Yeni oluşumun Girne'li Başkanı KKTHY'na da talip!!

Yayın Tarihi: 25/10/10 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük Koalisyon söylentilerine ve zamanlamasına son noktayı koydu.

Cuma sabahı Kıbrıs Genç TV'de sabah programımda Başbakan Küçük Toplumcu Demokrasi Partisi ile zaman zaman görüştüklerini ve bir aksama olmaması halinde 11 Aralık Kurultayından sonra TDP ile koalisyonu oluşturma yoluna gideceklerini anlattı.

Bakanların her birinin koltuğundan vazgeçmeye hazır olduğunu sözlerinin sonuna eklemeyi unutmadı. Buna her ne kadar inanmasam da…

Gelelim yeni oluşuma; yaklaşık bir aydır bu söylentinin yayıldığını söylemiştim. Oluşumun içerisinde Ejder Aslanbaba'nın, Tahsin Ertuğruloğlu'nu ve ÖRP'nin olduğunu ve bu görüşmelerin tamamlandığını yazmıştım. Öyle de oldu.

Bugün Mecliste ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ile Bağımsız İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın basına açık bir görüşmesi olacak.

Her ne kadar başı çeken Turgay Avcı gibi görünse de söz konusu oluşumun başına adını açıklamamızı istemeyen Girneli işadamı Ö.S'nin aynı zamanda kurulacak olan Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yollarına da ortak olmak istediğini öğrendim.

Girneli İşadamı Ö. S'yi dün telefonla aradım ve konuştum. Ö.S bana ülkede siyasetçiye hiç güvenin kalmadığını ve yeni oluşumun başına bu nedenle bir siyasetçinin değil bir işadamının, bir yatırımcının geçmesini daha mantıklı bulduklarını söyledi.

Ö.S "Benim ne kadar dürüst ve cesur bir yatırımcı olduğumu ve Kıbrıs Türk Halkı'nın geleceğine önem verdiğimi herkes bilir. Benim yerime başkanı çıkarsa ben çekilirim, sadece Kurucu Başkanı olurum ya da biri çıkmazsa bu oluşumun başına geçip ülkede dürüst siyaset yapmaya arkadaşlarımla birlikte başlarım" dedi.

Ö.S adını açıklamamı istemediği için gazetecilik ilkelerine sadık kalarak sadece adının baş harflerini veriyorum.

ERTUĞRULOĞLU İSKELEDEYDİ

Bu arada Bağımsız Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun hafta sonu İskele Bölgesini gezerek nabız yokladığını ve yeni oluşum için destek olup olmadığını sorguladığını öğrendim.

AVCI-DENKTAŞ GÖRÜŞMESİ SALI GÜNÜ

ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı'nın DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'tan her ne kadar olumsuz cevaplar alsa da yarın yeniden Serdar Denktaş ile bir görüşme gerçekleştirecek ve nihai kararını verecek. Bu arada Avcı'ya ÖRP İskele Milletvekili Mustafa Gökmen'de tam destek veriyor..

NECDET NUMAN'IN SIKINTILI GÜNLERİ

Çok yakında UBP Girne Milletvekilleri Necdet Numan ile Ünal Üstel arasındaki çekişmeyi de burada anlatacağım. Yalnız Sn Necdet Numan'a bir zarf atalım "Girne'de sıkıntılı günler sizi bekliyor"..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.