"Taçoy " ikinci Tahsin vakası mı?

Yayın Tarihi: 28/09/10 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Sn Türkay Tokel, Ahmet Eti, Ahmet Çaluda ve Ahmet Kaşif arasında gerçekleştiği söylenen gizli görüşmenin haberini tüm kamuoyuyla paylaşmamızın ardından bugün telefonlarımız hiç susmadı. Çok sayıda okurumuz bizleri arayarak bilgi almaya çalıştı. İsmi geçen siyasilerden yazılı bir yalanlama bizlere ulaştırılmadığı için yer alan iddiaların doğru olup olmadığını siz okurlarımızın değerlendirmesine bırakıyorum. Bu arada söz konusu vekil grubuna yardım ettiği iddia edilen UBP'li söz konusu iki genç işadamının da isimlerini ilerleyen günlerde yazabilirim…

Gelelim UBP içerisindeki başka bir oyuna; bilindiği gibi Ulaştırma Eski Bakanı Hasan Taçoy bir süre önce çeşitli iddialar vesilesiyle görevinden alınmıştı. İlk başlarda birçok makama sitem etse dahi sonraları sessizliğe büründü. Ancak bir süredir Başbakanlığa yakın bir bölgede kendisine bir ofis açtığını ve çalışmalarını oradan yürüttüğünü hepimiz biliyoruz. Aralık ayındaki kurultaya yaklaşırken Hasan Taçoy'un ilçelere yaptığı gizli ziyaretlerde Genel Başkanlık yarışına aday olmak için nabız yokladığını duyuyoruz. Hasan Taçoy'un görevden alınması nedeniyle hala Başbakan İrsen Küçük'e kızgınlık ve öfke duyduğu her yerde konuşulur hale geldi.

Öte yandan Lefkoşa İlçesi'nde pasif kalıyor suçlamalarına maruz kalan UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Ali Çetin Amcaoğlu'na karşı da aday çıkabileceğini her yerde söyleyen Taçoy "Ali Çetin adaysa bende adayım; bu işi yapamıyor. Tabanda oldukça tepki var" konuşmalarını sürekli dillendirdiriyor.

Örgütlerde gerçekleşen toplantılara sürekli olarak katılan Hasan Taçoy "KARGAŞA ÇIKARIYOR" gerekçesiyle Başbakan Küçük'e delegeler tarafından şikayet ediliyor.

UBP Eski Başkanlarından Tahsin Ertuğruloğlu'nun da UBP'den ihrac edilmesiyle kendisine ofis açtığını, buradan hükümete muhalefet yaptığını ancak bir yandan da ben UBP'liyim diyerek hükümete mecliste destek verdiğini hepimiz biliyoruz. Sn Hasan Taçoy'un sürekli olarak hem Genel başkanlığa hem de Lefkoşa İlçe Başkanlığına aday olacak şeklinde ki serzenişlerde bulunması ve ayrı ofis kurarak çalışması UBP'DE İKİNCİ TAHSİN VAKASI MI OLUŞUYOR? Yorumlarının UBP tabanında yayılmasına neden olmuş durumda.

Hasan Taçoy, Başbakan Küçük'le aralarının açılmasını da Başbakanlık Müsteşarı Hüda Aksoy'a bağlıyor. Sanırım araştırmalarımız ve yazılarımız neticesinde kim ak kim kara yakında belli olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.