KTHY çalışanları ağlıyor

Yayın Tarihi: 21/10/10 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

En nihayet oldu KTHY battı, batırıldı adını her ne isterseniz koyun. Hayata gözlerini kapadı işte. Yüzlerce insan işsiz kaldı. Hepsinin umutları silindi bir anda, hayalleri de. İnsanın içinden yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor. Kaçımızın umurunda ki zaten? Hükümetin açıklamalarına bakıyorum; yakınını kaybeden aileye ölümü haber veren bir doktor gibi soğuk kanlı.

Yeni bir havayolu şirketi kurulacak ve bu şirkete işsiz kalan KTHY çalışanlarının sadece bir kısmı alınacak, onlar da UBP'lidir muhtemelen …Onun dışında kalanlar da cami avlusuna dilenmeye….

Elbette ki tüm hükümetler 35 yaşındaki bu genç havayolunun batmasından sorumlu. Sorumlu olmasına sorumlu da asıl mesele KTHY'nin THY'den çıktıktan sonra hiç ehil kişilerin elinde olmamış olması. KTHY'nin başına yönetmesi için kimi koyduksa hepsi de kendi menfaati için çalıştı durdu. Yönetim kurulu üyelerinin büyük bir çoğunluğu ise birkaç bedava biletin ve özel ihtimamın dışında ne yaptılar KTHY için? Bugüne kadar Genel Müdürlük görevinde bulunan vizyonsuz yapı havaya konuşmaktan ve kafa şişirmekten başka ne yaptılar?...

Hele KTHY'nin kurtulması için Türkiye'den gönderilen 10 Milyon liranın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sırf Sn Eroğlu Cumhurbaşkanı olsun diye seçimlerde harcandığı iddiaları … Tüm bunların vicdan muhasebesini kim yapacak ?

Yüzlerce insan şimdi parasız, sıkıntı ve bunalım içinde.. Hepsinin yüreklerinde göz yaşı var. Belki de eşlerine görünmeden ağlıyorlar, çocuklarına görünmeden ağlıyorlar, kendi başlarına ağlıyorlar..Zira parasız kalmak, çaresiz kalmak ne acıdır bu insanlarımız için.

Evet..KTHY Çalışanları yalnız bırakılışlarına ağlıyorlar.. günlerdir KTHY çalışanları ile yollarda karşılaşıyorum; yüzüme bakıp konuştuklarında gözlerini bir görseniz hepsi anlaşmış gibi ağlıyorlar. Belki hepsi bir şekilde iş bulacak iyi kötü ve yaşamaya devam edecekler.. Ancak hepsinin de gücüne gitti kendi devletlerinin onlara bakamayacak kadar aciz durumlara düşmesi..

Sanırım en çok da buna ağlar insan...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.