Sosyo - Ekonomik kalkınmamız için bazı önlemler (1)

Yayın Tarihi: 18/08/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Ülkemizde uzmanıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle, turizmcisiyle, serbest meslek sahibiyle, çalışanıyla, esnaf ve zanaatkârlarıyla ve tüm vatandaşlarıyla KKTC'deki mevcut sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve rekabet edebilirlik durumunun güçlendirilmesi için birçok mali ve ekonomik önlemlerin veya düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Ancak, maalesef hükümet hala daha tüm görüş ve önerileri duymamazlığa ve anlamamazlığa devam etmektedir. Tek yaptığı hayale dayalı yıldızlı sözler söylemeye devam etmektir.

Bir benzetme yapmak gerekirse, daha önce havuzda yüzen ancak 2004 yılında Güney Kıbrıs'a geçişlerin başlamasının sonrasında açık denizlerde yüzmek için rota değiştirmek durumunda kalan KKTC gemisinde gereksiz ağırlık yapan, fazla yer tutan unsurların atılmasını yeni bir pusulayla, eğitimli kaptan ve mürettebattın katkıları ile çağdaş uygulamalar paralelinde süratlenmesini sağlamaktı. Hiç kuşkusuz bu değişim tüm kesimlerin en temel arzusu idi. Nitekim bu geminin içinde yaşayan halkımız bu değişikliklerin yapılması için 2009 yılında kaptan ve ekibini değiştirmiştir.

Ancak geminin yol almasını engelleyen modası geçmiş yasalar, bürokrasiye takılan uygulamalar, bayatlamış mevzuat kendi yandaşları ile doldurulmuş kamu kurumları ile bunun sonucunda yöneticilik görevine atanan ve mesleki vizyondan yoksun, hantallaşmış ve tembelleşmiş birçok kamu görevlileri, vatandaşlara yardımcı olacakları yerde işlerini yokuşa süren haline gelmiş olmaları nedeniyle KKTC'nin sosyo-ekonomik durumu her geçen gün daha da kötüye gitmeye devam etmektedir. Rum tarafından örnek göstererek KKTC'nin bozuk ekonomisine maazaret uydurmak siyasileri haklı göstermez. Gözgöre göre ekonomi iyiye gidiyor veya Rum kesimine bakıp şükredelim gibi beyanatların gerçekle ilgisi olmadığı için halkımızın iktidardaki siyasilere olan güveni dibe vurmuş durumdadır. Halkımız bunu hak etmiyor. Siyasi popülizm amaçlı fuzuli veya gereksiz harcamalar yerine, planlı ve programlı çalışılmış olsa idi yıllarca TC'den alınan yardımları daha adaletli bir şekilde halka yansımış olacaktı.

KKTC gemisini kaplumbağa hızıyla gitmesinden kurtarıp süratlenmesini ve dünya ülkeleri ile rekabet eder bir duruma kavuşmasını istiyorsak konu ile ilgili aşağıdaki bazı önlemlerin dikkate alınarak gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği kanaatindeyim. Bu konular hakkında defalarca sözlü yazılı görüş ve önerilerden en önemli olanlarından birkaç tanesini bir daha gündeme getirmeye çalışacağım.

(1) Ekonomik Önlemler:

Kamu maliyesi darboğazdan süratle kurtarılmalıdır. Nasıl mı? Devlet kamudaki personel istihdamlarını durdurmalı, kamusal verimliliğin artırılması için radikal önlemler almalı ve verimlilik artırılmalıdır. Yurtdışı seyahat giderleri ile gerekli, gereksiz resepsiyonlara, açılışlara, kutlamalara, lüks araç alımlarının ve sözde KKTC'yi Kıbrıs Türklerine tanıtma amacıyla yapılan çeşitli reklâmlara yapılan harcamalara son vermeli; mal ve hizmet üretiminin temel girdilerinden olan özellikle elektrik ve akaryakıt üzerindeki fon ve vergiler azaltılmak suretiyle ucuzlatılmalıdır. Ayrıca, kamuya ait ve tekel durumunda olmayan işletmeler usulüne uygun ve gerçek değerinde özelleştirilmeli; üretmeden tüketen bazı kamuya ait Daireler ile komisyonlar tasfiye edilmelidir. Öteyandan, KKTC'nin en büyük hastalığı olan kayıtdışılığı asgariye indirmek için hükümet ciddi ve kararlı bir şekilde eğilmeli ve derhal yasal düzenlemelere başlamalıdır.

(2) Mali Önlemler:

Devletimizin elinde bulunan bazı yetkiler meslek kuruluşlarına devredilmelidir. Mal ve hizmet üretimini teşvik etmek, piyasaya canlılık getirmek, işyeri kapanmalarını ve işçi durdurmalarını önlemek amacıyla vergi yasalarındaki muafiyetler ile indirimler yükseltilmeli; vergi ve fon oranları makul, pratik ve yeknesak düzeye çekilmelidir. Tatminkâr teminat veren bugünkü mal sahiplerine "Rum malı mı Türk Malı mı" gözetmeksizin çok ucuz kredi olanakları sağlamaları için bankalar mevzuatında gerekli düzenlemeler veya zorlayıcı kurallar getirilmelidir. Ayrıca, devlet güvencesi kapsamında mevduatların miktarları artırılmalı ve yurtdışındaki sıcak paranın KKTC'ye getirilmesi amacıyla çeşitli vergisel teşvik unsurları yürürlüğe konmalıdır. Örneğin, mevduat faiz gelirlerinin stopaj oranları düşürülmeli, Veraset Vergisi yerine yürürlüğe geçirilen 39/2007 sayılı "Vefat İle Devredilen Malların Vergilendirilmesi Yasası" yatırımcılar üzerinde yarattığı olumsuz psikolojik etkisi nedeniyle Güney'de ve diğer birçok ülkelerde olduğu gibi yürürlükten kaldırılmalıdır. Ayrıca, piyasaya taze para pompalamak için çeşitli yatırım projeleri hayata geçirilmeli, halkın alım gücü için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

(3) Rekabet Edilebilirliğin Sağlanması:

KDV oranlarını makul ve mantıklı düzeyde aşağıya çekmek ve en çok üç orana bağlamak gerekir. Örneğin bu oranlar düzenlenirken sağlık, eğitim ile temel gıda ve temizlik harcamaları bir grupta; inşaat, akaryakıt ve enerji gibi üretime yönelik harcamalar ikinci grupta, lüks tüketim maddeleri de diğer grupta toplanmalıdır. KDV oranlarının yukarı çekilmesi pahalılığı ve enflasyonu artırdığı gibi tüketici ile satıcı arasında KDV pazarlığına konu teşkil ettiği için belgesiz satış yapılmasına neden olur. Bu gibi işlemlerin artmasını önlemek, kayıtdışılığı azaltmak ve vatandaşımızın KKTC'den alış-veriş yapmasını teşvik etmek için ülkemizin sosyo-ekonomik özellikleri de dikkate alınarak 2007 yılından itibaren yürürlükten kaldırılan KDV İadesi Yasasının veya benzeri bir uygulamanın tekrar yürürlüğe girmesi sağlanmalıdır. Böyle bir uygulamanın KKTC ekonomisine sağlayacağı kazanç hiç şüphesiz maliyetinden daha fazla olacağı aşikârdır.

(DEVAMI GELECEK HAFTA)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.