TURKMALL bir fiyasko mu?

Yayın Tarihi: 03/11/10 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Ülkemize dış yatırımcı geldi diye seviniyoruz; seviniyoruz sevinmesine de kazık yememek için de oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Dün TURKMALL'un Golden Tulip otelde bir basın toplantısı vardı. Dış yatırımcı olarak KKTC'de oldukça büyük bir alışveriş kompleksi kurulacak ve burada uluslar arası markalar satılacak. Adı üstünde dış yatırımcı; ancak gelin görün ki bu yatırımın büyük ortakları KKTC'li işadamlarından oluşuyor. Dünkü basın toplantısına bende gittim ve izledim.Birkaç soru sordum TURKMALL'ın CEO'su Levent Eyüpoğlu'na:



Evet..CEO Levent beyden aldığım cevaplardı bunlar. Öz kaynağı belli olmayan, projenin ederi belli olmayan bir alış veriş merkezi yapılacak..Arkadaşlar bu işte bir iş var!!!

Bizlere ulaşan bir takım belgeleri ve bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Türkiye İstanbul Ticaret Odası'ndan bizlere ulaşan belgeler Neyle ilgili biliyor musunuz? Hani dünyaca ünlü Multi TURKMALL'ı da yarattığını iddia eden TURKMALL varya işte O'nun tasfiye belgeleri..Evet yanlış duymadınız tasfiye belgeleri.

İnternette TURKMALL'ı arattığınızda yapılan bir takım Forumların iflas ettiğini görebiliyorsunuz.

Örnek haber

"Forum TEM`in temeli 2007 yılında, Multi Turkmall CEO Levent Eyüboğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Multi Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, Multi Turkmall İnşaat Müdürü Tolga Karaşahin ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Özenç`nde katıldığı büyük bir törenle atılmıştı.

Forum TEM`in projesinde 72 bin metrekarelik kiralanabilir alanında, hipermarket, yapı market, sinema salonları, çok katlı mağazalar ulusal ve uluslararası pek çok marka yer alıyor.. Projede 20 bin metrekarelik yüksek standartlarda bir ofis binasının yanı sıra, eğlence alanları, yeme içme alanları, kafeler ve 3 bin 500 araç kapasiteli 3 katlı kapalı park alanı da bulunuyor. Gaziosmanpaşa ve çevre bölgelerdeki kentsel gelişime de destek sağlayacak olan Forum TEM, yaklaşık 2.500 kişiye istihdam olanağı sağlayacaktı.

Her ne kadar özel teşebbüs olsa bile; bölgenin çehresini değiştirecek ve istihdam sağlayacak, bir nevi Milli Servet niteliğinde ki bu inşaat göz göre göre çürüyor. Oysa Bayrampaşa'da aynı firma Forum İstanbul'u yapıp bitirdi. Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ise mağdur durumda kaldı.

Multi Turkmall'ın internet sitesinden ulaştığımız telefonu arayıp inşaatı sorduğumuzda; Forum TEM inşaatının şu an için durdurulduğunu, yakın bir zamanda tekrar başlama durumunun olmadığı, ilerleyen zamanda da başlanacağının belli olmadığı bilgisine ulaştık"….



Bir başka Fiyasko:

Koskoca TURKMALL dünkü basın toplantısında basın bildirisi dağıttı. Bu basın bildirilerinin üzerinde ne bir adres, ne bir iletişim bilgisi ne de Amblem vardı. Nasıl ciddi bir kuruluştur ki öylesine düz kağıda bir TURKMALL yazıp dağıtmışlar. Sizlere de tuhaf gelmiyor mu bu işler. Bizlere güvenilir kaynaklardan ulaşan bilgi ve belgeleri aynen yayınlıyorum..

1 Nisanda diğer Multi TURKMALL'dan uzaklaştırıldığı iddia edilen Levent Eyüpoğlu`nun yeni şirketinin halen web sayfasını olmaması tuhaf değil mi?

25 Ülkeden 50 kadar farklı ortakla iş yapan bir şirketin şu ana kadar yaptığı işlerden neden bir tanesi bile hayata geçmemiş?

Yaptığımız araştırmada heyetin Kıbrıs'a geldiği uçağın TC TMO kuyruk nolu pervaneli Cessna tipi uçağın, Antalya merkezli Swan Aviation adlı özel bir şirketten kiralandığını tespit ettik. Daha önceki basın açıklamasında TURKMALL yetkilileri kendilerine ait özel bir uçakla geleceklerini duyurmuşlardı…

Turkmall adı altında aynı adrese kayıtlı 9 şirketten hangisi ile KKTC'de iş yapılacak?

572398/0 TASFİYE HALİNDE TURKMALL HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
AKATLAR MH.
EBULULA MARDİN CD.
MAYA MERİDİEN İŞ MRK. - KAT 14
BEŞİKTAŞ


Bu sorular artırılabilir tabi ki ancak, benim çok da anlamadığım, fakat sizin için anlamı olabilecek İstanbul Ticaret Odası Kayıtlarındaki şirket bilgilerini de size ekte gönderiyorum. Yukarıda bulunan tüm şirketlerde genelde 3 kişinin ismi sürekli geçiyor. Belki bu bilgiler sizdekilerle bütünleşirse bir anlam kazanabilir.

EVET BEYLER İŞTE BİZLERE ULAŞAN YAZI VE BU YAZININ İSTANBUL TİCARET ODASINDAN ALINAN TASFİYE BELGELERİ DE LİNK OLARAK AŞAĞIDA VERİLMİŞ DURUMDA. BU İDDİALARI TURKMALL YETKİLİLERİNİN YANITLAMASINI BEKLİYORUZ.

TASFİYE HALİNDEKİ TURKMALL HOLDING ANONİM ŞİRKETİ`NİN İSTANBUL TICARET ODASI KAYIT BİLGİLERİ >>>>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları