Özgürgün, Berova'ya söz vermiş meğerse

Yayın Tarihi: 25/10/17 07:30
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • UBP içindeki güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre çok önceden Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Özdemir Berova arasında bir konuşma gerçekleşmiş ve bu konuşmada bir anlaşmaya varmış iki UBP'li; Başbakan, Özdemir beyi günü geldiğinde kontenjandan aday yapacak. Eğer bu durum doğruysa haliyle Berova da günü geldiği için bu vaadin yerine gelmesini istiyor. Zaten Başbakan Özgürgün de böyle bir talep olduğunu ve bunun değerlendirileceğini dün açıkladı. İşte UBP, bugün saat ikide gerçekleşecek olan parti meclisinde Berova'nın yeniden UBP'li olmasını ve adaylığını konuşacak.
  • DP Genel Başkanı Serdar Denktaş darbe üstüne darbe alıyor. Seçimlerin nisanda olması yönünde Başbakan'la anlaşan Denktaş, ilk darbeyi Başbakan'dan aldı. Kendi ortağı ondan habersiz CTP ile iş birliği yaparak seçimi çok erkene aldı ve DP'yi bir nevi hazırlıksız yakaladı, ardından DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ile İskele Milletvekili Avkıran Alanlı seçimlerde aday olmayacaklarını açıkladılar. Bu durum da Serdar beyi şok etti. Ve bugün de görevden almayı çok istediği ama bir bakanın engellediği Özdemir Berova'nın UBP'den kontenjan adayı olacağını öğrendi. Bu da yetmezmiş gibi bir ankette oyu baraj altı gösterildi.

Oldukça ilginç günlerden geçiyoruz. DP Girne Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın UBP listelerinden aday olacağı haberiyle şoka uğradık desem yeridir. Olacak iş değil diyemiyorum olabilecek bir gelişme çünkü bunun evveliyatı var ama bu durumu şahsen ben Özdemir beye yakıştıramadım.

Sn. Berova'nın hiçbir zaman DP'li olmadığını her zaman UBP'li olduğunu ve ezelden beri Derviş Eroğlu'na gönül bağı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Demokrat Parti'den istifalar yaşandığı zaman aslında Özdemir bey de istifa edecekti fakat Serdar Denktaş kendisine bakanlık verdiği için bu istifa gerçekleşmedi.

Vakti zamanında bu bilgiyi bana DP içinden vermişlerdi ama o zamanlar yazmak istemedim.

Özdemir beyle mesafeli de olsa iyi bir dostluğumuz olduğunu düşünüyorum. İyi bir insan olmasının ötesinde kendi bakanlığında da bir şeyler yapmaya çalıştı. Durup durduk yerde Sn. Bakan'ı karalayacak değiliz ama son dakika seçime giderken UBP'ye geçecek olması yanlış oldu.

Olayı biraz daha derinlemesine inceleyelim.

UBP Parti Meclisi bugün Berova'yı da konuşacak

UBP içindeki güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre çok önceden Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Özdemir Berova arasında bir konuşma gerçekleşmiş ve bu konuşmada bir anlaşmaya varmış iki UBP'li; Başbakan, Özdemir beyi günü geldiğinde kontenjandan aday yapacak. Eğer bu durum doğruysa haliyle Berova da günü geldiği için bu vaadin yerine gelmesini istiyor. Zaten Başbakan Özgürgün de böyle bir talep olduğunu ve bunun değerlendirileceğini dün açıkladı. İşte UBP, bugün saat ikide gerçekleşecek olan parti meclisinde Berova'nın yeniden UBP'li olmasını ve adaylığını konuşacak.

Girneli UBP'liler rahatsız

Bir başka bilgi ise damdan düşermiş gibi son güne kadar DP'de bakan koltuğunda oturup son gün UBP'nin listelerinden aday olmak isteyen Berova'nın durumu UBP'li vekilleri de partilileri de rahatsız etmiş. UBP'nin hali hazırda Girne'den çıkaracağı vekil sayısı belli. Taş çatlasın üç; bu nedenle Girneli vekiller ve vekillik hayali kuranlar Berova'nın gelecek olmasına tepkililer.

Denktaş'a darbe üstüne darbe

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş darbe üstüne darbe alıyor. Seçimlerin nisanda olması yönünde Başbakan'la anlaşan Denktaş, ilk darbeyi Başbakan'dan aldı. Kendi ortağı ondan habersiz CTP ile iş birliği yaparak seçimi çok erkene aldı ve DP'yi bir nevi hazırlıksız yakaladı, ardından DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ile İskele Milletvekili Avkıran Alanlı seçimlerde aday olmayacaklarını açıkladılar. Bu durum da Serdar beyi şok etti.

Ve bugün de görevden almayı çok istediği ama bir bakanın engellediği Özdemir Berova'nın UBP'den kontenjan adayı olacağını öğrendi. Bu da yetmezmiş gibi bir ankette oyu baraj altı gösterildi.

Gerçekten Serdar bey zor bir süreçten geçiyor ve bu kadar darbeden sonra seçime girecek. Moralsiz ve motivasyonsuz ama belki de bir o kadar hırslı.

Bakanlar Kurulu

Beni en çok şaşırtan ve ilginç gelen durum da dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı. Düşünsenize Serdar bey aldatıldığı hükümet ortağı ve bakanıyla aynı masada oturuyor ve dolmasına az kalan süre içerisinde ülke adına bazı kararlar almaya çalışıyor. Dünkü Bakanlar Kurulu'nun fotoğrafı da böyleydi işte.

Berova birkaç ay öncesine kadar görevden alınacaktı

Çok iyi bildiğim bir konudur bu. Birkaç ay öncesine kadar Serdar bey Berova'yı görevden almaya karar verdi ancak kabinenin DP'li bir bakanı Serdar bey ile konuşup görevden alınmasını engelledi. Gelin görün ki o bakan da şimdi mahcup oldu diye düşünüyorum. Serdar bey istemeyen konumunda istenilmeyen konumuna düştü.

Berova'nın hemen istifa etmesi ya da görevden alınması gerekiyor

Peki Serdar bey şimdi ne yapacak? Berova'yı hemen görevinden alıp iki aylık bir atama mı yapacak yoksa Berova seçimlere DP kanadından bakan olarak mı girecek?

Çıkan bu haberler kimse tarafından yalanlanmadı. Bu nedenle doğru kabul ediyoruz, onu da yeri gelmişken söylemek lazım. Halihazırda UBP içinden de teyit ettiğim bilgiler zaten. Bu durumda Özdemir beyin hemen istifasını vermesi gerekiyor. Yapması gereken en doğru tavır bu olur. Siyasi tarihimizde ilk kez böyle bir şeye şahit oluyorum ben ama neticede bu Özdemir beyin tercihidir ve onu bağlar. Bana göre yanlıştır, UBP'den aday olacaksa bir vekil DP'de bakanlık yapmaz çok önceden istifa ederdi ama dediğim bu durum Özdemir beyin siyasi tercihidir ve artısı da etkisi de ona yansıyacaktır ama ivedilikle hem bakanlıktan hem DP'den istifa etmesi gerekir. Zaten başka nasıl olacak ki? DP'de bakan kalıp UBP kontenjanından mı aday olacak yoksa UBP'den aday yapılmazsa DP'den mi aday olacak ?

Her şey ne kadar da karışık değil mi?

Bizim memlekette siyaset böyle yapılıyor, söyleyecek çok ama dinleyecek yok dedikleri türden...

*************

Günün Sözü

Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi… Öleceğini bile bile yaşadığının unutmuştu o ama, bozmadım…

Ödemir Asaf

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları