Sadıkoğlu'na operasyon ters teper…

Yayın Tarihi: 20/09/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Bu yazıyı kaleme almadan biraz araştırma da yaptım ve başkana seçimler yaklaşmaya yakın yapılan bu saçma sapan ve temelsiz muhalefetin arkasında UBP'yi gördüm. UBP'de bu klişe haline geldi ne yazık ki. UBP kendi içinde bir kavgaya tutuştu belli ki. Küçük bir grupçuk istediği olmadı mı ya da birilerini değiştirmek istedi mi basıyor yaygarayı. Bu konuyla ilgili ileride oldukça sert yazılar kaleme alacağım. Herkes de bunu bir yere not etsin, birileri bu sayfalarda rezil olacak.
  • Bir dipnot daha ekleyim bu da Sn. Başkan'a benim ikinci sürprizim olsun, bir süre önce bir merkezin yaptırmış olduğu ankette; Hasan Sadıkoğlu'na yeniden oy verir misiniz sorusuna %61 evet cevabı çıktı. Bu tür anket bilgileri bana çok gelir ama gündem değil, zamanı değil diye genellikle köşemde paylaşma ihtiyacı hissetmem. Yani Sadıkoğlu'nun böyle de bir gücü var.

Bir süreden beridir İskele Belediyesi'nde huzursuzluk var. Konu malum herkes artık haberdar. İskele Belediye Başkanı Belediye Meclisi'nin de onayını alarak yine belediyeye ait bir şirket kuruyor. Kurulacak şirket yine İskele Belediyesi'nin öz malı olacak. O kadar bir gürültü koptu ki bu olayla ilgili olarak, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'nu arayarak programıma konuk ettim.

Başkanı dinledikten sonra anladım ki başkana hem belediyede hem meclis üyeleri arasında hem de bölge halkında ciddi bir destek var. Peki neden birileri kazan kaldırmış onu da konuşma sırasında öğrenmiş oldum; sözüm ona başkan menfaat isteyen birilerine menfaat sağlamamış. Canlı yayında bunu kendisi ifade etti; "Birileri menfaat istedi ben de yapmadım, yapmam da, ben birilerine menfaat sağlayım ve İskele Belediyesi'ni kişi menfaatleri uğruna kullanayım diye başkan olmadım, istedikleri kadar eleştirsinler, hiç moralim bozulmuyor aksine motive oluyorum'' diye yanıtladı.

Tabii ben dün bu yazıyı kaleme almadan biraz araştırma da yaptım ve başkana seçimler yaklaşmaya yakın yapılan bu saçma sapan ve temelsiz muhalefetin arkasında UBP'yi gördüm. UBP'de bu klişe haline geldi ne yazık ki.

UBP kendi içinde bir kavgaya tutuştu belli ki. Küçük bir grupçuk istediği olmadı mı ya da birilerini değiştirmek istedi mi basıyor yaygarayı.

Bu konuyla ilgili ileride oldukça sert yazılar kaleme alacağım. Herkes de bunu bir yere not etsin, birileri bu sayfalarda rezil olacak.

Tabii bu durumu Hasan başkan ile paylaşmadım, o da buradan okusun.

Sadıkoğlu hem genç hem de çalışkan bir belediye başkanı. İskele'yi teslim aldığı yerden daha ileriye taşımasını iyi başardı ve temposu oldukça yüksek. Söyleşinin ayrıntılarına yer veriyorum...

İskele Belediyesi'nden arkadaşlar söyleşiyi takip edip haberleştirmişler, ben de yer vermeyi uygun gördüm.

"Sadıkoğlu, İskele'de kimseye bir yeri devretmediklerini söyledi ve sakin olmaları gerektiğini ifade etti. Kişilerin çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ettiğini de vurgulayan Sadıkoğlu ancak eleştirilerin elle tutulur bir yanının olmadığını söyledi: 'Eleştirenler eleştirmeye devam etsin. Arkamızdan konuşanlar arkamızda olduğu için konuşuyorlar. Sıkıntı değil. Bizler İskele Belediyesi ve İskele Belediye Başkanı olarak şunu diyoruz, hizmet gönül işidir. Biz de sevdamız olan İskele'ye, ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl eleştirirlerse eleştirsinler hizmet vermeye devam edeceğiz' dedi.

"Kişilere siyasi kimliğinden ötürü değil insan olduğu için bakarım"

Şirket kurma olayını ilk kez İskele Belediyesi'nin gerçekleştirmediğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Başkan Sadıkoğlu, insanların işine geldiğinde İngiltere'yi Londra'yı, Güney Kıbrıs'ı ve Anavatan Türkiye'yi örnek aldığını, işlerine gelmeyince de bu örnekleri görmezden geldiğini belirtti. 'Sanki de biz hiç kimsenin yapmadığını yapıyoruz, Amerika'yı yeniden keşfediyoruz' diyen Sadıkoğlu, İskele'nin hızla gelişen bir kent konumunda olduğunu söyledi. Hizmetleri daha hızlı ve kaliteli sunmak adına şirket kurulumu kararı aldıklarını ifade eden İskele Belediye Başkanı, İskele Belediyesi'nin kapılarının hangi siyasi partiden olursa olsun herkese açık olduğunu belirtti. Beni tanıyanlar iyi tanır, tanımayanlarsa tanısın diyen Sadıkoğlu, devamında şunlara yer verdi: Hasan Sadıkoğlu, hiçbir zaman, bir kişiye UBP'li Gökhan'dır, CTP'li Ahmet'tir diye bakmadı. Öncelikle karşısındaki insandır, bir değerdir diye bakıyor. Belediyemizin kapısı da sonuna kadar da herkese açıktır.

"Yoruldukça dinleniyorum"

Başkana hesap veremeyeceği herhangi bir konu var mı diye sorduğumda ise 'Öyle bir kaygım, öyle bir sıkıntım yok. Benim hesap veremeyeceğim hiçbir şey yok. Hesap veremeyecek durumdaysam, beni tanıyanlar bilir, zaten bu dönem ben adayım bile demezdim. Zaten bunu herkes çok iyi bilir. Ben özellikle köylerimiz için taahhüt ettiğim bir şeyi yerine getiremiyorsam ya da bir çivi çakmadıysam ben o köye oy istemek için bile girmem' dedi. İnsanlara yardımcı olmaktan ayrıca keyif aldığını söyleyen İskele Belediye Başkanı 'Yoruldukça dinleniyorum, insanların çözülebilecek sorunlarını çözmek kadar mutlu ve keyif verici bir şey olmaz' dedi.

3 üniversite başvuruda bulundu

Göreve geldikleri günden bu yana üniversite için yoğun uğraş verdiklerini ifade eden İskele Belediye Başkanı, bunun da meyvesini kısa bir süre sonra alacaklarına inanç belirtti. Sadıkoğlu devamında ise şunlara yer verdi: "Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar üzerine İskele'de bir bölge üniversiteler bölgesi olarak ilan edildi. Ondan sonraki süreçte ise üniversitelerden başvuru kabul edildi. Bayramdan önceki hafta ise bu başvuru süresi sona erdi. Milli Eğitim Bakanımızdan aldığımız bilgiye göre 3 üniversite İskele'ye gelmek için başvuruda bulunmuş. Aydın Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi" diye ekledi.''

Evet söyleşinin ana notları böyleydi.

Yazıya son vermeden bir dipnot daha ekleyim bu da Sn. Başkan'a benim ikinci sürprizim olsun, bir süre önce bir merkezin yaptırmış olduğu ankette; Hasan Sadıkoğlu'na yeniden oy verir misiniz sorusuna %61 evet cevabı çıktı. Bu tür anket bilgileri bana çok gelir ama gündem değil, zamanı değil diye genellikle köşemde paylaşma ihtiyacı hissetmem. Yani Sadıkoğlu'nun böyle de bir gücü var.

***************

Günün Sözü

Ve… Bir gün herkes anlar, sevdiğinin kıymetini… Ama gidince, ama bitince, ama ölünce… Kısaca; iş işten geçince!

Anonim

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.