Erk: "Partim görev verirse adayım!"

Yayın Tarihi: 26/09/17 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Erk: "Evet doğru, LTB Başkanlığı'na aday olmamı isteyen partili dostlar var. Zira senin de bildiğin gibi Harmancı yeniden aday ve UBP'nin adayı olarak da Sn. Sertoğlu'nun ismi geçiyor. Bu isimler güçlü isimler ve CTP'nin bu ben olurum bir başkası olurum, kimin olacağı önemli değil, bu seçimlere güçlü bir isimle sahneye çıkması lazım. CTP bir kez daha başkenti kaybetmemeli, bu ciddi bir prestij kaybı olur. Şu an için bana herhangi bir adaylık teklifi yok, sana bunu söyleyeyim ama her zaman ifade ettiğim bu durum var ki bunu senin programlarında da defalarca kez söyledim; partim görev verirse ve bu konuda bana ihtiyaç varsa elbette ki görevi alır ve çalışırım."

  • Eğer CTP iyi bir aday çıkarmazsa Lefkoşa'daki sıralaması kesinlikle üçüncülük olacaktır. Dahasını söyleyeyim ki bunu daha önce de yazdım CTP içerisinde Mehmet Harmancı'ya oy vermeyi düşünen partililer de var ve bunu açıkça söylemekten de çekinmiyorlar. Kendi kulaklarımla duymasam yazmazdım. Bu nedenle Tufan başkan ister Kutlay Erk'i aday göstersin ister bir başka ismi, önemli olan iyi ve güçlü bir ismi aday yapmak. Çünkü bu seferki seçimlerde de UBP muhtemeldir ki Demokrat Parti ile iş birliği yapacak, zayıf ya da desteklenmeyen bir aday çıkması halinde CTP'lilerin bir kısmı Mehmet Harmancı'ya yeniden oy verebilir ve CTP Kadri Fellahoğlu'nda yaşadığı sıkıntının daha büyüğünü yaşar.

  • Tufan Erhürman daha önce de yazdığım gibi başarı grafiğini son derece hızlı yükselten ve hızla partiye kendini kabul ettirmiş bir isim olmuştur. Halihazırda halk içinde pozitif bir algısı vardır ve iyi bir strateji ile birinci parti olma şansı yüksek olduğu gibi yerel seçimlerde de iyi bir başarı elde edebilir. Eğer bunu başarabilirse Tufan hocayı o koltukta emanetçi gören bazı kendini bilmezler başarılı bir genel başkanın oturuyor olduğunu daha iyi anlarlar.

Kutlay Erk! CTP'nin bir zamanlarki başarılı belediye başkanlarından biri. Çok az bir oyla kaybetmesinin ardından Lefkoşa'nın felakete sürüklenmesi ve uzun yıllar toparlanamayacak oluşunu hep birlikte yaşadık. Yani bir diğer deyişle Lefkoşa Türk Belediyesi'nin iyi halinin son belediye başkanı. CTP'de birçok görevde bulunmuş ve parti disipliniyle hayatını şekillendiren katıksız bir komünist.

CTP'nin geleneklerine sıkı sıkıya bağlı yıllanmış bir siyasi ama emekliliğine daha çok uzun yıllar olan bir siyasi.

Malum belediye seçimlerine bir yıldan az bir süre kaldı ve CTP hem Lefkoşa'yı, Girne'yi ve Gazimağusa'yı kaybetmenin sıkıntılarını hala yaşıyor.

CTP tüm ilçeleri ama özellikle başkenti geri almak için güçlü bir belediye başkanı adayı arayışında.

Kutlay Erk ile birçok konuda çok söyleşi yapmışızdır, açık sözlülüğü ve sorulara cesurca verdiği yanıtlar, Erk'i son derece iyi bir konuk yapmıştır benim için.

Kıbrıs küçük bildiğiniz gibi. Telefonlar çaldı ve kulağıma Kutlay Erk'e gelecek yılki yerel seçimlerde belediye başkan adayı olma baskılarının yapıldığını öğrendim; hem de bu baskı öyle böyle bir baskı değil.

Erk'le olan dostluğumuza istinaden hemen telefonla aradım ve duyduklarımı sordum.

Açıkça "LTB Başkanlığı'na adaylık için partililer tarafından ağır baskı altına alındığınızı duydum. Var mı böyle bir durum, nedir gelişmeler" diye sordum.

Erk lafı dolaştırmayı seven bir adam olmadığından; "Evet doğru, LTB Başkanlığı'na aday olmamı isteyen partili dostlar var. Zira senin de bildiğin gibi Harmancı yeniden aday ve UBP'nin adayı olarak da Sn. Sertoğlu'nun ismi geçiyor. Bu isimler güçlü isimler ve CTP'nin bu ben olurum bir başkası olurum, kimin olacağı önemli değil, bu seçimlere güçlü bir isimle sahneye çıkması lazım. CTP bir kez daha başkenti kaybetmemeli, bu ciddi bir prestij kaybı olur. Şu an için bana herhangi bir adaylık teklifi yok, sana bunu söyleyeyim ama her zaman ifade ettiğim bu durum var ki bunu senin programlarında da defalarca kez söyledim; partim görev verirse ve bu konuda bana ihtiyaç varsa elbette ki görevi alır ve çalışırım. Ama bu görev illaki belediye başkanlığı adaylığı için değil, hangi konuyla ilgili olursa olsun. Biz CTP geleneğinden yetiştik dostum, bizim için partiye ve halka hizmet her zaman birinci sıradadır. Eğer partimizin halka hizmet noktasında bize ihtiyacı varsa ben bunu yapmıyorum deme lüksümüz yoktur" dedi.

Kutlay bey ile en son yaptığımız söyleşide de kendisini adaylık konusunda yoklamıştım ki bu söyleşi aylar önce yapılmış bir söyleşiydi; o günkü sohbetimizde de aynı şeyleri söylemişti. Erk ender kalmış CTP'lilerden biri; ilginç bir parti sadakatleri var. Hani kol kırılır yen içinde kalır misali. Dışa karşı her zaman bir bütün ve parti disiplinine sıkı sıkıya bağlılık.

Bunlar CTP'nin olmazsa olmaz ve kaybetmemesi gereken özelliklerinden biri bence de.

CTP İYİ BİR ADAY ÇIKARMAK ZORUNDA

Bu arada yeri gelmişken söylemekte fayda görüyorum. CTP, gelecek yılki yerel seçimlerde çok iyi adaylar çıkarmak zorunda, özellikle Lefkoşa'da CTP'yi çok zorlu bir seçim maratonu bekliyor. Lefkoşa Belediyesi'ni kazanması o kadar kolay değil. Eğer CTP iyi bir aday çıkarmazsa Lefkoşa'daki sıralaması kesinlikle üçüncülük olacaktır. Dahasını söyleyeyim ki bunu daha önce de yazdım CTP içerisinde Mehmet Harmancı'ya oy vermeyi düşünen partililer de var ve bunu açıkça söylemekten de çekinmiyorlar. Kendi kulaklarımla duymasam yazmazdım. Bu nedenle Tufan başkan ister Kutlay Erk'i aday göstersin ister bir başka ismi, önemli olan iyi ve güçlü bir ismi aday yapmak. Çünkü bu seferki seçimlerde de UBP muhtemeldir ki Demokrat Parti ile iş birliği yapacak, zayıf ya da desteklenmeyen bir aday çıkması halinde CTP'lilerin bir kısmı Mehmet Harmancı'ya yeniden oy verebilir ve CTP Kadri Fellahoğlu'nda yaşadığı sıkıntının daha büyüğünü yaşar.

Bu konunun analizi gün gibi açıktır ve nettir.

Tufan Erhürman daha önce de yazdığım gibi başarı grafiğini son derece hızlı yükselten ve hızla partiye kendini kabul ettirmiş bir isim olmuştur. Halihazırda halk içinde pozitif bir algısı vardır ve iyi bir strateji ile birinci parti olma şansı yüksek olduğu gibi yerel seçimlerde de iyi bir başarı elde edebilir.

Eğer bunu başarabilirse Tufan hocayı o koltukta emanetçi gören bazı kendini bilmezler başarılı bir genel başkanın oturuyor olduğunu daha iyi anlarlar.

***************

Günün Sözü

Ey gönül, gidenden ümidini kes! Kaçan bir hayale benziyor herkes. Sanki kulağıma gaipten bir ses, buluşmalar kaldı mahşere diyor.

Necip Fazıl Kısakürek

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları