İrsen Küçük ve rakip(leri), gizli görüşmeler

Yayın Tarihi: 23/09/10 14:32
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Sevgili okurlar. Kıbrıs Postası'ndaki ilk kez bugün yazmaya başlıyorum. Haftanın beş günü buradaki köşemde yazmaya ve sizleri aydınlatmaya çalışacağım. Ülke'nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara ve sosyal bunalım içindeki halkımızın sorunlarına fırsat buldukça bende Kıbrıs Postası'ndaki köşemde değineceğim. Köşemdeki ilk yazım Başbakan İrsen Küçük hakkında olsun istedim ve O'nun rakipleri; rakipleri diyorum çünkü Sn Başbakan'ın sanıldığı gibi bir tek rakibi yok. Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif kurultay da aday olduğunu açıkladı. Açıkladı ve milletvekilleri arasında pazarlık, restleşmeler de birlikte başladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in; Başbakan Küçük'ten bakanlık bekleyen ve henüz bunu elde edemeyen bazı milletvekilleriyle gizli gizli görüşmeler yaptığı bilgileri haberci kuşlar tarafından sürekli bana geliyor. Elbetteki bazı milletvekillerinin kurultay seçimlerinde Başbakan Küçük dışındaki birini destekleme hakları var. Ancak ne haldir ki söz konusu bu çekişme TDP'de olduğu gibi açık bir şekilde yapılmıyor. Yani TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'ya karşı tavır alanlar en azından bunu mertçe ve açıkça yapıyorlar. Fakat UBP içerisinde her şey perde arkasında ve kapalı odalar içerisinde yapılıyor.

Tabii ki gelen tüm bilgileri burada deşifre etmek olmaz ancak Ahmet Kaşif'in Başbakan Küçük'ü bu yarışta yenmek uğruna sert ve derinden bir yol takip ettiğini ve yalnızca Örgüt Başkanları değil Başbakan İrsen Küçük'ten yana gözüken bazı Milletvekillerini ve Bakanları dahi yanına çekmeye çalıştığını biliyoruz.
Düşünsenize Ülkenin gerçekleri ile uğraşan ve Ülkeyi söz konusu bu ekonomik krizden çıkarmaya çalışan bir İrsen Küçük ve karşısında hangisine güveneceği belli olmayan küçük bir vekil grubu. Bir tür Dallas dizisi bu sanki… UBP içindeki kurultay yarışı ülkenin zorlu dönemini göz önünden uzak tutmaya yetiyor da artıyor bile.

En azından şunu söyleyebilirim ki şu ana kadar iki ilçe başkanı ve kabineden bir bakan şu an Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in yanında gözüküyor. Kim olduklarını mı merak ediyorsunuz Onlar kendilerini çok net belli ediyor. İlerde ben de isimlerini yazarım..

Her şeye rağmen benim tanıdığım İrsen Küçük kurt politikacıdır ve bu kurultayında üstesinden gelebilecek siyasi akla sahiptir. UBP'nin başına da İrsen Küçük gibi bir başkan yakışır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları