklara, geçinmekte sıkıntı çeken ailelere yardım etmek. Hani sol elin verdiğini sağ el görmeyecek denilen cinsten.

Konu malum. Dün bir yerel gazete tarafından Mehmet Çangar, Kutlu Evren ve Mehmet Hulusioğlu isimleri kullanılarak ortaya ciddi iddialar atıldı. Bir gazeteci olarak iddia değil ben buna ancak çamur derim.

Gazetecilik mesleğinin en temel prensibidir "kanıt, belge". Belgeniz varsa ortaya koyarsınız ve o haberi öyle yaparsınız.

Sözüm ona Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu'nun eşine son model bir araba hediye edilmiş. Araba nerede peki?

Haber bu: "Ana Muhalefet CTP'nin de bölgede 5 kat uygulamasına karşı çıkmasına rağmen emirnamenin bu şekliyle yürürlüğe girmesi için Mehmet Çangar ve Bakan Evren'in büyük bir kampanya yürüttüklerini kaydetti.

HULUSİOĞLU'NUN EŞİNE SON MODEL ARABA

Söz konusu kaynak, bu çerçevede Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulisioğlu'nun da desteğini almak amacıyla başkanın eşine son model bir araç hediye edildiğini ileri sürdü."

İlgili gazetenin haberi bu.

Son model araba nerede?

Beni Mehmet Hulusioğlu kısmı ilgilendiriyor; soruyorum; nerede o son model araba? Kaynak öyle demiş deniliyor. Bende öyle insanların son durumuyla ilgili öyle belgeleri var ki kaynağı ile birlikte yayınlayabilirim. Tekrar soralım nerede o son model araba?

Mehmet Hulusioğlu'nun makam aracı oldukça eski dökülen bir araç; eşinin kullandığı araç da bankaya ipotek. Hani hepimizin parası yetmediği için bankadan borçlanıp aldığımız türden bir ipotek. Hani başkaları gibi havadan kazanılan parayla değil, alın teri ile kazanılıp her ay artan dövize karşı verilen mücadeleyle ödenen bir borç. Hulusioğlu'nu oldukça yakın tanıyan biri olduğum için rahatça yazabiliyorum bunu.

Hulusioğlu: "Dava edeceğim"

Haberi görünce hemen Mehmet başkanı aradım ve ne olup bittiğini sordum; Eşimin aracı da bankaya ipotektir. Her ay maaşımızdan ödüyoruz. Ama herkes şunu bilecek ki şahsım ve hele hele ailemin de adı karıştırılarak belden aşağı yapılan bu vurmalar mahkemede adalet arayarak neticesi alınacaktır. İlgili gazete benden özür dileyecek, tekzip yazısını avukatım yolladı. Eğer benden özür dilenmezse, mahkemeye taşıyacağım. Kimsenin yaptığı yanına kar kalacak sanmasın. Temiz insanları karalamak alışkanlık haline geldi bizim ülkemizde ama yanlış adama çattılar. Karşıdan baktığınızda nasıl görürseniz ben öyleyim. Beni herkes son derece iyi bilir. Çocuklarımız var, ailemiz var ve ben hem bir belediye başkanı olarak itibarımı ve makamımı hem de bir aile reisi olarak ailemi hiç kimsenin karalamasına izin verecek değilim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Allah'tan başka kimseden de korkumuz yoktur, yoktur çünkü temiz insanlarız. Kirlenmek bize göre değil" dedi.

Başkanın sözleri son derece anlamlı ve önemliydi. Ses tonu son derece kararlıydı. Dediğim gibi bir gazeteci olarak kimse için kolay kolay kefil olmam ama Hulusioğlu için olurum zira hem kendisini hem ailesini iyi tanırım. Muteber bir aile yaşantısı olan ve gösterişten uzak yaşayan insanlardır.

Ben ve meslektaşlarım sonuna kadar Hulusioğlu'nun yanında olacağız. Bunu da net olarak söyleyeyim.

Kaynak UBP'den diyorlar

Gazetenin iddia ettiği kaynağın ise yaptığımız araştırmalar sonucu UBP içerisinden olduğunu ama asıl hedefteki ismin de İçişleri Bakanı Kutlu Evren olduğunu öğrendik. Yakında kaynağın da kim olduğu öğreniriz.

****************

Günün Sözü

Yağmur eğer şiddetliyse su çatıdan sızacak yeri bulur.

Viking atasözü

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.