Boşuna mı öldü Kıbrıslı Türkler?

Yayın Tarihi: 24/09/10 10:14
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun "Halkın mukavemetini artırmak için düşman yapmış gibi bazı değerlere sabotaj yapılır. Mesela bir cami yakılır. Kıbrıs'ta biz bunu yaptık. Bir cami yaktık" şeklindeki açıklaması KKTC'ye bomba gibi düştü düşmesine de patlamadı sanırım.

Biz Kıbrıslı Türkler çok mu tepki vermez olduk artık. Her ailede mutlaka bir ya da birden fazla şehit vardır. Ve insanlarımız ailelerinin ve vatanlarının mutluluğu için fedakarca savaştı, şehit oldu. Sizce kimin umurunda? Şehit olan insanlarımızın aileleri, kızları, oğulları hariç bence hiç kimsenin umurunda değil.

Orgeneral Yirmibeşoğlu bu açıklamayı yaptı. Hani nerde Gaziler Derneği, hani nerde Mücahitler Derneği. En büyük vatansever başkanlar? Nerde?
Neden Yirmibeşoğlu'nu protesto eden açıklamalar yapmıyorlar? Yapmazlar yapamazlar… Boşuna mı şehit oldu binlerce Kıbrıslı Türk?

Elbette ki babalarımız ağabeylerimiz boşuna ölmedi. Bu vatanı kalıcı yapmak için savaştılar ve kahramanca öldüler. Ama gelin görün ki onlar çarpışıp şehit olurken bazı kimselerde konyaklarını yudumlayıp cami bombaladılar.

Son zamanlarda çok konuşulur bir konu haline geldi "Toplum olarak sadece zevklerimize ve dedikodularımıza düşkün olduk" olgusu. Öyle de! .. Kim kiminle yattı kalktı, kim ne aldı ne ne verdi ve daha birçok saçmalık. Kimsenin ülkenin gidişatı ve insan onuru ile ilgilendiği yok. Öğretilmiş çaresizliği mi yaşıyoruz ne?

Türkiye'de Ergenekon furyası aldı yürüdü. Çok merak ediyorum din ağırlıklı bir hükümet olan AK Parti Hükümeti şimdi Emekli Orgeneral Yirmibeşoğlu'nu tutuklayacak mı cami yaktığı için?... Ya da bu tür Toplum onurunu yerle bir eden konuları araştıracak mı? Sizce ? İÇİNİZDEN "Hade yahu senda" dediğinizi duyar gibiyim.

Yaklaşık 11 yıldır gazetecilik yapıyorum. Bunun 6 yılı nerede ise her gün canlı yayınlarda geçti. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki birçok şehit çocuğu vardır ki işsizdir, hakkını alamamıştır. Karşıma birçok gazi olmuş insan geldi ellerinde doktor raporlarıyla "gazidir ama birçok haktan mahrumdur" ve yine karşıma birçok savaşta gazi olmuş, zarar görmüş insanlar geldi ki "Ellerinde bu adam gazi değildir diye doktor raporu var; doktorlara gerekli rüşveti vermediği için raporu alamamış çalışamaz durumda"…

Sormak lazım değil mi şimdi Mücahitler Derneği Başkanına ya da Gaziler Derneği Başkanına "Nerdesiniz kardeşim siz? Ne yaptınız bu insanlar için? Attığınız sıradan sloganlarının dışında ne yaptınız bu insanlar için?"

Bunları yazanları vatan haini ilan edebilir bu tür merciler. Hoşlarına da gitmez ama artık 21. yüzyılda yaşıyoruz. DEĞİŞİN! Yazıyı sonlandırmadan da belirtmeliyim Çok şükür ki artık Türkiye'de aklı başında bir hükümet ve çağdaş bir ordu var!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları