Cappuccino tarifi

Yayın Tarihi: 28/11/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Son liderler zirvesinin ardından farklı yaklaşımlar yok değil. Söz gelimi pek çok gazete ertesi gün "Uzlaşamadılar" ayarında manşet çekerken, "Zemin Vardı" ifadesini başlığa taşıyanlar da oldu.

Bizde çözüm vitrininin önemli isimleri de umutsuz bir görünüm sergiliyor. Mesela geçmişteki çözüm girişimlerinin önde gelen isimlerinden Hasan Erçakıca bile "Kıbrıs'ta nihaî çözüm" konusunda umutsuz olduğunu dile getiriyor.

Güney Kıbrıs'ın nabzını tutanlar, Anastasiadis'in söylemindeki karmaşayı kısmen yaklaşan DIKO Kurultayına bağlıyor ama dün AKEL'den kritik bir açıklama geldi. Kritik değil de doğrusu 'ince bir tahlil' geldi.

Komşuda basının yazdığına göre Rum siyasi partiler, Pazartesi akşamki Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu-Rum Yönetimi Başkanı Nicos Anastasiadis görüşmesi sonucundan kaygı duymuşlar ve Ulusal Konsey'in acil toplanması için çağrı yapmışlar.

Bilindiği gibi bizde son Cumhurbaşkanının Halk Konseyi adıyla "çakmasını" yapmaya çalıştığı Rum Ulusal Konsey, "bu iş böyle olmaz, borazanını çalmakla görevli" bir milli sözcülük…

Güney Kıbrıs'ın esas damarlarından AKEL'in basın sözcüsü, "eğer Talat-Hristofyas ortak açıklamalarını reddetmemiş olsaydı bugünkü duruma gelinmeyebilirdi" şeklinde bir açıklama yaptı. Bilindiği gibi 2'inci Cumhurbaşkanı Talat, hala bu konuda 'biraz da beni o aldattı' tadında Dimitriyi suçlar.

Kıbrıs'ta liderler görüşmesinin ardından –bana göre ilk ciddi- değerlendirme dün Meclis Başkanımız Sibel Siber'le Ankara'da görüşen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi. Kıbrıs Sorunu özelinde icat ettiği teşbihlerle meşhur Egemen Bağış'ı hatırlattı Çiçek ve Güney Kıbrıs'ın bu ve benzeri söylemlerini "cappuccino"ya benzetti.

Eski Kıbrıs İşlerinden de sorumlu olan Cemil Çiçek, cappuccino diyerek "köpük bol, ancak altı boş" demek istiyor… Rumların her halükarda taktikleri, hep oyalama; hep sallama ve sallanma demek istiyor…

Elbette Kıbrıs Sorunu için sık sık söylenen "zorla evlilik olmaz" ifadesi meşhurdur. Ancak Egemen Bağış neyse de Cemil Çiçek'ten böylesi 'şekerli' benzetmeler işitilmez pek... Alışık değiliz. Neredeyse Egemen Bağış'ın biraz tüyo verdiğini ve 'tatlı dilli' olmayı nasihat ettiğini düşüneceğim.

Bilindiği gibi nescafe'den bozarak "Cappuccino'nun evde yapılanına kaynar su değil de sıcak su koymak gerekir" derler… "Aynı lezzeti vermese de evde yapılanını yavaş karıştırmak gerekir" derler... İ

İşte Cemil Çiçek'in de yaptığı Meclis Başkanımız Sibel Siber'i karşısında bulmuşken konjonktür gereği yavaş yavaş karıştırmaktan ibaret!

Velhâsıl beğendik bu "cappuccino" işini…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.