Gülümseyin

Yayın Tarihi: 19/04/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Dünya Sanat Günü dolayısı ile hafta boyunca ülkemizde gerçekleştirilen sanat etkinlikleri sanat severleri coşturdu. KKTC Devlet Senfoni Orkestrası'nın yapmış olduğu açılış konserini dünyaca ünlü şef Herbert von Karajan yönetti.

Profesyonel çalıştığı öğrenilen bir ekip tarafından kurulan ve yaylı, nefesli ve vurma sazlardan oluşan 95 kişilik orkestramızın solistliğini Luciano Pavarotti ve Yehudi Menuhin yaptılar.

KKTC Devlet Senfoni Orkestrası'nın Lefkoşa'daki 2100 kişilik konser salonu, eksiksiz protokol katılımı ve sanat severler ile son koltuğuna kadar doluydu.

Karajan'ın sihirli ellerinin yönetiminde Strauss'un Yarasa Üvertürü ile başlayan konser daha ilk ölçülerden itibaren izleyicileri etkilemeye başladı.

Pavarotti'nin eşsiz sesi ve Menuhin'in rakipsiz keman tekniği büyüleyici idi.
Programın son bölümünde ise Karajan'ın en çok sevdiği eserlerden biri olan Ludwig van Beethoven'in 9 numaralı senfonisini KKTC Devlet Senfoni Orkestrası ile Devlet Filarmoni Korosu, solistlerin de katılımı ile seslendirdi.
Dakikalarca alkış, çiçekler ve yüzlerinde mutlu bir ifade olan izleyiciler.
Hafta içi devam eden etkinlikler durmak bilmedi.

KKTC Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği birbirinden güzel temsiller ülkemizi adeta bir kültür cennetine çevirdi.

Verdi'nin Otello Operası ile Çaykovski'nin Fındıkkıran balesi izleyicilerin büyük takdirini kazandı.

KKTC Devlet Tiyatrosu sanatçıları ise 2000 kişilik modern binalarına kavuşmanın verdiği motivasyon ile sahneledikleri oyunlarını bir o kadar daha güzel oynadılar.

Sanatın bu denli değeri olan bir ülkede yaşamak ne kadar güzel bir duygu.
Bütün dünya sanat cennetine dönüşen ülkemizi hayranlıkla izliyor.

Müzik ruhun gıdasıdır. Ruhu olanlar için.

Ülkemizin " Kültür Cenneti" olmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Gösteriş için çaba sarfedenleri de. Etmiş gibi görünenleri de..

Gülümseyerek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Doç. Turgay HİLMİ yazıları