UBP'de çizgiler kesinleşiyor

Yayın Tarihi: 18/10/10 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Taçoy siyasetten silinecek mi?

Ulusal Birlik Partisi'nin kurultay yarışı ile ilgili olarak Cuma günkü yazımda Adaylardan Sn Hasan Taçoy'un, Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından Saraya çağrılarak geri çekilmesinin istendiği ve Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bu isteğinin Hasan Taçoy tarafından kabul gördüğünü yazmıştım.

Bu yazım üzerine Sn Taçoy basına yapmış olduğu açıklamada adaylıktan geri çekilmeyeceğini açıkladı ve böyle bir görüşmenin olduğunu yarım bir dille de olsa yalanladı. Bende diyorum ki görüştü.

Tabii ki unutmadan eklemek gerekecek bu haftadan itibaren Sn Hasan Taçoy'un dere boyunda Gloria Cafe yakınlarındaki büyükçe bir ofisi kiraladığını ve kurultay seçim çalışmalarını buradan yürüteceğini de öğrenmiş bulunuyorum. Demek ki Taçoy yoluna adaylık yolunda devam edecek; ama bakınız adaylık yolunda devam edecek diyorum aday olacak demiyorum.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun her ne kadar bağımsız bir Cumhurbaşkanı olduğunu kabul etsek de UBP içindeki gücünü asla küçümseyemeyiz. Ve bu yarışta Başbakan İrsen Küçük ile Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun güçlü bir uyum içinde olduklarını herhalde bilmeyen yok.

Başbakan İrsen Küçük'e tepki duyan delegelerin de Ahmet Kaşif'in yanında yer alacağını göz önünde bulundurursak buradan sormak lazım Sn Taçoy'a "şansınız yüzde kaç?"

Taçoy'un murad ettiği ne?

Peki benim bu yazdıklarımı Sn Taçoy bilmiyor mu? İki güçlü rakibin arasında bir yol alamayacağını bilmiyor mu?Tabii ki biliyor.. Peki Neden ısrarla aday olacağını vurguluyor? Bunun iki nedeni var. Birincisi yeniden bakanlık sözünü almak; ki burada hemen şöyle bir yorum gelecek "kendisi istifa etmişti bakanlıktan" hayır efendim ettirilmişti..Bunu da dipnot olarak bilin!

İkinci neden de Sn Taçoy'un; Başbakan İrsen Küçük'e olan öfkesinin bir intikamı…İnsanın aklına başka bir neden geliyor mu?

Yani Kralların çarpıştığı bir UBP'de tek başına bir şövalye ne yapacak? Don Kişot'un sonuna benzer bu hikaye..

Başbakan İrsen Küçük her ne kadar şu sıralar Örgüt Başkanlarını ve bazı delegeleri küstürse de bu yarışı rahatlıkla göğüsleyecek tek UBP Adayıdır. Çocuk olmayalım…

Sn Ahmet Kaşif'e gelince..Oldukça düzgün ve dürüst bir siyaset adamıdır kendisi.. Ve bu yarışta gücünü deneyecek. Kanaatimce iyi de bir oy alacak. Zira UBP'nin Lefkoşa örgütlerinden Kaşif'e ciddi bir yöneliş var.

Başbakan Küçük'ten dargın delegelere yemek

UBP'li delegelerden aldığımız bilgilere göre Başbakan İrsen Küçük önceki akşam Lefkoşa'da dargın UBP'li örgüt başkanlarına ve delegelere bir yemek verdi. Yemekte iş yoğunluğundan dem vuran Başbakan Küçük'ün "birlik" çağrısı yaptığını öğrendik..

Kaşif Lefkoşa'da sahaya inmeye başladı

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif önceki akşam Lefkoşa Mahzen restauranta hem bakanlık çalışanlarının hem de UBP delegelerinin katıldığı bir yemekte buluştu. Her ne kadar yemeğin adı personel yemeği olsa da bu yemeğin seçim tüttüğünü gözlemledik.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları