Bakan Sucuoğlu'nu hiç böyle öfkeli görmedim

Yayın Tarihi: 21/09/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Telefonun ucunda oldukça sinirli bir ses vardı; bu ses Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'na aitti. Ne oldu diye sordum; "Bu kadar da olmaz yahu Gökhan artık" diye cevapladı. Hayırdır dedim "Bu kadar yalan bu kadar saptırtma olmaz, yakışmıyor, dava ediyoruz" dedi ve basına da verdiğini anladığım Sağlık Bakanlığının basın açıklamasını bana da gönderdi. Bakan Sucuoğlu, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu'na oldukça kızgındı.
  • Burada iki önemli nokta var. Birincisi Bakanlığın Serbest Çalışan Hekimler Birliği tarafından yapılan tüm ihbarları değerlendirip soruşturma başlatmış olması ama ikinci en önemli nokta ise soruşturması devam eden doktorlarda Dr. Sıla Usar İncirli'nin reçetesi üzerinde oynama yapıldığı bilgisi. Bunu kim yaptı nasıl yaptı neden yaptı soruları çok önemli. Eğer Serbest Çalışan Hekimler Birliği böyle bir yanlışa düşmüş ise çok ayıp edilmiştir. Duyduğuma göre Sıla hanım polise şikayetçi olmuş ve Sağlık Bakanlığı da bu konuda soruşturma başlatmış.
  • Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin bu meselede dikkat etmesi gereken en önemli konu ise mücadelelerinin hak arayışından çıkıp kişisel hırslara dönüşmemesi, dönüşmemeli ki haksız durumlara düşmesinler.

Telefonun ucunda oldukça sinirli bir ses vardı; bu ses Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'na aitti. Ne oldu diye sordum; "Bu kadar da olmaz yahu Gökhan artık" diye cevapladı. Hayırdır dedim "Bu kadar yalan bu kadar saptırtma olmaz, yakışmıyor, dava ediyoruz" dedi ve basına da verdiğini anladığım Sağlık Bakanlığının basın açıklamasını bana da gönderdi.

Bakan Sucuoğlu, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu'na oldukça kızgındı.

"Ortada bir mahkeme emri var ve biz bu mahkeme emrine uyuyoruz. Mahkeme emrine uymadığımız yalanı söyleniyor, hangi doktorla ilgili tutanak tutup getirdilerse soruşturma başlattık ve gerekli yasal süreci başlattık. Hala çıkıp bu topluma yalan söylüyorlar, bu da yetmezmiş gibi reçetede sahteleme yapıyorlar" diye devam etti.

Bakan İstanbul'daydı ve oradan Almanya'ya hareket edecekti. Çok uzun bir konuşma yapamadık, sonrasında bana gönderdiği basın bildirisine göz attım.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin iddiaları ortada, bu konuda birlik sürekli yayınlar yapıyor, mahkeme emrinin bazı doktorlar tarafından dinlenmediği ve bakanlığın buna göz yumduğu yönünde net iddiaları var.

Bakan Sucuoğlu da bu iddialara yaptığı basın açıklamasında tarihleriyle birlikte açıklık getirmiş ama öyle anlıyorum ki iş artık rayından çıktı ve kısa süre önce dayanışma içinde olan bakanlık ile birlik adeta birbirleriyle savaşır hale gelmiş.

Bakan Sucuoğlu'nun uzun basın açıklamasından önemli bir paragraf böyle;

"18.08.2017 tarihinde KTSÇHB'nce 5 doktorla ilgili yapılan ikinci şikayet de bakanlığımızca değerlendirilmiş, 3 doktorun 1 Ağustos 2017'den sonra faaliyette bulunmadıkları görüldüğünden soruşturma açılmamış, 2 doktorla ilgili ise soruşturma memuru atanmıştır. Soruşturma memurunun çalışmaları devam etmektedir. Soruşturması devam eden doktorlarda Dr Sıla Usar İncirli'nin reçetesi üzerinde oynama yapıldığı gerekçesiyle polise başvurulduğu ilgili doktor tarafından bakanlığımızın bilgisine getirilmiştir. Polis raporları doğrultusunda soruşturma sonuçlandırılacaktır. Konunun hassasiyetini göz önünde bulunduran bakanlığımız 28 Ağustos 4 Eylül ve 15 Eylül tarihlerinde de bakanlıkça görevlendirilen müfettişler tarafından tüm ilçelerimizde kontrol ve denetimler yapılmış, bundan sonraki süreçte de ikinci iş yasağının uygulanması konusunda gerekli denetim ve kontrolleri yapılmaya devam edecektir. Mahkeme emrinin uygulanması hususunda bakanlığımız hem kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmiş hem de tüm hastane başhekimleri ve kamuda çalışan doktorlara emre uyulması konusunda 9 Mayıs 2017 tarihli genelge ve 27 Temmuz 2017 tarihli basın duyurusu ile gerekli uyarıları yapmıştır".

Burada iki önemli nokta var. Birincisi Bakanlığın Serbest Çalışan Hekimler Birliği tarafından yapılan tüm ihbarları değerlendirip soruşturma başlatmış olması ama ikinci en önemli nokta ise soruşturması devam eden doktorlarda Dr. Sıla Usar İncirli'nin reçetesi üzerinde oynama yapıldığı bilgisi. Bunu kim yaptı nasıl yaptı neden yaptı soruları çok önemli.

Eğer Serbest Çalışan Hekimler Birliği böyle bir yanlışa düşmüş ise çok ayıp edilmiştir. Duyduğuma göre Sıla hanım polise şikayetçi olmuş ve Sağlık Bakanlığı da bu konuda soruşturma başlatmış.

Uzunca süredir sağlık alanında devam eden tartışmalarda doktorların ikinci iş yapmaması gerektiğinde hep bir duruşum olmuştur, bu yönde de Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin ortaya koyduğu tezleri çoğu zaman desteklemişimdir.

Hem Bakan Sucuoğlu hem de Dr. Gardiyanoğlu'nu severim, iki değerli bireydirler, kamu hekimlerinin grev tehdidinin püskürtülmesinde destek verdiği için de Faiz bey, Remzi beye hep teşekkür etmiştir.

Ortada ciddi sorunlar ve yanlışlar var ki Bakan Sucuoğlu, Serbest Çalışan Hekimler Birliği'ni dava etmeye karar verdi.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin bu meselede dikkat etmesi gereken en önemli konu ise mücadelelerinin hak arayışından çıkıp kişisel hırslara dönüşmemesi, dönüşmemeli ki haksız durumlara düşmesinler.

Bu noktada Bakan Sucuoğlu'nun "Tüm bu yapılanlardan sonra halen daha Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği yalan, iftira ve kişisel hırsları ile yasal dayanaktan yoksun açıklamalar ile sağlık üzerinde kaos yaratmasına Sağlık Bakanlığı olarak asla izin vermeyeceğiz.

Tüm kamuoyu bilmelidir ki sağlık siteminin sorumluluğu Sağlık Bakanlığındadır. Bakanlığımız da hiçbir ayrım yapmadan hem kamuda hem de özelde sağlık hizmetlerinin ahenk içinde ve hasta memnuniyetinin en üst düzeye çıkarılmasında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir" sözleri son derece dikkat çekicidir.

Bakanlığın basın bildirisi oldukça ağır ve bakanlığın ortaya koyduğu bu söylemler doğruysa ki bakanlığın bu noktada yalan yanlış açıklamalar yapacağına inanmıyorum, Serbest Çalışan Hekimler Birliği hem imaj hem de algı noktasında çok zora düşecektir.

Hele hele Dr. Sıla Usar'ın reçetesinde oynama yapıldığı iddiası ve olayın polise intikal etmiş olması son derece kötü bir durum.

****************

Günün Sözü

Kalp midir insana sev diyen, yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; bir muma ateş olmak mı, yoksa yanan ateşe dokunmak mı?

Anonim

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.