Askere bir lafım yok. Amaaaa…

Yayın Tarihi: 18/02/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Askeri her zaman sevdim ve saydım. Babam, görevi icabı asker ile aralıksız çalıştı. Birçok kez çocukluğumda, beni Gönyeli'deki KTK Alayı'na yanında götürmüştü. Ankara'da konservatuvarda okurken velim KKK Merkez Daire Başkanı Tuğgeneral Süleyman Eyüboğlu idi.

Kıbrıs'ta Cengiz Bey kod adı altında Bayraktar'lık yapmıştı.

Pazar sabahları onlara ailenin bir ferdi olarak kahvaltıya giderdim. Daha sonra da o zaman tek kanal olan TRT'de hep beraber Pazar filmini izlerdik.

Kısacası asker ile herzaman yakındım, yakın dostlarm ve arkadaşlarım oldu. Halen de var.

Diğer yazılarımda bahsettiğim gibi, bir doğa hayranıyım. Çevre ve tarihi eserlere değer veririm. İnsan sevgim sonsuzdur.

Ülkemizde devlet kontrolünde veya çevre düşmanları tarafından yapılmakta olan doğa, çevre ve tarihi eser katliamlarını büyük bir üzüntü ile izlemekteyim.

Topraklarımızın hatırı sayılır bir bölümü ise asker kontrolünde olması nedeni ile doğa katilleri oralara dokunamamışlar.

Bazı askeri bölgelerdeki tarihi eserlerimiz ziyarete açık olmadığı için durumları hakkında bir yorum yapamıyorum.

Doğal etkenler dışında herhangi birşeyden zarar gördüklerini sanmıyorum.

Benim için "Askeri Bölge" kontrol altında, sürekli korunan bir çevre, doğa ve temizlik demektir.

Fakat geçenlerde bir askeri bölgenin dışarıdan da görülebilen bir yerindeki manzara beni çok üzdü.

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama kullandığım resimde de görüldüğü gibi bir çevre kirliliği söz konusu. İki aydan beri öyle duruyor. Belki de daha fazla.

İnşaat artığı gibi görünen bu nesneler, Girne-Lefkoşa yolunda Ciklos mevkiinde sol tarafa bakıldığında yamaç üzerinde görülebiliyor. Orası Boğaz'dan Bellapais'e giden ve askeri bölge içerisinde olan yoldur.
Acaba son zamanlarda yağan yağmurlar veya seller mi getirdi bu kirliliği?

Yoksa dışarıda artık katledilecek doğa, moloz dökülecek yer kalmadığı için doğa ve çevre düşmanları askeri bölgelere mi dadanmaya başladılar?

Askerin bunu yaptığına inanmıyorum ve konu ile en kısa zamanda ilgilenileceğinden eminim.

Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Doç. Turgay HİLMİ yazıları