İşte seçim çağrısının perde gerisi!!

Yayın Tarihi: 13/10/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

  • UBP'de UBP-DP hükümeti kuruldu kurulalı yaşanan her krizde Demokrat Parti'nin hükümetten ayrılıp CTP ile bir seçim hükümeti kurma korkusu var. Yani Başbakan öyle heyecana gelip de CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'a boşu boşuna tarihi sen belirle çağrısı yapmadı. Bu çağrıyı UBP kurmayları bilinçli olarak Özgürgün'e yaptırdılar.

  • UBP'nin bu korku ile yapmış olduğu "seçim tarihini sen ver çağrısını" bildiğiniz gibi Erhürman 7 Ocak 2018'de gel seçime gidelim diye yanıtladı. Hani aklımın hep bir köşesinde kuşku olarak dursa da CTP'nin DP ile bir seçim hükümeti kurma ihtimali Tufan hoca dün akşam katıldığı bir televizyon programında Demokrat Parti ile hiçbir şekilde bir seçim hükümeti kurmayacağını açıkladı. Erhürman bunu açıklayınca CTP'nin DP ile bir seçim hükümeti kurma ihtimali de ortadan kalkmış oldu.

Yazının başında belirtelim ki Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün Tufan Erhürman'ın 7 Ocak 2018 tarihindeki seçim önerisini kabul ettiği haberini geç öğrendiğimiz için yazıda sadece kısa bir düzeltme yapma ihtiyacı hissettim. Haliyle Başbakan aslında hepimize bir sürpriz yaparak CTP'nin 7 Ocak seçim tarihini kabul etmiştir. Bunu hiçbirimiz beklemiyorduk. Bu nedenle de yazımızın kurgusunu yine UBP içinden gelen bilgilere göre kurduk. Seçim startı verildiğine göre yazacak çok konumuz olacak. Herkese hayırlısı olsun.

UBP'nin kuruluş yıl dönümünde Başbakan Hüseyin Özgürgün bir kez daha erken seçim çağrısı yaptı ve hodri meydan dedi. Burada ilginç olan bir durum var tabii. Erken seçim çağrısını genelde muhalefet partileri yapar. Zaten bir süreden beridir de CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman erken seçim çağrısı yapmıştı. Başbakan Özgürgün'ün UBP'nin kuruluş yıldönümünde CTP'ye tarih ver erken seçime gidelim demesi de bana son derece garip ve garibin ötesinde abesle iştigal geldi.

Seçim tarihini neden CTP versin ki? Yani UBP Hükümeti kendi arzu etmesi halinde erken seçim açıklayıp gidebilir. Bunun için CTP'nin oluruna mı ihtiyacı var? Bakınız bu nokta son derece önemli.

Ya Başbakanın diline öyle geldi öyle söyledi sırf hani bir kürsü konuşmasıdır muhalefete meydan okumak için ya da ortağı Demokrat Parti'nin bu erken seçim meselesine oluru yok.

Kaldı ki UBP'nin DP'nin oluruna da ihtiyacı yok. Bugün hangi iktidar partisi erken seçim çağrısı yapacak da muhalefet ona hayır diyecek. Görülmüş şey değil.

O zaman gelin Başbakan Özgürgün'ün dilinin altındaki baklayı biz çıkartalım yani gazetecilik yapıp perde gerisini konuşalım.

UBP'de CTP-DP hükümeti korkusu var

Evet yanlış okumadınız. UBP'de UBP-DP hükümeti kuruldu kurulalı yaşanan her krizde Demokrat Parti'nin hükümetten ayrılıp CTP ile bir seçim hükümeti kurma korkusu var. Yani Başbakan öyle heyecana gelip de CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'a boşu boşuna tarihi sen belirle çağrısı yapmadı. Bu çağrıyı UBP kurmayları bilinçli olarak Özgürgün'e yaptırdılar.

Birkaç ay öncesine kadar yine bir UBP-DP krizi yaşanmıştı. Malum konu şu 200 dönümlük arazi meselesi. UBP bu işe taş koyunca Demokrat Parti isyan bayrağını çekmiş ve CTP'ye kurmaylarını gönderip bir hükümet kurma ve sonrasında seçime gitme mesajını sordurmuştu. Yalnız söylemekte fayda görüyorum, bu bir iddia. Hatta iddiaya göre CTP genel Başkanı Erhürman DP'den kendisiyle konuşmaya gelenlere ben sizi kale almam böyle bir niyet varsa Serdar beyle oturur konuşuruz demişti.

Ben iddia edilen bu görüşmeyi bizzat Tufan hocaya sormuştum. Kendisi kesinlikle böyle bir olayın yaşanmadığını ve böyle bir talep gelmediğini söylemişti bana.

Erhürman sözüne güvendiğim biridir ama siyaseten bir gazeteciye de her şeyi söyleyecek diye bir şey yok. Ama yine de ben Erhürman'ın sözüne güveniyorum o olmadı demişse olmamıştır.

Başbakan erken seçim konusunda net değil

UBP içindeki güvenilir kaynaklarım bana Başbakan Özgürgün'ün erken seçime gitme konusunda daha doğrusu buna erken seçim demek yanlış olur baskın seçime gitme konusunda hala düşüncelerinin netleşmediğini söylediler. Başbakanı erken seçim konusunda en fazla cesaretlendiren de yapılan tüm anketlerde az ama çok oy farkıyla UBP'nin birinci parti çıkması.

Ama gerçekler acaba öyle mi?

Hepimiz biliyoruz ki yapılan anketler parayı verenin isteği doğrultusunda şekil kazanıyor ama buna rağmen anketlerde UBP hep birinci çıkıyor ama unutmayın ki bu anketlerin birçoğu bilimsel değil ve gerçekleri yansıtmıyor.

Yani vatandaş kime oy vereceği konusunda anketi yapan kişinin sorduğu sorulara doğru cevaplar vermiyor. Bu nedenle çıkan tüm anket sonuçlarında hangi partinin gerçekte yüzde kaç oy alacağını aslında sadece tahmin edebiliriz bilemeyiz.

İşte bu nedenle Başbakan Özgürgün erken seçime giderken anket sonuçlarına bakarak böyle bir karar almasın.

Gerçi Başbakanın artık erken seçime gitmek için birden fazla gerekçesi var.

Erhürman asla DP ile hükümet kurmaz

UBP'nin bu korku ile yapmış olduğu "seçim tarihini sen ver çağrısını" bildiğiniz gibi Erhürman 7 Ocak 2018'de gel seçime gidelim diye yanıtladı. Hani aklımın hep bir köşesinde kuşku olarak dursa da CTP'nin DP ile bir seçim hükümeti kurma ihtimali Tufan hoca dün akşam katıldığı bir televizyon programında Demokrat Parti ile hiçbir şekilde bir seçim hükümeti kurmayacağını açıkladı. Erhürman bunu açıklayınca CTP'nin DP ile bir seçim hükümeti kurma ihtimali de ortadan kalkmış oldu.

Günün sonunda her ne olursa olsun seçim gerçekleşene kadar CTP, Demokrat Parti ile hiçbir surette bir hükümet kurmayacak. Yani UBP'nin korkuları biraz boşuna DP'nin de masa altı sopa göstermesi havaya gitmiş oldu.

Erhürman'ın DP ile asla hükümet kurmayacağını açıklaması son derece önemliydi.

UBP kendi kalesine aman gol atmasın

Başbakanın erken seçim çağrısının perde gerisini ilerleyen günlerde daha fazla aralayacağız. Bakalım neler çıkacak. Yazının başında da ifade ettiğim gibi Özgürgün erken seçim konusunda hala net değil. Erken seçime gidilse bile şubat ayından önce gidilmeyecek. Çünkü bütçe geçse bile Şubat ayında açılıyor ve elbette ki her hükümet seçime giderken kasayı boşaltıp öyle gider.

****************

Günün Sözü

Ne istersen yapabilirim gibi geliyor bana, çünkü istediğim hiçbir şey yok artık.

Bernard Shaw

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.