'Artist Sarıgül'e mi kaldı!

Yayın Tarihi: 04/12/13 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
'CHP tarihi, benden bigâne yazılamaz' diyecek kadar hayal tabanlı megolomania semptomu gösteren Mustafa Sarıgül tam da kendisine yaraşır 'artistlik' bir mevzuu bulmuş Kuzey Kıbrıs'ta…

Kıbrıs Postası'nın duyurduğu ve Milliyet Gazetesi'nde yer alan, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarının, bütçe yetersizliği nedeniyle yapılamadığına ilişkin iddialar üzerine sözde harekete geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kıbrıs Postası'na dün yaptığı özel açıklamada, "anıt mezarı seve seve biz yaparız" diyor… (Allah'tan bu açıklamayı değerli editör arkadaşlarımdan Onur Evrensel aldı da iş bana kalmadı)

Şimdi Mustafa Sarıgül'ün 'biz' dediği kimdir?' diye hiç sormayın. Orasını çözene 'baş muhtarlıktan' kontenjan var!

Sarıgül'ü bilenler O'nun ne çakal bir iş-adamı-siyasetçi modeli olduğunu çok iyi bilirler. (Eşi-dostu iyi kollayan Mehmet Ağar'ın salon adamı versiyonu sayılır)

Tarihte 'devlet kuran son Türk' ünvanını koruyan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için hala bir anıt mezar yapılmayışı, hakkındaki türlü türlü yolsuzluk iddiaları nedeniyle zamanında Deniz Baykal'ın kahrına uğramış Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ü derinden yaralamış olmalı ki 'ayıpsınız ben hallederim' diyor…

Yani Sarıgül bizlere, "siz beceremeyecekseniz ben halledeyim, hem iyi bir halkla ilişkiler olur" demek istiyor.

Kaset kurbanı Deniz Baykal, Türkiye'de Cumhuriyeti kuran CHP'den ayyûka çıkan yolsuzlukları nedeniyle Sarıgül'ü postaladığında başına geleceklerden henüz habersizdi.

Malum Baykal, geçtiğimiz ay Sarıgül'ün yeniden taktığı CHP rozetini görünce az kalsın şeker hapını içtiğini unutuyordu.

Bugünlerde yıldızı kodaman iş adamları nedeniyle yeniden parlayan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ise hala tartışılan bir muammâ!

CHP'yi ayağa kaldırılacağı umulan Gandi Kemal, başına Sarıgül'ü sardığından beri iflah olmadı. Devamlı çark eden 'öyle olsun, böyle olsun' diye kıvranan Kılıçdaroğlu, Sarıgül hakkında bir türlü esas kararını veremedi ve zannedilir ki CHP bu Sarıgül işi nedeniyle tam anlamıyla parçalanacak. (G. Tekin'in Kadiköy Mitingi fena değildi)

Velhasıl, Sarıgül'ün Büyükşehir için CHP adaylığının Aralık ortasındaki parti meclisinden sonra İstanbul'da yapılacak organizasyonla "resmen" açıklanması bekleniyor.

CHP'nin Washington Temsilciliği'nin açılışı nedeniyle düzenlenen resepsiyonda bir soru üzerine konuşan Gandi Kemal, "İstanbul adayımız belli. Sarıgül. Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle adaylığını açıklar. Olmazsa bu ay içinde açıklarız." dedi. Yani yine bir çark etme kanalı açılmazsa gidişat Sarıgül lehine…

İşte Sarıgül tarifi zor, böylesi entrika dolu bir kariyer…

'Manevi oğluyum' diyen Sarıgül, Denktaş Anıt mezarını şânına yaraşır surette yapar mı yapar! Doğrusu CHP'nin elinden çıkacak böylesi bir anıt mezar da fikren münasip olur. (tematik açıdan yani)

Ne artist adam şu Sarıgül!

Koca Denktaş anıtı O'na kaldı.

Yazık bize!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.