Doktorlar arasında seçim dayanışması. Pes doğrusu...

Yayın Tarihi: 11/12/17 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

• Güvenilir kaynaklardan aldığım haberlere göre seçimlerde aday olan doktorlar kendi aralarında ciddi bir antlaşma yapmışlar. Hangi partiden aday olurlarla olsunlar birbirlerini destekleyecekler ve birbirleri için partinin mührünü kırmak pahasına olsa dahi tercihe çalışacaklar. Bazı isimler bana ulaştı dahi. Günü saati gelince bu isimleri açıklayabilirim. Hatta ve hatta bazı doktorlar başka partilerdeki meslektaşlarıyla ilgili öyle bir dayanışma içine girdiler ki iki telefon konuşmasına ben şahit oldum. Doktorun ismi de bende mevcut. Uygun gördüğüm anda bu köşelerde kendilerini rezil edeceğim.

Erken Genel Seçimin gerçekleşmesine bir aydan az bir süre kaldı. Bu nedenle adaylar inanılmaz hızlı bir temponun içine girdi. Seçimlerin kısa bir süre içinde gerçekleşecek olmasından ötürü medya bu konuda oldukça önemli ve etkili. Hal böyle olunca da biz gazetecilere adaylardan yoğun bir rağbet var. Fakat adayların içinde öyle bir kesim var ki pek fazla televizyonlara çıkmıyor ve gazetecileri aramıyor. Zira bu kesim kazanacağına kesin gözle bakıyor muhtemelen. Bahsettiğim kişiler doktorlar. Birçok doktor mesleğinin zirvesine geldiğine inandığı an hemen siyasete atılıyor. Bazısı hizmet aşkı ile yanıp tutuşuyor belki ama çoğunluğu ego tatmininden öte bir duyguya sahip değil. Saygı daha çok saygı. Hepsi de hastalarının kendilerine oy vereceğine düşünüyor. Hani aday oldukları partilerine mühür bile alamasalar en azından bire "tik" diyor çoğu. Bir tikçik olsun bana at. Zira partisi her ne oy alırsa alsın ne kadar çok tercih oyu o kadar seçimi üst sıralarda tamamlama garantisi ve seçilme garantisi.

Bu seçimde gerçekten öyle mi olur bekleyip göreceğiz. Açıkçası ben öyle olacağını sanmıyorum. Zira seçim ülke genelinde yapılacak. Eğer bölgesel yapılsaydı işte o zaman kazanma şansları her zaman olduğu gibi yüksek olacaktı.

Gelelim asıl habere. Güvenilir kaynaklardan aldığım haberlere göre seçimlerde aday olan doktorlar kendi aralarında ciddi bir antlaşma yapmışlar. Hangi partiden aday olurlarla olsunlar birbirlerini destekleyecekler ve birbirleri için partinin mührünü kırmak pahasına olsa dahi tercihe çalışacaklar. Bazı isimler bana ulaştı dahi. Günü saati gelince bu isimleri açıklayabilirim. Hatta ve hatta bazı doktorlar başka partilerdeki meslektaşlarıyla ilgili öyle bir dayanışma içine girdiler ki iki telefon konuşmasına ben şahit oldum. Doktorun ismi de bende mevcut. Uygun gördüğüm anda bu köşelerde kendilerini rezil edeceğim.

Siyasi etiğin neresinde yazıyor bu? Gerçi biz de ne etik var ne siyaset var. Kazan da nasıl kazanırsan kazan. Her yol mubah ne olmasa. Açıkçası doktorların mecliste olmasına her zaman karşı çıkmışımdır. Doktorun yeri kliniği hastasının yanıdır. Adam tam olgunlaşmış ülkesine hizmet etme noktasına gelmiş, hoop milletvekili. Kasayı da doldurduğu için artık vekil maaşına da ihtiyacı yok. Bütün mesele ego tatmini.

İdealist olur, ülkesine artık ülke yönetiminde ciddi bir şekilde hizmet etmek ister ona diyeceğim bir şey yok ama emin olun ki birçoğu öyle değil yazının başında ifade ettiğim gibi.

Kolay mı adam hem doktor hem vekil. Havasına değmeyin. Bunu çekemediğim için söylemiyorum. Zaten doktorların bir kısmı hastalarına tepeden bakarak geçirmiştir meslek hayatına. Şimdi defalarca kez şahit olmasam yazmayacağım.

Parti başkanları da dikkatli olsun, listelere koyup oy toplamak amacıyla aday yaptığınız doktorların büyük bir çoğunun gözü hem koltuklarınızda hem de bakanlık koltuğunda. Seçim bitmeden bazı doktorlara kötü sürprizler yapabilirim, herkes kendini hazırlasın.

MAĞUSA'NIN POPÜLER İSMİ GÜNEŞOĞLU

Uzun yıllardır Dumlupınar Spor Kulübünün başkanlığını yürüten ve UBP Gazimağusa İlçe Başkanı olan İşadamı Güneş Güneşoğlu, UBP'nin Gazimağusa listesinden aday. Herkesçe sevilen bu kadim dost seçim startı verildiği günden beri partisinin tek başına iktidar olması için canla başla çalışıyor. Kendisini takip ettiğim kadarıyla iş dünyasının sıkıntıları ve gençlerin daha fazla spora yönelmesi yönünde hayli ciddi projeleri olduğunu anlatıyor. Geçtiğimiz hafta kendisiyle yaptığımız bir söyleşide "Gençlerin hızla dahil olduğu kötü alışkanlıklar ki bunların en başında uyuşturucu belası geliyor, onları ancak spor ve sanata yönlendirerek kurtarabiliriz. Başkanı olduğum spor kulübünde bir tek futbol değil tam yedi branş açılmasını sağladım. Biri olmazsa diğerinde mutlaka bir gencin ilgisi vardır. Hayatına sporu sokan hiçbir genç kötü alışkanlıklara yönelmez. Farkındayız ama yeteri kadar bir şey yapmıyoruz, gençlerimizi hızla kaybediyoruz. UBP mutlaka yeni dönemde büyük aktör olarak sahne de olacak hatta ve hatta tek başına iktidar olacağımızı düşünüyorum. Seçilmem halinde gençlerin spor alanlarına daha çok kazanılması için ciddi bir performans ortaya koyacağım. Bu ülkeye artık sağlıklı zihinlerin yetişmesi ve göçün durdurulması gerekiyor" dedi. Güneş Güneşoğlu bu konuda hayli iddialı ve ajandasını çoktan hazırlamış bile.

***

Sadık Gardiyanoğlu'dan adaylara uyarı


UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu 7 Ocak'ta gerçekleşecek erken genel seçimler için önemli bir uyarı da bulundu. Gardiyanoğlu, erken genel seçimlerde aday olan milletvekillerinin seçmene oy verme çağrısı yaparken hiçbir şekilde karma oya tevessül etmemelerini, UBP adına mühür verme çağrısı yapmalarını, aksinin tespiti halinde seçimlerden sonra gerekenin sert bir şekilde yapılacağı uyarısında bulundu. 7 Ocak'ta gerçekleşecek seçimlerde aday olması beklenen ve bu yönde yoğun baskı alan Gardiyanoğlu, seçime katılmayıp görevine devam edeceğini açıklamıştı. Lefkoşa'da yaklaşık beş bin üyesi olan UBP'nin üyeleri üzerinde etkisi olan Gardiyanoğlu'nu her gün birkaç aday mutlaka ziyaret edip destek istediğini duyuyoruz. Karma oyun ağırlık kazanacağı bu erken seçimde bakalım UBP'li adaylar nasıl bir çalışma temposu içerisinde olacak.

***
Kemal Aykutlu temposunu artırdı

TKP-Yeni Güçler'in Lefkoşa milletvekili adayı olan ülkemizin tanınmış işadamlarından Kemal Aykutlu seçim temposunu hayli artırmış. TKP-YG sıralarından aday olan Aykutlu kazanma şansı olan adaylar arasında yer alıyor. Aykutlu'nun çalışma ofisi adeta seçim ofisine dönmüş durumda. Birçok aday ve seçmenin her gün Aykutlu'yu ziyaret ettiği ve TKP-YG'nin iyi bir oy alması için fikir teatisinde bulunduğunu öğrendik. Karma oyların seçimi şekillendirmesi beklenirken Aykutlu da kendisini her ziyaret edene TKP-YG'ye mühür vurmasını tavsiye ediyormuş. Partinin sloganı olan değiştir kurtul sözünü de her fırsatta kullanan Aykutlu'nun sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı yorumlar yoğun bir beğeni alıyor. Biliyorsunuz artık seçimler medya ve sosyal medya üzerinden şekilleniyor.

***

GÜNÜN SÖZÜ
Ben zilzurna sarhoş olsam da yaşadıklarımdan çıkarken hesabı ödeyecek kadar ayığım.
KÜÇÜK İSKENDER

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.