Gıcık işbirliği!

Yayın Tarihi: 04/02/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
'Korku'yu kaybeden iktidarını kaybeder.

Lucas

Yaklaşan yerel seçimlere rağmen Kuzey Kıbrıs'ta siyaset bugünlerde hiç mi hiç ilginç değil... Hem nerede o eski kurultaylar... Bu aralar bir şeyleri 'anlamaya çalışmanın' tadı kaçtı velhasıl…

Oysa Türkiye'de kodları ve kuralları belirsiz hayat-memat kavgası öyle mi?

Sosyal medyada karşılıklı bel altı vurmada fütursuzluk bütün hızıyla sürüyor.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa iki İslâmi kesim, üstelik toplumda 'karşılığı olan' bir ringe çıktı.

Vitrindeki iki cephe, 'kimin yıkılması benim lehime?' düşünden ırak üçüncü taraflarca nasıl anlaşıldıklarını, nasıl görüldüklerini bir bilseler..!

**

Yeni anketlerde karşılığı olmadığı anlaşılan, 'üst düzey idarede' bir vecd halinde çatışma sarmalı sürüyor ve dinmeyecek! Zaten demokraside 'iktidardan' bahsetmek bir 'paradoks' değil miydi akademide?

Çeperden merkeze ilerleyerek Türkiye'de Kürt sorununu çözme noktasına getiren AK Parti dışında hala aktör yok. Alternatifsizliğin konfor ve avantajını kullanabilen bir iktidardan söz edebileceğimiz gibi toplumun, hem "yolsuzluğa" hem de bir "darbe girişimi" yapıldığına ilişkin kâni olduğunu da söyleyebiliriz.

'Yolsuzluk Operasyonuna' rağmen Erdoğan'ın sırf 'funları' yüzde 30'u buluyor…

Hala The Zaman'da yazabilen Etyen Mahçupyan'ın kritiği bu nedenle önemli: "hükümetin yanlışları ve zaafları her ne kadar önemli gözükse de, toplumun geniş kesimleri için anlamlı soru, nasıl bir geleceğe yöneleceğimiz ve bu geleceği kimin taşıyacağı sorusudur"…

**

Tüm kızgınlığı, kırgınlığı hatta öfkesine rağmen efkâr-ı umûmiye için Erdoğan, hala eski devleti yıkan büyük adam! Bu, Kemalist olmayan laiklerin oluşturduğu o geniş 'liberal havuz' için de hala geçerli… Üstelik Erdoğan, bugünlerde derin Kemalistlerin de gözdesi. (Sakla samanı gelir zamanı).

Cemaat'in bizzat Erdoğan'dan aldığı biatla içeri tıktığı eski devlet, yeniden yargılanma ile bir uzlaşıya doğru gidiyor. Anlaşıldığı kadarıyla 17 Aralık'ı 'siyasal bir probleme' dönüştürmeyi başaran Erdoğan'ın ajandasında, rövanşını aldığı yorgun ulusalcı ve kamusal alanda sözü geçmeyen Kemalistlerle uzlaşmak var… Üstelik sırf gıcıklık olsun diye!

**

Murâd-ı ilâhiye nedir bilemeyiz…

Kimsenin de bunu, Cemaatten öğrenecek hali yok!

Rüzigar, vizyonu hala 80 yıllık devletçi rejimi yıkmak olan ve tam da bu yüzden hala 'düşman üretmekten' korkmayan Erdoğan'dan yana esiyor.

Lucas'ın dediği gibi –bir üretim mekanizması olarak- 'Korku'yu kaybeden, iktidarını da kaybeder.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.