Başbakan Küçük ağırlığını koydu

Yayın Tarihi: 13/10/10 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Kıbrıs Genç TV'de dünkü sabah programımda oldukça ilginç olaylara tanık oldum. Tam anlamıyla gündem yarattık diyebilirim. Konuğum TDP Genel Başkanı Sn Mehmet Çakıcı idi. Havadis gazetesinde LTB Başkanı Cemal Bulutoğulları'nın UBP'nin aralık ayındaki kurultayında aday olabileceği haberini okur okumaz; Cemal Başkanı arayarak telefona bağladım. Cemal Başkan adeta içini döktü; onlarca insanın işsiz olduğunu Hükümetin elini taşın altına koymadığını, Başbakan İrsen Küçük'ün ivedi olarak bir çare üretmezse Aralık ayındaki kurultayda aday olacağını bana yüksek sesle telaffuz etti.

Cemal Başkanı dinlerken karşımda konuşanın UBP Genel Sekreter Yardımcısı mı yoksa Muhalif bir partinin temsilcisi mi olup olmadığını bir ara iki kez düşündüm; ve dedim ki hayır karşında Cemal Başkan… Aslında Cemal Başkan doğrusunu yapıyordu bir UBP yetkilisi olarak özeleştiri yapıyor ve Hükümeti acı bir dille eleştiriyordu. Cemal Başkan "hiç kimseden çekincem yok, ülke düzelmezse adayım" dedi ve kapattık telefonu…

Hemen ardından Sağlık Bakanı ve Kurultayda tüm baskılara rağmen çekilmeyeceğini açıklayan Sn Ahmet Kaşif'i aldım telefon bağlantısına. Sn Kaşif adeta UBP'ye birlik ve beraberlik çağrısı yaptı ve Hükümetin başkanına her bireyin saygıyı gözetmesi gerektiğini vurguladı. Tabii Sn Kaşif UBP içinde kendisini destekleyen bir milletvekili grubunun da olduğu söylemekten geri kalmadı. Daha önce ben bunları yazmıştım her ne kadar tepki oluşsa da yakında kim nerde duruyor yine yazacağım. Bu sefer fotoğrafı da eklerim. Hani meraklılarına atıfta bulunuyorum da yine yalanlarsınız.. bende görürüm…

Sn Hasan Taçoy'u aradım ve konuştum. Adaylığının kesin olduğunu ve bunu birkaç gün içinde basına açıklayacağını bana söyledi. Hatırlarsanız Kıbrıs Postası ve Haberdar Gazetesinde ilk ben duyurmuştum Sn Taçoy'un adaylığını….yazdıklarıma bazı kesimler asparagas demişti..alın işte size gerçek…Ben bağlantılarım sağlamdır beyler. Aklınızda bulunsun.. Sn Taçoy'la yaptığım görüşmede ekibini dün akşam toplayacağını ve bu yönde bir deklarasyon hazırlayacaklarını bana söyledi..

Derken Finale geldik ve Başbakan Sn İrsen Küçük'e ulaştık..Başbakan Küçük oldukça net ve meydan okurcasına cevaplar verdi sorularıma.. Başbakan kurultaya 48 saat kalana kadar birçok adayın sahneye çıkabileceğini ancak son 48 saatte kimlerin aday olacağına çok dikkat etmemizi salık verdi. Yani adeta "sen son 48 saati bekle bakalım neler olacak" der gibiydi Başbakan… Başbakanı tanırım bir adımı attığında 10 adım da sonrasını da hesaba katarak adımlarını atar.

Başbakan Küçük'e sürekli koalisyon kulislerinin yapıldığını ve bu konuya açıklık getirmesini dile getirdiğimde de Koalisyona tek yakın Partinin Toplumcu Demokrasi Partisi olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları