Kıbrıs Postası'na teşekkür dileklerimle

Yayın Tarihi: 23/11/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Çağımızın en önemli basın araçlarından biri hiç şüphesiz iletişimdir. Bugünkü teknoloji sayesinde yazılı ve görsel basın çeşitli iletişim olanaklarına kavuşmuş bulunmaktadır. Teknolojide meydana gelen bu gelişmeler sayesinde görevi halkı güncel gelişmeler hakkında bilinçlendirmek olan basın araçlarından bir tanesi de internet gazeteciliğidir.

Bu araçlar vasıtasıyla özellikle KKTC'deki gelişmeler hakkında halkımıza ve dünyaya süratli haberler verme yanında sosyo-ekonomik konularda da uzman kişilerin eleştiri, görüş ve önerilerine ilişkin yazılara geniş yer vermeyi ilke edinen ve KKTC'de internet gazeteciliğinin öncülerinden olan Kıbrıs Postası'nın 11'ci yılına girmiş olması dolayısıyla kutlarım.

Kamu maliyesi ve vergi hukuku ile uygulamaları konularındaki yazılarıma Kıbrıs Postası'nda ki 25 Ocak 2011 tarihinden itibaren başladım. Beni bu hususlarda yazı yazmaya, yıllarca vergi bilimi ve uygulamasına ilişkin almış olduğum eğitim ile tecrübelerimin vatandaşlara, ilgililere ve bu konularda bilgisi olmayan bazı yetkililere eğitim nitelikli bilgiler aktarmak için teşvik eden oğlum Mehmet Saydam ve oğlum kadar sevdiğim Polat Alper'e hürmetlerimi sunarım.

Yazılarımın herkes tarafından en iyi şekilde anlaşılabilmesi için bunların içeriğine ders kitaplarında olduğu gibi geniş ve örneklere dayalı açıklamalar yapmayı, yasalar ile uluslararası mevzuata ve uygulamaya atıfta bulunmayı uygun bir yöntem olarak gördüğüm için bazı arkadaşlar yazılarımın uzunluğundan dolayı sitemlerde bulunmaktadır. Yazılarımın esas amacı görüş ve önerilerimin anlaşılabilir ve güvenilir olması için bir nevi ders özelliği taşımasına büyük özen göstermekteyim. Özellikle kamu maliyesi ve vergi hukuku konularında hükümete yaptığım eleştiriler ile verdiğim bilgiler ve çözüm önerileri dolayısıyla yazılarımın uzunluğu beni mutlu etmektir. Kısmet olursa bu ders nitelikli yazılarımın bir kısmını kitap haline dönüştürerek yayımlamak suretiyle bu konuda çok kıt olan KKTC vergi hukuku kaynaklarına referans olarak katkıda bulunmak istiyorum.

Her geçen gün yayın hayatında yaptığı değişikliklerle ve aldığı önlemlerle basındaki yerini pekiştiren Kıbrıs Postası yönetimine halkımıza, işletmelerimize, sivil toplum örgütlerimize ve KKTC'ni yöneten tüm siyasiler ile diğer yetkililere görüş ve önerilerde bulunmak, hataları eleştirmek ve onları çağdaş uygulamalar hakkında bilinçlendirmek amacıyla bir yılı aşkın süreden beri haftalık yazılarıma yer verdiği için teşekkür ederim.

Tüm vatandaşlarımızın gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki sosyal, siyasal, ekonomik v.s. gelişmeler hakkında güvenilir ve erken bilgi edinmeleri en doğal haklarıdır. Önemli olan başta hükümet mensupları ve yetkilileri ile tüm ilgili kesimlerin bu gelişmelerden ve yapılan önerilerden gerekli bilgiler ile dersleri çıkarmaları ve uygulamalarını buna göre gerçekleştirmeleridir. Ancak, hükümet mensuplarının ve yetkililerinin sosyo-ekonomik konularda uzmanların ve sivil toplum örgütlerinin yazılı ve görsel basında yeralan eleştiri, görüş ve önerilerini maalesef hiç dikkate almadıklarını, ülkemizin içine sürüklendiği bugünkü durumdan anlıyoruz. Şayet hükümetler bunları kısmen dahi olsa dikkate almış olsalardı ülkemizde KTHY, LTB ve benzeri kurumlar iflas etmemiş ve bugünkü sıkıntılar ile olumsuzluk yaşanmamış olurdu.

Bugünkü kötü durum, gerek biz Kıbrıs Postası yazarlarını gerekse bu basın yayın kurumumuzu karamsarlığa ve umutsuzluğa götürmemeli, yolumuza görüş ve eleştirilerimizin etkinleştirilmesine daha da önem vererek bu kurumumuzun yayın kapasitesinin daha da güçlenmesine katkı koymalıyız. Eleştiri, görüş ve önerilerimizi yapmaktan bizleri menetmeye yönelik herhangi bir tehdit veya telkinlere itibar etmemeliyiz. Ben şahsen bu konularda pabuç bırakacak değilim.

Mücahitlik görevi kadar kutsal olduğuna inandığım yazarlık görevlerimin ifasında, hiçbir menfaat beklenmeden en doğru ve objektif kriter çerçevesinde azami çaba gösterme kararlılığımızın sonucu olarak ülkemiz için yararlı olan görüş ve önerilerimizin haklılığı bir gün hükümet edenler tarafından da anlaşılacaktır. Temennim herkesin özlediği "hukukun üstünlüğü" ile "adaletli yönetim" ilkelerine çok zaman geçmeden kavuşmaktır.

Yazılarımın ve görsel medyada ifade etmeye çalıştığım görüşlerimin amacı sadece hükümet edenleri ve diğer yetkilileri eleştirmek değil ayni zamanda onları uluslararası normlar ile uygulamalar hakkında bilinçlendirmek ve önerilerde bulunmak suretiyle KKTC'nin her konuda ve özellikle sosyo-ekonomik konularda güçlenmesine katkıda bulunmaktır. İşte bu nedenlerden dolayı yazılarım biraz uzun olmaktadır. Siyasilerin, her zaman akıllarından çıkarmamaları gereken hususların başında "Beşparmak Dağlarının Ötesinde de bir dünyanın" olduğudur.

Görevlerimizde cesur ve tarafsızlık ilkelerine sadık bir anlayışla yıllardan beri bizlere görüş ve önerilerimizi açıklamada olanaklar tanıyan Kıbrıs Postası yönetimine biz kez daha teşekkürlerimi sunar, başarılarının artarak devamını dilerim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.