"Medresetüz Zehrâ" manevrası!

Yayın Tarihi: 22/11/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Kimin için ve ne için yazıyorum bilemedim ama sosyal medyayı sallayan hadiseden bahsetmesek olmaz!

Türkiye'de son 10 yılın tüm tartışmaları 28 Şubat sürecine yaslanır. Hatta aktif tüm figürler de 28 Şubat mahsulü. Başta da Erdoğan…

Erdoğan'ı 28 Şubat sürecinin zulmü getirdi. Tüm başarısı ve zaman zaman 'bu kadar da olmaz' dedirten o kaba üslubunun da sebebi 28 Şubat'ın bozduğu kimyalar…

Öyle acayip bir mihenk taşıdır ki 28 Şubat, pek çoklarını buradan o günlere bakarak tanımak, iyice hatırlamak ve notunu vermek hala mümkün! (ben meşhur biri öldüğünde onu nasıl anacağıma o dönemdeki tavrına bakarak karar verenlerdenim)

Türkiye'de yeni konu Cemaat ve AK Parti arasındaki 'dershane' gerilimi… Son noktayı Erdoğan, önceki gece ortak canlı yayında sarf ettiği sözlerle koymuş gibi görünüyor. AKP, eğitim politikası kapsamında dershanelerin bugünkü fonksiyonunu bitirecek.

Dershane pastasının sadece %25'ini elinde tuttuğu halde sesi gür çıkan cemaate 'kolaya kaçmayın' mesajı veriyor AK Parti ve Cemaatin yayın organı Zaman Gazetesi'ni 'gönül diliyle konuşmamakla' suçluyor. 'Kapatmıyoruz, dönüşelim' diyoruz" mesajı veriliyor kurumsal olarak…

Bu konuşmanın ardından Zaman dün "Suç mu İşliyoruz ki Kapatılıyoruz?" manşetiyle çıktı. Bu 'mazlum' vurgulu başlık şaşırtmadı. Çünkü dershaneciler de, tıpkı kimyası bozulan diğer toplumsal unsurlar gibi 28 Şubat nedeniyle kendilerini ve mahiyetlerini Kuran Kursu ya da tüm yozlaşmışlığına rağmen bir Medreset üz Zehrâ zannediyor…

Türkiye'de tüm mesele "kendi dershaneleriymiş" gibi Diyarbakır'daki Şivan ve Barzanî şölenini gazetesinde görmeyen Zaman'ın bu tavrını anlamak mümkün değil!

Dershaneleri "gece konduya" benzeten ve 'çarpıklığa' vurgu yapan Erdoğan halkın anlayacağı dilden konuşarak 'bunun aksi düzen sürsün yaklaşımıdır' demek istiyor.

"Tişört Dershaneciliği" gibi orijinal bir kavram da icad eden AK Parti vazgeçmeyecek. Çünkü Cemaatin, ne AK Parti'yi "yıkacak" ne de onu "getirecek" kudrette olmadığını çok ama çok iyi biliyor.

Açıkça "böyle bir hayırlı işte neden kavga ediyoruz" şeklinde soran Erdoğan, şükür ki Cemaatin 28 Şubat'taki anlaşılmaz ve âlet olan "tavrını" hatırlatarak şeytanlık etmedi!

Evet, neyse ki bunu yapmadı ama manşetler hafızalarda!

28 Şubat'ın ortaya koyduğu kaos ve süreçte, meşrebe uygun fetvalarla 'en az hasarla nasıl atlatırız' telâşesine düşen Cemaatin, o dönemin akışında 'manevi bir sıkıntı' dışında nasıl bir somut bedel ödediğini soran olursa alacağımız yanıtların cılızlığını iyi biliyoruz!

28 Şubat'ta bedel ödemeyip, kılıfına uyduran "dersaneciler" şimdi de düzen sürsün diye tutturduysa eğer yakın tarihi hatırlayan bizler, bu numaraları –kendimizi samimiyetle zorlasak da- zor yutarız doğrusu!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.