Yargı bunu mu hak ediyor?

Yayın Tarihi: 20/10/10 06:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ülkemizde güvenebileceğimiz tek sistemin Yargı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yüksek Mahkeme Başkanı Sn Nevvar Nolan Yargı'nın başındaki adam ve açıkçasını söylemek gerekirse toplumsal barışı gözeten ve hukukun gelişmesi için çalışan dört dörtlük bir adam.

Bunları neden söylüyorum; son günlerde siyasilere olan güvenin son derece azaldığını hepimiz biliyoruz.

KKTC ekonomisinin her geçen gün daha da geriye gittiğini ve kurtarılması için her ne kadar formüller üretilmeye çalışılsa da çok geç kalındığının farkındayız. Siyasilerin yapısına baktığımızda ise hepsini aynı kategoriye

koyamasak ta birçok siyasinin toplum tarafından artık güvenilmeyen kişiler pozisyonuna geldiğini biliyoruz.

İşte bu noktada gözler Yargı'ya çevriliyor. Yüksek Mahkeme Başkanı Sn Nevvar Nolan'ın Hukuksal alanda hem ülkenin demokratik yapısını korumak hem de ülkede hukukun üstünlüğünün korunması yönünde ciddi bir çabası olduğunu görüyoruz. En yakın örneği hatırlayacak olursak yerel seçimlerin ve Gazimağusa'da gerçekleşen Milletvekilliği seçimlerinde yaşanan karmaşada YSK Başkanı Sn Nolan'ın ağırlığını koyarak hem şüphelerin ortadan kalkmasını hem de seçimlerin şeffaf bir şekilde sonuçlanmasını sağladığını unutmamak gerekir.

Evet..Sn Nevvar Nolan'ı iyi tanırım.. Oldukça alçak gönüllü ve showa meraklı olmayan bir Hukuk adamıdır.

Kaç zamandır yazmak aklımdaydı kısmet bugüneymiş. Meclis Başkanımızın aracı biliyorsunuz 001 markası son model bir Mercedes, Başbakanımızın aracı 002 son model bir VW ve bir çok bakanımızın aracı son model BMW ya da yine VW; peki Yüksek Mahkeme Başkanımızın aracı? "003" ve son derece eski bir Mercedes, sık sıkta arızalanan bir Mercedes.

Makam aracı gösteriş için değildir ancak O ülkenin prestijini sergiler; gücünü sergiler. Devlet Büyükleri son model araçlarda seyahatlerini gerçekleştirirken bu ülkenin sayılı ve güvenilir kurumlarından biri olan Yargı'nın başındaki kişinin sık sık yolda kalan eski bir araçta seyahat etmesi acaba bu ülkeyi yönetenlerde nasıl bir his bırakmaktadır.

Zaman zaman Yüksek Mahkeme Başkanı Sn Nevvar Nolan'ın makam aracının bozulduğunu duyuyorum. Dediğim gibi kaç zamandır yazmak aklımdaydı. Kimsenin de gücüne gitmesin; Maliye Bakanı Sn Ersin Tatar'a buradan çağrı yapıyorum: Yargı'nın makam aracı yolda kalmayı hak ediyor mu?

Şu sıralar Ekonomiye güçlü bir şekilde yön vermeye çalışan Maliye Bakanı Sn Tatar bu tür konularda oldukça hassastır ; bu konuda elinden geleni yapacağına da eminim. Halk size güveniyor Ersin Bey...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.