LTB'de "Vasıfsızlığa" tepkiler(1)

Yayın Tarihi: 05/12/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Dün okudunuz mu? LTB veznesine giderek yaklaşık Bin TL'lik borcunu ödeyen vatandaş, ayrıntılı bir döküm isteme(me)sine rağmen yaklaşık 4 metreyi bulan "standart bir" anlaşılmaz dökümle karşılaştı. "LTB'de Destan Boyu İsraf" başlıklı haber dünyada emsâli yok cinsten. Böyle bir rezâlet olur mu? Hiçbir doğruya hizmet etmeyen 4 metrelik bir makbuz! Her makbuzda farklı aylara ait satırların olduğu tam 4 metrelik dökümün hiçbir yerinde yekûn ödeme ya da bakiye yok!

Haber Merkezinde faturaya açmak için balkona çıkmak zorunda kaldık! Muhasebe müdürlerinin dahi çözemeyeceği, en karmaşık banka borçlarında bile rastlanamaz bir rezalet! Hepsinden de önemlisi tasvir edilemez cinsten bir israf!

Sağa-Sola, Ahbaba-Çavuşa telefon edeceğinize Türkiye'de herhangi bir belediyede 2 yıllık bir borcun ayrıntılı dökümünün 1 A-4 kâğıt boyunu bile bulmadığını öğrenin! Haber Merkezimize gelerek "zaten belediyeye girdik mi yarım gün çıkamıyoruz, verilen makbuzu ancak evime gidince açabildim. Tek tek toplayarak kontrol etmem 1 saat sürdü" diyen vatandaş haksız mı? İşte 700 Bin Dolarlık âtıl bir yatırımla meşhur LTB Bilgi İşlem Şubesi'nin veznede vatandaşa sunduğu eser bu!


***

Geçen hafta "LTB Bilgi İşlem'de Vasıfsızlık" başlıklı köşe yazısına internet üzerinden gelen bazı okuyucu tepkileri şöyle;

"Maalesef bu belediyede vasıfsız olmak bir ayrıcalıktır. Herkes koltuğuna yapışmış utanmadan". "Her işi yarım bir şube amiri. Şensoy un ima ettiği gibi belediyeyi zarara sokuyor.". "Fişi çekilecek 7 amirden biridir. Herkes biliyor durumunu". "Cemal bu yeğenini amir olarak almak istemedi aslında.. Am Eşi bunu zorladı. Belediyede en kritik birime iş bilmeyen amir dedikodusu yeni değil". "20 yıl çalış halen memur kal ama 6 yılda amir ol". "İş bilmez utanmazlar hep birikmiş böyle amirliklere. Asla Müdür olmaması gerekirdi Bilgi İşlem müdürünün ve onun gibi bazılarının". "Bu belediyede is yapmayan is bilmeyen adamlar ödül alır gardas. İs bilir diye başımıza gelen bu amirlerin sayesinde yürüyen işler da durdu belediyede. Başkan ne zaman uyanacak merak ederik.". "Kadri Başkan bıktı. Herkes bunu hisseder". "Herkes sütten çıkmış ak kaşık. Açığa alınan amirler neden susuyor müdahale edilmiyor. Belediyeyi batıranlara neden hesap sorulmuyor. 25 yıllık amirleri yerinden alıp muavinlik verilerek susturulanlar?". "Şaştım kaldım. Bu işler böyle dönüyor". "Haklısın be gardas ama nerde o cesaret LTB çalışanında.". "O çok iş bilen amirleri de gördük Zabıta Amiri damdan düşer gibi amir olmadı mı? Yanı 30 yaşında amir 26 yaşında amir nerde bu bolluk yahu ama koordinatör olup da müdür olanlar ayrı herkes cebini doldurdu bizler dışarıda aç otururken 42 kişi İhtiyat Sandığı'nı aldı onları da deşifre edelim. Aynı hamam aynı tas"

"Ben ve bir gurup yazılımcı arkadaşım KBS konusunda hiç bir ücret talep etmeden destek vermeye hazırız. Bu projede yer alan çok değerli hocalarımızdan da faydalanabiliriz"

"Mevcut belediyede idari yapının tamamı revize edilmeli. Bu tur amirleri sorgulamayan ve halen daha vatandaşın yatırımına zarar verenlere dokunmayan Müdür ve Başkan da suçludur". Hem belediyecilik hem de bilgi teknolojileri konusunda uzman görüsü ve desteği alınması belediyeler için şart". "Tecrübe ve teknik donanım bu konuda önemli. Birçok işletmede göz ardı ediliyor. Yatırımlar da heba olup gidiyor"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.