Avcı: "Koalisyona en yakın parti ÖRP"

Yayın Tarihi: 12/10/10 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ulusal Birlik Partisi'nin ilerleyen haftalarda bir parti ile koalisyon kuracağını ve TDP ile ÖRP'nin %50-50 oranla eşikte olduğunu yazmıştım dünkü yazımda. Dün ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ile sohbet etme fırsatı buldum. Çevreden duyduğumuz tüm söylentileri ve iddiaları sordum Sn Avcı'ya.. ÖRP'nin UBP tabanı tarafından istenmediği, Cumhurbaşkanı Sn Eroğlu'nun bu koalisyona sıcak bakmadığı şeklinde hep merak edilen sorulardı bunlar…

Turgay Avcı "Sürekli bu söylentileri yayıyorlar. Yok böyle bir şey. ÖRP olarak bizim ne Sn Eroğlu ile ne de Hükümet ile bir sorunumuz yok. Hele UBP tabanı ile hiçbir sorunumuz yok"..

UBP'DEN AYRILAN TEK BİZ MİYİZ?

Sn Avcı, UBP'nin siyasi tarihinde UBP'den ayrılan pek çok siyasi kimliğin yeniden UBP'ye döndüğünü ya da UBP ile koalisyon yaptığını hatırlatarak "DP de UBP'den doğmadı mı, Ya Sn Hasipoğlu; Sn Eroğlu için söylediklerini ne çabuk unuttunuz ve daha birçok isim. Siyasette küslük olmaz. Bugün ÖRP siyasi bir partidir ve sandıktan çıkmıştır. Bu nedenle her parti kadar koalisyona girme hakkına sahiptir" dedi.

ANKARA UYUMLU BİR HÜKÜMET İSTER

Avcı "Ankara Hükümeti'nin KKTC'deki işlerin sağlıklı ve güçlü devam etmesi için uyumlu bir hükümet modelini her zaman destekler. Ancak belirtmek lazım ki Ankara hiçbir zaman KKTC'nin içişlerine karışmaz ama çalışabileceği bir hükümet ister; her gün küslük çıkaran bir yapı değil.

ÖRP'yi taban istemiyor diyenlere bir cevabım var; UBP içinde bazı çevreler bizden rahatsızlık duyabilir ancak bu tüm UBP'lilere yönlendirilebilecek bir itham olamaz. UBP'li siyasetçilerle ve tabanla çok iyi ilişkilerimiz olduğunu herkes biliyor"…

Evet, Sn Turgay Avcı'nın sözleriydi bunlar. Anladığım kadarıyla Sn Avcı bir şeylerin hazırlığını tamamlamak üzere. Oldukça pozitif geçen konuşmamızın ardından "Bu çocuk er ya da geç doğacak" demeyi de ihmal etmedi…. KKTC Kamuoyu ekonomik sorunlarla boğuşurken artık güçlü bir hükümetin icraatlarına bir an önce başlaması gerekir bence. Bu ister TDP olsun ister ÖRP.. Önemli olan Halkın geleceği….

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları