Delege "ilkesel doğruyu" kolladı!

Yayın Tarihi: 09/12/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Nereye çıktığını bilmediğin yolun basiret gereği en iyi çâresi, ortasında durmaktır."

Cenap Şehabettin

Gençleşen bir meclis diyorduk… Meclis İç-Tüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ve Tek Seçim Bölgesi diyorduk… Hepsini unuttuk. İşte yeniden ülke gündemini kilitleyen bir kurultay süreci daha sonlandı.

Kıbrıs Türk siyasal tarihine geçen son UBP Kurultayı ve doğurduğu karmaşık neticeleri nedeniyle seçime gidilmiş, ülkede tenvinli kaos derinleşmiş ve takvimin işaret ettiği CTP'de kurultay heyecanı işte o genel seçim nedeniyle düne ertelemişti.

CTP'de kurultay yapıldı velhasıl…

Bıyıklı, bıyıksız tartışmaları derken bana göre kurultayda sürpriz yok. Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, genel seçimden de galip çıkmış bir lider olarak ipi yeniden -doğal olarak- göğüsledi.

Spekülasyona, son dakika listelere ve komplo teorilerine rağmen 'doğal olarak'ifadesini kasten kullanmakta mahsur görmüyorum. NitekimdelegeGenel SekreterAsım Akansoy'u Genel Başkan seçecek kadar şaşırmış olamazdı. Sağduyu sahibi yoldaş delegeler, reis-i cumhurun ekmeğine yağ süremezdi… Çünkü bilindiği gibi 2015 Cumhurbaşkanlığı seçiminin zeminini kollayan 'saray odaklı'yeni bir koalisyon ve devamla sağda hızla birleşmenin konjonktürünü kovalayan UBP ve DP-UG, bu kurultayı heyecanla bekliyordu.

Bir hesaba göre Cumhurbaşkanı, CTP'de Akonsoy'un seçilmesi üzerine kurulu birkaç senaryonun planını çoktan yazmıştı.

Kurultayda delege seçimi öncesi salonda 'kazanırsam başbakanlığı devralırım' diyen Genel Sekreter Akonsoy'un hesabı –şükür ki- tutmadı ve Başbakan Yorgancıoğlu kurultayda devrilmedi.Akansoy eğer seçilseydi ülke sathında son genel seçimin ardındangözlemlenen 'derin kaos' perçinlenmiş olurdu.

'Kazanacağıma adım gibi eminim' diyen Yorgancıoğlu hem ülkenin hem de partisinin başında şansını sürdürecek…Bana göre delege,hükümetin pek çok konuda 'yanlışta ısrarına' rağmen 'lüksümüz yok' diyerek konjonktürü kollamış ve doğrusunu yapmıştır.

Kurultayın kamusal neticelerinden biri de geçici hükümet örneği ve imajına rağmen mevcut 'hükümetin şansı sürecek' şeklinde de okunabilir…

Gerisi şimdilik, bir süreliğine hikâye!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.