Aslanbaba'ya UBP yolu açıldı

Yayın Tarihi: 07/10/10 08:26
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Demokrat Parti Genel sekreterliğinden bir süre önce istifa eden İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba'ya UBP yolu açıldı. Bağımsız İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın dün UBP'nin üst düzey bir yetkilisiyle birlikte öğle saatlerinde görüştüğünü ve kendisine UBP'ye katılması teklifinin yapıldığını öğrendik.

Ejder Aslanbaba'nın yakın zamanda olması beklenen yeni oluşumun sonuçlanmasını beklediğini ancak diğer taraftan da UBP'nin teklifine oldukça sıcak baktığı gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili Aslanbaba'yı telefonla aradım ve bana gelen bu bilginin doğruluğunu sordum. Aslanbaba'yı bugüne kadar lafının arkasına saklanmadan konuşan bir milletvekili olarak tanıdım hep.

Aslanbaba ile yaptığım telefon görüşmesinde "Son günlerde UBP ile bir dizi görüşmelerim olduğu gerçek ancak bu benim yarın sabah UBP'ye katılacağım anlamına gelmiyor. UBP'den gelen katılma teklifine karşı negatif değilim.

Ancak bunu bir süre daha değerlendireceğim. Kimse inanmıyor ama çok yakın zamanda sağda yeni bir oluşum gerçekleşecek. Bu nedenle bu oluşumun da şekillenmesini bekliyorum. İkisinden biri olacak." dedi

Aslanbaba'nın son pozisyonu bu… Konuştuklarımız yalnızca bundan ibaret değildi. Ancak unutmadan da belirtmeliyim ki KTHY ile ilgili aylar önce Aslanbaba bana ne söylediyse hepsi doğru çıktı. Bu nedenle Ejder Aslanbaba'nın sözlerine çoğu zaman kulak vermek lazım.

Aslanbaba sağda kurulacak yeni parti ile UBP'nin koalisyon kurma ihtimali olduğunu da ifade ediyor. Ancak söz konusu katılımlar her geçen gün artarken UBP'nin bir koalisyona ihtiyacı olur mu onu da bekleyip göreceğiz…

TAÇOY NABIZ YOKLAMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy'un önceki akşam Dilekkaya köyündeki delegeleri arayarak yakında başkanlık yarışındaki adaylığını açıklayacağını ve destek istediğini söyledi.

Dilekkaya köyündeki UBP Delegeleri de Taçoy'a Başbakan İrsen Küçük'ü destekleyeceklerini ve kendisinin aday olmaması gerektiğini söylediler. Bir başka duyuma göre ise Hasan Taçoy'un Girne Bölgesi'ndeki örgütleri de gezerek nabız yokladığını bana ilettiler. Siyaset daha çok hareketleneceğe benziyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.