"Kaşif - Tokel - Çaluda ve Eti" gizlice görüşüyor...

Yayın Tarihi: 27/09/10 08:23
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Ülkede yaşanan sorunlar bir yana siyaset tam anlamıyla UBP'nin aralık ayında yaşayacağı kurultaya kilitlenmiş durumda. Bilindiği üzere UBP içerisinde hala Başbakan İrsen Küçük ve Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif iki aday olarak görünüyor.

Nasıl ki her gazetecinin güvenilir kaynakları vardır benimde telefonuma güvenilir kaynaklar son bir haftadır sürekli bazı isimler fısıldıyor.

UBP kazan gibi kaynıyor; kaynamasına ama artık bazı vekiller ve bakanlar da taraflarını seçmeye başladılar. Az sonra okuyacağınız isimlerle ilgili bana fısıldanan bilgiler "üzerine basarak söylüyorum" sadece birer İDDİADIR.

Bana çeşitli kaynakların aktardığı iddiaları aynen yazıyorum: "Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel, UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Dr Ahmet Eti, Sağlık Bakanı ve Aralıktaki kurultayda aday olan Sn Ahmet Kaşif'le bir araya gelerek gizli bir toplantı yaptılar. Ve bu toplantıda nasıl bir yol izleneceğini kararlaştırdılar.

Bununda ötesinde iki genç işadamı da şimdilik bu ekibe parasal destek vermeye hazır. UBP ile TDP arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerinde olası bir koalisyonda TDP'ye Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın verilecek olması; Sn Türkay Tokeli iyice kızdırmış ve İrsen Küçük'ten ümidini kesmesine neden olmuş.

Şöyle ki; geçtiğimiz Hafta Başbakan Küçük bir karşılaşmayı izlemek için Güzelyurt'ta bulunmuştu. Başbakan Küçük'ün Güzelyurt'a geldiğini öğrenen Bakan Tokel; Küçük'e eşlik etmekten kaçınmış ve Güzelyurt'u terk etmiş.Yine bir başka bilgiye göre ise Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda da hem bakanlık istiyor hem de bunu alamama korkusuyla her iki adaya da eşit mesafe durmaya çalışıyor.

Bununla da bitmedi Gazimağusa İlçe Başkanı Dr Ahmet Eti de Başbakan Küçük ile arasında olan kırgınlık nedeniyle Ahmet Kaşif'in yanında yer alma kararı vermiş."

Evet!! Bu yazdıklarım bana çeşitli kaynaklardan aktarılan bilgiler. Bu yazdıklarımın böyle olup olmadığını yine isimleri burada geçen siyasiler yanıtlayacak. Bunda kızacak bir şey yok. Kurultaya giderken UBP içinde bir takım bölünmelerin olduğu birer gerçek. Artık bu tür çekişmelerin aleni ve kamuya açık bir şekilde yapılması gerekiyor. Sürekli birilerinin arkasından konuşarak değil. Bir de siyasilerimiz bu ülkenin çok küçük olduğunu ve kendilerine yakın zannettikleri partililerin sürekli dedikodu yaptıklarını ve siyasileri çekiştirdiklerini belki görmüyorlar ama bizler duyuyoruz.

Yaşanan tüm zorluklara rağmen Başbakan İrsen Küçük'ün başarıyla Hükümeti yürütmeye çalıştığının herkes farkında. Başbakan Küçük'ün yanlışları ve yapmaması gereken durumlar yok mu? Tabii ki var. Bu benim şahsi görüşümdür; böylesine zor bir dönem için Başbakan İrsen Küçük UBP Genel Başkanlığı için değişmez TEK adaydır. Tabii Sn Küçük artık yanındakilerin kime çalıştığının da farkına varmalı. Tabandan bu yönde ciddi rahatsızlıklar var. Ancak öyle görülüyor ki Başbakan Küçük Başkanlıktaki gücünü şimdilik koruyor.

Türkay Tokel, Ahmet Eti, Ahmet Çaluda ve Ahmet Kaşif arasında gerçekleştiği söylenen gizli görüşmenin tekrarlanacağı bize gelen bilgiler arasında. Siyaset giderek kızışacağa benziyor…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları