Kıbrıs Postası'nın yayınlarını takdirle izliyorum

Yayın Tarihi: 23/11/16 16:52
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Her Demokratik ülkede olduğu gibi KKTC'de de basının çok önemli yeri vardır. Özellikle de objektif kriterlere ve basın etiği ilkelere dayalı yayın yapan kuruluşların ülkelerin sosyo-ekonomik kalkınmalarında ve gerek yurtiçi gerekse yurtdışı olay ve gelişmelerden halkın bilinçlendirilmesinde büyük katkıları olmaktadır.

Bugün dünyada meydana gelen iletişim teknolojisi sayesinde ülkelerde yayımlanan her türlü haberler, yorumlar bilimsel görüşler ve yönetsel eleştiriler ile reklam ve duyurular anında başka ülkelerde de okunmakta veya canlı olarak izlenmektedir.

Diğer bir anlatımla, çağımızda artık gazete, dergi broşür ve benzeri yayınlar çıkarılması sadece kâğıt baskılarla sınırlı kalınmamakta, bunların içeriği elektronik ortamda ve anında dünyada herkes tarafından okunmasına olanaklar yaratılmaktadır.

Hiç şüphesiz gerek yayın organlarının artması gerekse bu teknolojik gelişmeler dolayısıyla geleneksel ve klasik gazetelerin tirajlarında düşüşler olması doğaldır. Bu nedenlerle, her konuda olduğu gibi haberciliğin de çağa uyum sağlaması kaçınılmaz olmuştur.

Bu anlayış içerisinde 15 yıl önce KKTC'de yayın hayatına başlamış olan Kıbrıs Postası kuruluş işlemlerini tamamlayarak faaliyete başlamıştır. Ancak, her işletmede olduğu gibi lojistik ve yasal gerekleri yerine getirmek yeterli değildir. Bir işletmenin başarılı olabilmesi için teknik, idari ve gerekli kadroların da uzman ve profesyonel elemanlardan oluşmasının da çok büyük önemi olduğuna inanmış olan Kıbrıs Postası yöneticileri kurumsallaşmanın da gereklerini yerine getirmiş olduklarını görmekteyim. Nitekim her başarılı kurumda olmazsa olmazlarından olan bu işletmenin yönetsel ve teknolojik yapısına baktığımızda bu iki unsuru gerçekleştirmiş olduğunu kolayca anlamaktayız.

Bunun yanında Kıbrıs Postası kadrosu çağdaş haberciliğin ilke ve amaçlarına da gerekli özeni gösterdiğini ve sadece siyasi konularda değil, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışı sosyal ve kültürel konularda da kamuoyunu aydınlatmakta, ayrıca sayfalarını ekonomik konularda KKTC'li uzman kişilere de açmak suretiyle toplumsal görevlerini yerine getirmektedir.

Bu olanaklardan yararlanarak bilimsel ve bazı hallerde eleştirel nitelikteki haftalık yazılarımla özellikle KKTC'ni yönetenlere yetkililere ve halkımıza özellikle kamu maliyesi ve vergi hukuku hakkında çeşitli bilgiler vermeye çalışmaktayım.

Belirtmek isterim ki yaklaşık üç yılı aşkın bir zamandan beri Kıbrıs Postasının haber sitesinde yazmakta olduğum yazıların içeriğine yönelik olarak Kıbrıs Postası yönetiminden herhangi bir sansür ve yönlendirme konusunda tarafıma en ufak bir girişim yapılmamış veya imada bulunulmamıştır.

Bu nedenle, Anayasamızın basın özgürlüğü ile gazete, dergi ve broşür çıkarma hakkındaki kurallara sadık olarak faaliyet gösteren bahse konu yayın kuruluşuna her hafta mali ve ekonomik konulardaki görüş ve önerilerimi açıklama olanağı sağladığı için teşekkürlerimi sunar, yayın hayatındaki başarılarının aratarak nice yıllara daha ulaşmasını dilerim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.