"ÖRP" mi "TDP" mi?

Yayın Tarihi: 11/10/10 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ülkemizde ilerleyen aylarda yaşanacak ciddi ekonomik krizler ve yeni yaptırımlar olacak. Bunlara pek yakında yeniden değineceğim. Ancak çok yakında gerçekleşmesi beklenen koalisyonu UBP; TDP ile mi yoksa ÖRP ile mi gerçekleştirecek? Çok merak ediliyor ve çok konuşuluyor. UBP'nin her iki parti ile de kurma olasılığı % 50-50…

Peki neden mi? Şimdi süreci bir inceleyelim. Ulusal Birlik Partisi'nin bir süreden beridir Toplumcu Demokrasi Partisiyle koalisyon kurma istencinin olduğunu biliyoruz. Ayni istek ve talep TDP'de de var. Ancak yarım bir istek şeklinde. Sonuç olarak TDP kendi iç değerlendirmesinin ardından UBP ile koalisyona evet kararı çıkardı. UBP-TDP koalisyonuna Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun sıcak baktığını biliyoruz. Öte yandan Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun, eski konular yüzünden ÖRP ile bir koalisyonun kurulmaması yönünde ikazları da olduğu bir başka gerçek..

ANKARA ÖRP İÇİN BASTIRIYOR…AMA!

AK Parti Hükümeti, ÖRP'nin hükümette yer alması yönünde Başbakan İrsen Küçük'e ciddi bir baskı kuruyor. Fakat UBP içinde de ÖRP'nin istenmediğini bilmeyen yok. Konuyla ilgili görmüşlerini almak için defalarca kez ÖRP Genel Başkanı Sn Turgay Avcı'yı aradım. Telefona çıkmıyor; programlara da gelmiyor. Sn Avcı'yı tanırım…Eğer susmuş ve sakinliğe bürünmüşse bu koalisyona hazırlandığının bir işaretidir.

Ancak diğer yandan TDP Genel Başkanı Sn Mehmet Çakıcı ile de defalarca konuşma fırsatı buldum. TDP koalisyona hazır ancak meraklısı da değil. Onu da belirtmek lazım. Yani Sn Çakıcı "ne olursa olsun da olsun" havasında değil. Düzgün ve adam gibi bir duruşu var bu konuda..

Peki koalisyon ne zaman ve nasıl olacak? Hepimizin aklını meşgul etmeye devam ederken bu sorunun cevabı öyle çok da uzun değil. Bu haftadan itibaren geri sayım başladı. Bir haftayı çıkarmaz diye tahmin ediyorum. Cemil Çiçek buradayken; ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ile görüştüğünü de duyduk. Bir yanda UBP'nin ve Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun kabul gördüğü UBP-TDP koalisyonu; öte yandan da Ankara'nın sert bir şekilde bastırdığı UBP-ÖRP koalisyonu… Bu sıralar hep Ankara'nın dediği oluyor. Ancak bu kadar da yüklenilmez ki kardeşim…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.