Berova zaten istifasını sunmuştu… Ama!

Yayın Tarihi: 31/10/17 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Arabacıoğlu dünkü açıklamasında "Büyük saygısızlık yaptılar" diyerek 12 vekilin DP'den ayrılarak DP'yi beş sayısına düşürdüklerini ve bunun bir saygısızlık olduğunu dile getirdi. Haklı mı peki? Evet haklı ama yeri gelmişken Mustafa beye de şu soruları sormak lazım; vakti zamanında Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP'ye hakim olamadığı için Demokrat Parti ile iş birliği yaparak adeta UBP'yi ikiye bölmüştü. Bunu yaparken de DP suni olarak büyümüştü. Tüm bunlar olurken birçok temiz DP'li hiç edilmişti. Tüm bunlar yaşanırken Serdar bey ile Derviş bey baş aktördü. Bu Demokrat Parti'ye yapılan en büyük saygısızlık değil miydi Mustafa bey? O zaman ses verdiğinizi hafızamı zorlasam dahi hatırlayamıyorum.

  • Aday olmak istemediği belli ama aday olmaya karar verdi. Bakın ben de net söylüyorum bunu. Çünkü DP içerisinde çok güvendiğim bir kaynağım bana Arabacıoğlu'nun aday olduğunu bir hafta önceden söylemişti. Mustafa beyin kafası karışık olabilir ama aday olacağı konusunda ben netim.

  • DP içindeki güvenilir kaynaklarımdan öğrendiğime göre bu olay patlak verir vermez zaten Özdemir Berova, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'a istifa edebileceğini ve istifa etmeye hazır olduğunu belirtmiş. Ancak Berova'nın istifa etmesi halinde Demokrat Parti'nin hem grubunun düşecek olmasından hem de komitelerdeki üstünlüğün CTP'ye geçecek olmasından istifa talebi kabul görmedi. Bundan dolayı seçimin daha belirginleşeceği bu haftaya kadar DP yönetimi ile Berova bir uzlaşıya vardı.

Bir Özdemir Berova konusudur gidiyor. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş dün sabah Kıbrıs Genç TV'de sevgili Baykan'ın konuğuydu. Tabii oradaki söyleşi bir gazete tarafından haber yapıldı ve Kıbrıs Postası'nın manşetine taşındı. Bilmiyorum belki bu konuyu son kez kaleme alıyorumdur ama yeri gelmişken bazı şeyleri söylemekte de fayda var. Serdar bey programda Berova'nın adaylığının sona erdiğini ve görevini geri iade etmesini isteyeceğini açıkladı.

En başından beridir yazıyorum Berova'nın hemen istifa etmesi gerekir ya da Serdar beyin onu görevden alması gerekir diye ama olayların perde gerisini biraz araştırdım ve öğrendiklerimden sonra aslında Berova'ya haksızlık yaptığımızı düşündüm.

DP içindeki güvenilir kaynaklarımdan öğrendiğime göre bu olay patlak verir vermez zaten Özdemir Berova, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'a istifa edebileceğini ve istifa etmeye hazır olduğunu belirtmiş.

BEROVA İSTİFASINI ZATEN SUNMUŞTU AMA KABUL GÖRMEDİ

Ancak Berova'nın istifa etmesi halinde Demokrat Parti'nin hem grubunun düşecek olmasından hem de komitelerdeki üstünlüğün CTP'ye geçecek olmasından istifa talebi kabul görmedi. Bundan dolayı seçimin daha belirginleşeceği bu haftaya kadar DP Yönetimi ile Berova bir uzlaşıya vardı.

Şimdi herkes hep birden Berova'ya yükleniyor ya aslında o kendisine yakışanı bu olaylar patlak verir vermez yapmış ve istifa edebileceğini ifade etmiş.

HERKES SİYASETEN ÖZGÜRDÜR

Geçtiğimiz hafta yazdığım gibi Berova'nın mademki böyle bir düşüncesi vardı keşke çok önceden istifa etseydi. Kim bilir belki de DP'de devam etme düşüncesi hala hakimdi kendisinde. Günün sonunda isteyen dilediği yerde siyasete devam edebilir. Bunun artısı da eksisi de elbette o kişinin kendine olur. Bunu ayıplarken iki kez düşünmemiz gerekiyor aslında.

ARABACIOĞLU SAYGISIZLIKTAN MI BAHSETTİ?

DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu hepimizin sevdiği değer verdiği bir siyasetçidir. Karakter açısından kirlenmeyen birkaç vekilden biridir, siyasi hayatını o şekilde de tamamlayacağına ben eminim. Ancak Arabacıoğlu'nun dün yaptığı bazı açıklamalar açıkçası kendisine bazı şeyleri hatırlatma ihtiyacı duymama neden oldu.

Arabacıoğlu dünkü açıklamasında "Büyük saygısızlık yaptılar" diyerek 12 vekilin DP'den ayrılarak DP'yi beş sayısına düşürdüklerini ve bunun bir saygısızlık olduğunu dile getirdi. Haklı mı peki? Evet haklı ama yeri gelmişken Mustafa beye de şu soruları sormak lazım; vakti zamanında Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP'ye hakim olamadığı için Demokrat Parti ile iş birliği yaparak adeta UBP'yi ikiye bölmüştü. Bunu yaparken de DP suni olarak büyümüştü. Tüm bunlar olurken birçok temiz DP'li hiç edilmişti. Tüm bunlar yaşanırken Serdar bey ile Derviş bey baş aktördü. Bu Demokrat Partiye yapılan en büyük saygısızlık değil miydi Mustafa bey? O zaman ses verdiğinizi hafızamı zorlasam dahi hatırlayamıyorum.

Rahmetli Bengü Şonya ile Serdar Denktaş'ın başkanlık yarışında Demokrat Parti'nin üye sayısı artırılıp daha kabaca söyleyecek olursak şişirilip Serdar beyin bu yarışı kazanması, ne kadar demokratikti peki?

Siz o zamanda ses çıkarmamıştınız. Ki bu üyelerin birçoğunun aynı zamanda UBP'li olduklarını konuşuyordu herkes. Bu sizi hiç mi rahatsız etmemişti? O zaman hiç bu saygısızlıklardan bahsetmemiştiniz.

Mustafa bey bana alınmasın ama Demokrat Parti sürekli olarak bir büyüyüp bir küçülüyorsa burada bir sorun var demektir. Zira bu partinin oyu belli tabanı belli. İşte siyasette her şey mübahtır mantığı Demokrat Parti'ye de yerleştiği için canı çektiğinde yani menfaati başka yerle örtüştüğünde alıp başını gidenlere saygısızlık yakıştırmasını yaparken gelişlerinin de etik olmadığını onlar geldiklerinde söylemeniz gerekiyor.

Ben bunu yaptığınızı hatırlamıyorum.

Şu an hatırı sayılır Demokrat Partili, partisinde hayal kırıklığı yaşadığı için ayrılıp Halkın Partisi'ne katılmadı mı?

Çıkın ve deyin ki parti olarak bizim de çok yanlışlarımız oldu o nedenle bugün sıkıntısını yaşıyoruz, o zaman sizi alkışlayalım ama lütfen tek taraflı konuşmayın.

ARABACIOĞLU'NUN KAFASI KARIŞIK DEĞİL NET! ADAY!

Bir önceki seçimlerde de aday olmayacağını açıklamıştı. Sonra seçimlere yakın ben kendisini konuk aldım, hiç unutmuyorum programda bana "Bana güvenen insanlar var onları yarı yolda bırakamam o nedenle aday olacağım" demişti. Bu gayet normal. Bu seçimlerde de aday olmayacağını yine kendisiyle yaptığımız bir telefon konuşmasında bana söyledi. Ses tonundan üstünde hayli baskı olduğu belliydi.

Aday olmak istemediği belli ama aday olmaya karar verdi. Bakın ben de net söylüyorum bunu. Çünkü DP içerisinde çok güvendiğim bir kaynağım bana Arabacıoğlu'nun aday olduğunu bir hafta önceden söylemişti.

Mustafa beyin kafası karışık olabilir ama aday olacağı konusunda ben netim. Açıkçası ben aday olmasını da istiyorum, çünkü Arabacıoğlu mevcut siyasiler içinde kirlenmemiş bir isim, Kıbrıs konusunda ben benim diyen politikacılardan daha bilgili ve değerli bir adamdır.

Kendisini de çok severim ama bir siyasi kendi partisini de eleştirebilmeli yeri geldiğinde.

***************

Günün Sözü

Demokrasilerde halk, tüm yanlışları denedikten sonra doğru olanı bulur.

Winston Churchill

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.