DP nerede yanlış yapıyor?

Yayın Tarihi: 01/12/10 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Uzun yıllardır siyasette çok büyük de olmasa kitleleri bazen fikirsel anlamda bazen de vücut olarak peşinden sürükleyen partilerden biri Demokrat Parti. Partinin açıklanan vizyonuna; Kıbrıs konusunda olsun gerekse ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar açısından olsun her şey mantıklı ve kabul edilebilir.

Ancak her seçim döneminde kan kaybede kaybede bu hallere düşmesi anlaşılır gibi değil.

Dün Kıbrıs Genç TV'de konuğumdu DP Genel Sekreteri Bengü Şonya.

Kendisi aynı zamanda DP'nin de kurucularından.

Uzun uzadıya konuştuk; aynı zamanda bir siyaset bilimci olması vesilesiyle yalnızca Kıbrıs konusunda değil ülkenin sosyal konuları ile ilgili de mantıklı yorumlarda bulundu.

Demokrat Parti'nin bugüne kadar halka asla yalan söylemediğini ve bundan dolayı hem puan kaybettiğini; Kıbrıs Türk halkının artık bireysel kurtuluşa yöneldiğini anlattı.

Haksız da değildi bunları söylerken ancak Demokrat Parti "biz doğru söyledik ama halk umut tacirliğini" seçti deyip işin içinden daha doğrusu hızla grafiği düşen bir partiyi bu şekilde savunmak doğrusu kolaycılığa kaçmak oldu bence.

Son zamanlarda Genel Başkan Serdar Denktaş'ın ülke siyasetinde yapmış olduğu önemli belirlemeler ve çıkış yollarını göstermesi tabii ki önemli ve halk tarafından az ya da çok takdir gördüğünü görmek de önemli.

Ama fotoğrafın diğer yüzüne baktığımızda kısa bir süre içerisinde DP'den Genel Başkanı bahane ederek kaçan ÜÇ milletvekilini nereye koyacaksınız?

Biri bağımsız kaldı diğer ikisi de UBP'ye katılarak oturdu kaldı.

Makamda almadılar üstelik.

Neydi bu adamların bu partiden apar topar kaçmasına neden olan?

Aslında bunlar hiç oturulup konuşulmadı sanırım.

Her üçü içinde "ASLANBABA, HASİPOĞLU, TANCER" makam peşindeler damgası vuruldu ve bu adamlar ne makam aldı ne de başka bir şey.

Peki Demokrat Parti nerede yanlış yapıyor?

Sanırım bu özeleştiri yıllardır yapılmıyor partililerce.

Kimse yapılıyor demesin DP'nin geldiği son durum ortadadır.

Sohbetimiz esnasında Sn Şonya DP'nin önemli bir çıkış noktası olduğunu söyledi.

Öyleyse bugüne kadar neden olmadı ya da olamadı?

Kimsenin canı sıkılmasın bunları sorguladığım için çünkü Demokrat Parti görüşleri değerli olan bir partidir ve bu durumlarda olması üzücüdür.

Bu sözlerin ardından "DP her geçen büyüyor, alternatif sağ partidir, tek umut DP'dir" sözlerini ve çıkışlarını duyar gibiyim; toplumu buna inandırma becerisini neden gösteremediğinizi oturup bir daha sorgulamalısınız bence..

Çünkü bu ülkenin kaderi UBP ile CTP'nin inisiyatifine terkedilmiştir ve bunun sorumlusu kusura bakmayın ama halk değil alternatif olamama becerisini gösteremeyen diğer partilerdir.

Belli bir süre bende Demokrat Bakış gazetesinin Genel Koordinatörlüğünü yürüttüm.

DP'nin yapısını az çok bilirim.

Kaliteli bireylerden ve kaliteli insanlardan oluşur AMA?

Amasını da parti yetkilileri izah etsin.

DP'li gençlerin uğraşlarını, partilerinin geleceği için kendilerini yormalarını da takdirle izledim.

Ama gelin görün ki bu parti her seçimde kan kaybetti ve küçüldü. Bunu birileri çıkıp izah etmeli.

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya dünkü canlı yayında UBP'ye yüklendikçe yüklendi ama UBP'nin Genel Başkanını Cumhurbaşkanı yapan partinin de DP olduğunu unuttu.

Bu tür bir yazı yazdığım için kimse bana hiddetlenmesin; bunlar gerçekler; oturup bir özeleştiri yapma zamanı gelmedi mi sizce?

DP'nin hak ettiği yer gerilediği bu nokta olamaz diye düşünüyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.