Doğru misâle itiraz olmaz

Yayın Tarihi: 26/12/13 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Bazı Belediye meclis üyelerini kastederek "kullanıldık" diyen LTB'nin CTP-BG'li meclis üyesi Alev Şensoy, dün Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamalarla belediyenin arkada dönen 'idare-i maslahat' yüzünü resmetti. Şensoy, yaptığı alev alev açıklamalarıyla Kadri Fellahoğlu yönetiminin oynadığı kumardan kendisini kurtardı. O'nu dinlerken 'doğru misale itiraz olmaz' diyerek fısıldadım durdum kendi kendime…

**

Güneş ışığından korunmak için yüzüne 'pirinç unu' süren Endonezyalı bir kadının denizde yüzen bir destroyerle ilk kez karşılaşması misali bir yabancılıkla incindik Ebru Gündeş'in başına gelenler nedeniyle yılbaşı gecesi iptal ettiği Kıbrıs konserini öğrenince… Doğru misale itiraz olmaz; yedi ceddi altın tüccarı bir İranlı aileye gelin olmak kolay mı?

**

"Geleneğe riâyetle münasip bir biçimde verilsin bir 'sadrazam başı' ve dinsin 'The Cemaat' isyânı" dedik başından beri... Hatta muhterem cinsinden bir sadrazam olursa daha makbule geçer' deyip durduk. Ne vüzerâya anlatabildik ne şürekâya…

Etrâk-ı bîidrâk (idrakten yoksun Türkler) derdi Avrupa, hasta Osmanlı için… Doğru misale itiraz olmaz.

**

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Kıbrıs Türk halkının Noel'ini kutlamış… Sağ ol bil-mukabele başkan! Senin de pek kutlu olsun…

**

Dr. Remzi Gardiyanoğlu'nun uğradığı silahlı saldırının perde gerisini 'doğru misâle itiraz olmaz' diyerek yazacak cesur kalemler özlenir.

**

Türkiye'nin, Kıbrıs'ta çözüme angaje olmuşken zor bir dönemden geçmekte olduğuna dikkat çeken Ali Tekman, 'doğru misale itiraz olmaz' tadında soruyor: "Kuzey Kıbrıs'taki statüko, Erdoğan'ın yaralandığını mı düşünüyor?" diyerek…

Biz, bir de istifa eden TC Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın KKTC'ye gelmek üzere olan Barış Suyunun tazyikini kestiğini de ekleyelim.

**

3'üncü Eşek Günü, bir tür etkinlikle bu Pazar Büyükkonuk'ta düzenleniyor. Merhum Denktaş'ın bahsettiği Kıbrıslıların bölgeye nakli bekleniyor.

**

İran Meclisi, başkentin 12 Milyon nüfuslu Tahran'dan başka bir şehre taşınmasına yönelik planı içeren tasarıyı ana hatlarıyla kabul etti. İran resmi haber ajansı IRNA, mecliste yapılan oylamada, mevcut 214 milletvekilinden 110'unun, söz konusu taslak plana destek verdiğini duyurdu. Oluşturulacak konsey, iki yıl süresince başkent için en iyi alternatifin neresi olacağı konusunda çalışacak. ABD'nin İran'da suni deprem yaptığına ilişkin teorilerin de ötesinde karanlık bir yön var bu işte!

**

Cumhurbaşkanı söylediğini yaptı ve yılbaşından önce Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı. Katıldı derken 'başkanlık' etti yani. Eroğlu, Maliye Nâzırı Mungan'ın Ekonomik Protokole ilişkin 'uygulamazsak olmaz' laflarını (bu lafları kelimesi Cumhurbaşkanına ait) sert bir dille eleştirmişti. Bakanlar Kurulu'nda "doğru misallerle" bunu yeniden dillendirmiştir eminiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.