LTB'nin telefon numarasını bilen var mı?

Yayın Tarihi: 27/12/13 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
'Küçük memleketiz, hepimiz birbirimizi biliriz' diyerek özellikle biz gazeteciler işlerimizi, ilgilileri direk cebinden arayarak yapıyoruz. Kıytırıktan bir devlet dairesi müdürünün bile 'hiçbir şey ifade etmeyen' görüşlerine başvurmak için dahi cebine hemen ulaşıyoruz.

Sağ olsun kravatlı yetkililer de öyle yaparlar! Hakkında çıkan ya da onu dolaylı olarak ilgilendiren bir haber nedeniyle durumu kollamak, mümkünse kontrol çabasına girmek için onlar da ya bizlere ya da patronlarımıza -çoğunlukla sonu kafiyeli biten- "cep numaralarından" ulaşırlar.

Sırf bize ve onlara mahsus değil bu makul adet! Vatandaşlar olarak da böyleyiz…

Şeytan üflemesin yangın çıksa, lise yıllarından sıkı ahbabımız olan itfaiyeci kankamızı arayarak 'yetiş yandım' diyeceğiz… Trafik ya da polisiye vukuatlara değinmeye hiç değmez! Allah düşürmesin her birimizin (benim bile) en az bir 'çavuş' ağabeyi mutlaka vardır.

Velhâsıl kurum ve kuruluşların, kurumsal kimliğini vitrinde temsil ettiği varsayılan santral numaralarıyla ilgilenmeyiz, çünkü kullanmayız. Sıkıntılar ve işler hep cepten çözülür!

***

Ama her Allah'ın günü 'kurumsallıkla' övünmeyi çok iyi beceririz. Bunun yegâne örneği tabi ki şâhane başkent belediyemiz! Kısa adı LTB, açılımı Lefkoşa Türk Belediyesi olarak telaffuz edilen bu kurumun internet sitesinde –bağlantı kalitesine göre- üzerine tıklar tıklamaz açılan "iletişim" linki, bölümü var! Her kurumun web sitesinin "ana sayfasında" olduğu gibi!

LTB'nin web sitesi "iletişim linkinde" karşımıza iki adet numara çıkıyor. Biri, çekilen faksı yazıcıya sevk eden ve migreni tetikleyen o gıcırtı ile inliyor. Haaa, diyoruz asıl numara o zaman diğeri! Arıyoruz... Karşımıza bir kadın çıkıyor, "Alo diyor, buyrun ama burası diyor, LTB değil ev numarası"... Yanlış mı aradım özür dilerim, der demez kadın atılıyor öfkeyle: "Hep aranıyorum, burası LTB değil. Bakınız ben kemoterapi tedavisi gören biriyim, her seferinde yatağımdan kalkarak bu telefon numarasının belediye olmadığını izah etmekten bıktım"…

İşte böyle baylar, bayanlar…

***

Basın biriminde grameri bozuk, şubelerin halkla ilişkilerine yönelik propaganda tarzı metinler tertipleyip gazetelere 'haber diye' servis eden LTB, hakkında çıkan menfî haberlerin kasıtlı olduğuna ilişkin dar kadrosunu ikna edeceğine web sitesinde kocaman numaralarla yazan yanlış iletişim numarasını düzeltsin. Hemen bu sabah!

Çünkü anlattığım gibi kemoterapi gören kadıncağız, LTB diye aranmaktan, her seferinde yattığı yerden kalkarak kamu hizmeti yapmaktan, "kardeşim bu numara belediyenin değil, ev burası ev!" şeklinde izahata girişmekten haklı olarak usanmış!

Derhal düzeltin bu rezaleti ve arayın yanlış yazdığınız o numarayı ve özür dileyin!

Bırakın şimdi servis ettiğiniz dandik haberlerin hangi gazetenin hangi sayfasında çıktığını gözetlemeyi, kupürleri kesip başkana arz etme telaşesine girmeyi…

Web Sitenize bakın sitenize!

2 saat içinde yeniden kontrol edeceğim telefon numarasını!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.