Ülkeyi nasıl tanıtmam

Yayın Tarihi: 08/07/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ziyarete gelecek olan bir turist bana ülkeyi anlat derse neleri söylemeyeceğim!

Ercan Havalimanı'ndan çıkınca yok kenarındaki banketlerin çöplerle dolu olduğunu söylermiyim hiç?

Kimi büyük otellerin bazı borularından denize birşeyler aktığını söylemem.

Dağlarımızı dinamitlerle yok ettiklerini, köpekleri zehirlediklerini, gufi yılanlarını öldürmekten zevk aldıklarını söylemeyi beceremem.

Otel yaparken tarihi Aziz Thekli Şapel'ini yıktıklarını da söylemem.

Bazı konserlerde tarihi eserlerimizin duvarlarına çiviler çakıp bayrak astıklarını, insan boyu hoparlörlerle manastır bahçelerinde yüksek sesli müzik ile esere zarar verdiklerini amma da söylerim ha.

Tarihi Mağusa surlarını umursamadan hendeklerinde tozu dumana katarak ralli yaptığını sanan mahluklar beslediğimizi kesinlikle söylemem.

Göçebe kuşların durak yaptığı kayalıklar üzerine insan taklidi yapanların kocaman otel inşa ettiklerini nasıl söylerim?

Kaplumbağaların yumurtladığı kumsalları bazı belediyelerin betonladığını ve silindirlerle düzelttiğini hagi yüzle söylerim?

Girne Limanı'nın lağım kokusunu, çekirdek kabuklarını, tamir diye bir yıldan beri yerinden sökülen İkon Müzesi'nin çan kulesinin akibetini siz olsanız söyler misiniz?

Tarihi eser olarak kontrolümüzde bulunan kiliselerin içine moloz ve çöp yığdığımızı söylemeye dilim varmaz.

Dini dernek başkanlarının 15 yaşındaki kız çocuklarını cinsel olarak taciz ettiklerini, öğrencilerin okul diye tarikat ayinlerine gönderildiklerini, söylemeye çekinirim.

Trafikte saygısızlığımızı, seyir halinde iken penceryi açıp çöp poşeti atma hobimiz olduğunu ve pikniğinizi çöplükte yapmayı sevdiğimizi söylemek isterdim de yabacı dilim o kadar iyi değil.

Sanatı sanatçıdan daha iyi bilen devlet yöneticileri ve onların yarattığı Mozart'lar ve Karajan'lar olduğunu söylermiyim bilemem.

Radyasyon riski yüksek olan ve süresi dolan Cobalt-60 cihazını depolama imkanımız olmadığı için yıllardan beri Devlet Hastane'mizin bodrumunda beklettiğimizi hiç kimseye söylemem.

Bu kadar basit şeyleri…

Söy-le-mem.

Geldiklerinde ne gördüklerini onlar söylesin.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Doç. Turgay HİLMİ yazıları