Taçoy Saraya Çağrıldı Ve Artık Aday Değil

Yayın Tarihi: 15/10/10 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ülkemizde siyaset sürekli değişkenlik göstermeye devam ede dursun zaman zaman büyük otoriteler ağırlığını koyuyor ve sorunları çözüyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde hem Havadis gazetesinde Sn Taçoy'un aday olacağını açıkladığı haberi çıkmıştı hem de Cemal Başkan'ın.

Bu konuyla ilgili hem Sn Taçoy ile hem de Cemal Başkan ile görüşmüş ve onlardan doğruluğu yönünde teyit almıştım. Gelelim Sn Hasan Taçoy'un adaylık konusuna. Telefonla kendisini aradığımda "evet adayım sana konuk da gelirim ama bana bir hafta süre ver" demişti. O bir hafta uzadı. Sn Taçoy'u Kıbrıs Genç TV'de konuk almak için aradım da cevabı reddi. "Gelecek haftaya kalalım" anlaşılan Sn Taçoy'un hızlı hamlesi Bağdat'tan döndü.

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Hasan Taçoy aday olacağını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kendisini Saray'a çağırmış ve adaylıktan derhal geri çekilmesini istemiş. Cumhurbaşkanı Eroğlu isteyecek de olmayacak mı? Taçoy adaylık olayını bir süreliğine rafa kaldırmış durumda. Hasan Taçoy'un bu konuda bir süredir hummalı bir şekilde çalıştığını hepimiz biliyoruz ancak dediğim gibi büyük otoriteler devreye girdi ve bu macera son buldu. Aksinesini iddia eden varsa açıklasın görelim.

Zaten birçok UBP'li siyasiler Taçoy'un bu manevrasının bakanlık elde etme yönünde olduğunu söylemişlerdi.

Başbakan Sn İrsen Küçük'ün bana programda yaptığı açıklamada "Siz son 48 saate bakın kaç aday kalacak ona göre yine konuşalım" demişti. Sn Küçük bir kez daha Kurt politikacılığını gösterdi anlaşılan..

AHMET KAŞİF GÜÇLENİYOR

Tabii siyasette dalgalanmalar henüz tamamlanmış değil. Sn Küçük'ün rakibi olan Sağlık Bakanı Sn Ahmet Kaşif hızlı bir tempoyla kurultay yarışına hazırlanıyor. Yine Lefkoşa delegelerinden almış olduğum bilgilere göre Lefkoşa da oldukça güçlü sayılabilecek UBP Örgütlerinin Ahmet Kaşif'ten yana tavır izleyeceklerini öğrendim.

Örgüt başkanları ve delegeler Başbakan İrsen Küçük'ün örgüt başkanlarını ve delegeleri ihmal ettiğini bu nedenle kızgın olan Partililerin Ahmet Kaşif'in tarafına kaymaya başladıklarını bizzat delegelerin kendi ağızlarından duydum. Bu konuyla daha detaylı bilgileri ve hangi parti örgütlerinin Ahmet Kaşif'ten yana tavır aldıklarını yine benden isimleriyle duyacaksınız. Çok yakında…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları