Etekler tutuştu... Daha çok taş düşecek...

Yayın Tarihi: 29/09/10 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

UBP zor bir dönemden geçiyor. Ama artık Başbakan Sn İrsen Küçük yeni ve vizyonu güçlü bir parti yaratmak için kollarını sıvamış durumda. Buradan da Sn Başbakanı takdir etmek lazım. UBP'yi entrikalardan uzak halkın takdirini toplayan bir parti haline getirebilecek tek kişi Sn Başbakan İrsen Küçüktür. Bu da günümüzün bir gerçeği. Bazı kişiler beğense de beğenmese de.

Çalışma Bakanı Türkay Tokel, Dr Ahmet Eti, Ahmet Çaluda ile Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in bana gelen duyumlara göre gizli bir görüşme yaptıklarını Pazartesi günkü yazımda tüm kamuoyuyla paylaşmıştım. Bu yazımı da yayınlarken aktardığım bilgilerin iddialardan oluştuğunu ve bu iddiaların doğruluğunu veya yanlışlığını yanıtlayabilecek olanların sadece ismi geçen siyasiler olacağını yazmıştım. Vay sen miydin bunları yazan?!! Söz konusu siyasilerimiz ciddi bir paniğe kapılarak aramadıkları devreye sokmadıkları merciler kalmadı .. Hakaretler mi istersiniz üstü kapalı tehditler mi istersiniz… Siz tahmin edin artık.

Allah aşkına bir takım iddialardan oluşan bir yazıydı bu. Yalanlama gönderdiniz bende yayınlıyorum işte. Bu kadar büyütülecek bir konumuydu bu? Bu konuyu bu kadar büyütmenizi gerektiren bu kadar paniklemenize sebep olan şey neydi? Anlayamadım doğrusu.

Benim cep numaramı herkes bilir. Çalışma Bakanı Sn Tokel aramış ama ben bakmıyormuşum. Yok efendim öyle bir şey bir kez dahi çalmadı? Ben aradım kendisine ulaşamadım. Hakkını yememek lazım UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda aradı, konuştuk yalanlama yazısını gönderdi aşağıda yayınladım. Bakarsanız göreceksiniz.

Sn Turkay Tokel de yazımı servise vermeden tekzip yazısını gönderdi Sn Bakanın da yazısını yayınlıyorum. Ancak dikkatimi çeken bir ayrıntı var Sn Tokel'in yazısında. Yazının sonundaki imza UBP Güzelyurt Milletvekili olarak atıldı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak değil. Bu ne anlama geliyor doğrusu başka bir merak konusu olacak herkes için.

Sn Bakan Tokel tekzip yazısında özür dilememi bekliyor hatalı olan özür diler. Ben bir hata yapmadım ki özür dileyim. Sn Bakan bana karşı kullandığı ağır sözler için özür dilemeyi düşünür mü sormak lazım? Zira kendisi bir bakan ve bir milletvekili…

Ben bu mesleğe tam ON İKİ yılımı verdim. Kimse çıkıp da bana gazetecilik öğretmesin. Eğer ben itham etmiş olsaydım rahatsızlıklarınızdan dolayı haklı olabilirdiniz. Ama bu sadece "İDDİA" adı üstünde.

Bu arada dün bir telefon daha aldım; gizli görüşme bilgisinin dışarı nasıl sızdığının öğrenilmesi için bazı UBP kurmaylarına birileri talimat vermiş.
Dünyanın hangi yerinde görülmüştür ki bir gazeteci bilgi kaynaklarını deşifre edecek? Halinize güldürmeyin kimseyi..

Bir gazeteci olarak duyduğum her şeyi, fotoğrafını çektiğim her şeyi yazsaydım, sergileseydim çok aile ocağı söner çok kişide mevkisini kaybederdi. Biz gazeteciler bir haberi yaparken toplum menfaatini de göz önünde bulundurarak yaparız. Bazı siyasiler gibi kendinden olmayanı düşmanca görerek hareket etmeyiz.

Bugüne kadar yaptığım canlı yayınlarda hiç kimseden çekinmedim ve onur kırmadım. Bu saatten sonrada çekinecek bir şeyim yok. Hesabını veremeyecek bir şeyim de yok. Olanlar bir daha düşünsün ama!!!

Çok yakında kazandığı yüzlerce milyarın vergisini ödemeyen genç işadamlarını da belgelerle burada yazacağım. Bu toplum fakirlik, maddi sıkıntı ve evsizlik çekerken devletten vergi kaçıran genç işadamlarını hep birlikte okuyacağız.

UBP zor bir dönemden geçiyor. Ama artık Başbakan Sn İrsen Küçük yeni ve vizyonu güçlü bir parti yaratmak için kollarını sıvamış durumda. Buradan da Sn Başbakanı takdir etmek lazım. UBP'yi entrikalardan uzak halkın takdirini toplayan bir parti haline getirebilecek tek kişi Sn Başbakan İrsen Küçüktür. Bu da günümüzün bir gerçeği. Bazı kişiler beğense de beğenmese de.

Yazımda yer alan iddiaların asılsız olduğunu düşünen ve bana tekzip gönderen UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Sn Ahmet Çaluda'nın ve UBP Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel'in tekzibini aynen yayınlıyorum.

===========================================


28/09/2010

Sn. Gökhan Altıner,

Ben aşağıda imza sahibi Güzelyurt Milletvekili ve UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda. 27 Eylül 2010 tarihinde Kıbrıs Postası Gazetesinde yazmış olduğunuz köşe yazınızı büyük bir üzüntü ve öfke ile okumuş bulunuyorum. Ulusal Birlik Partisi İlçe Başkanı olarak tüm Bakanlarla bire bir görüşme hakkım olduğunu size belitmek isterim.

Ancak, 27 Eylül 2010 tarihi yazınızda İddia edildiği gibi Genel Başkanımız Sn. İrsen KÜÇÜK'e karşı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay TOKEL, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Ahmet ETİ ve Sağlık Bakanı Ahmet KAŞİF ile birlikte böyle organizeli bir toplantı gerçekleştirmediğimizi de bilgilerinize getirmek isterim.

Saygılarımla
Ahmet ÇALUDA
UBP G/yurt İlçe Başkanı

===========================================

28 Eylül 2010
Sayın, Gökhan Altıner
www.kibrispostasi.com

Açıklama

27 Eylül 2010 tarihinde 'www.kibrispostasi.com adresinde yayınlanan"Kaşif - Tokel - Çaluda ve Eti" gizlice görüşüyor...' başlıklı yazınızı esefle, hayretle ve üzüntüyle okumuş bulunuyorum.

Söz konusu yazıda geçen tüm yorumlar ve yazılar asılsız, gerçek dışı ve yalandır. Tam manası ile bir hayal ürünü olan bu yazınızın kime veya kimlere hizmet için kaleme alındığını açıkçası merak etmekteyim.

Yazıyı kaleme almadan şahsımı arayıp bu konu hakkında bilgi edinme gereği bile duymamanız bende yazının iyi niyetten yoksun olduğu hissini uyandırmıştır.

Yaklaşık otuz yıllık siyasi hayatı boyunca atmayı uygun gördüğü tüm adımları hiçbir parmağın veya hiçbir kapının arkasına gizlenerek atmayan bir insan olarak size tavsiyem dedikodu ve fısıltılarla hareket etmemeniz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığını hak ettği yerde tutmaya gayret göstermenizdir.

Şahsımı ve partimi yıpratmaya yönelik kaleme alınan bu dedikodu ve fısıltı yazısının amacına hizmet edemeyeceği aşikardır.

Bahse konu yazınızın yayınlandığı yerde ve ana sayfada üst manşetinizde (manşet olarak) hem açıklamamı hem de bir özür açıklamasını da yayınlamanızı bekliyorum.

Umarım köşenizde bir kere daha bu ve buna benzer mesnetsiz bir yazıya cevap vermek zorunda bırakılmam. Umarım bundan sonra ülkemize vermiş olduğumuz hizmetlerle, yaptığımız işlerle ve icraatlarımızla köşenizde yer buluruz.

Saygılarımla,
Türkay TOKEL
UBP Güzelyurt Milletvekili

Not: Bahse konu yazı ile ilgili olarak hukuksal tüm yollara başvuru hakkım saklıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.