"Alo Fatih! Fas'tan arıyorum!"

Yayın Tarihi: 06/02/14 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Erdoğan'ın Abdullah Gül ve Devlet Bahçeli'yle ilgili Gezi Sürecinde HaberTürk'e talimat verdiği telefon ses kayıtlarının (TAPE) yayınlanmasının ardından Erdoğan'ın TV'deki Alt Yazı ve Son Dakika Haber KJ ve bannerlerine direk müdahil olduğu, rejiye bizzat ulaştığı gözler önüne serildi. (Haber Merkezlerine hükümet yoluyla talimat verildiği hep söylenirdi de bunu bizzat Erdoğan'ın yaptığı hatta yurt dışı ziyareti sırasında bir fırsat bularak yapmış olması şaşırttı doğrusu!)

Ciner Gurubu'na bağlı Show ve HaberTürk'e kanal yöneticisi Fatih Saraç yoluyla ulaşan Erdoğan, Arınç'ın Gezi'de çıkarak "özür dileyişi" nedeniyle çok kızmış, hatta iddiaya göre Arınç bu nedenle istifa etmiş ancak Gül'ün iknasıyla vazgeçtiği söylenip durmuştu.

Yine o dönemde Bahçeli, Cumhurbaşkanına bir çağrı yapmış ve "durumu düzeltmeye" davet etmişti. Gezi sürecinin ateşli olduğu günlerde meşhur Fas, Cezayir ve Tunus ziyaretinden dönen Erdoğan havaalanında 'çok sert' bir konuşma yapmış, tayyare meydanı miting alanına dönmüş, işler iyice kızışmıştı.

**

Yeni çıkan ses kayıtlarından anlaşılıyor ki Erdoğan o dönemde çok sinirlenmiş ve Fas ziyareti sırasında kanal yöneticisi Fatih Saraç'ı arayarak "Fatih bak şu anda Fasta'yım televizyon izliyorum şimdi Bahçeli'nin bütün konuşmaları altta geçiyor" deyince Fatih Saraç "tamam efendim, anladım efendim, emriniz olur efendim, hallediyorum" diyerek panikliyor.

Dialogun başında Erdoğan "Böyle tek tek arayıp konuşacaksın" diyor çevresindekilere ve Saraç'a dönerek "banneri kaldırın" talimatı veriyor. Saraç "tamam efendim anlaşılmıştır efendim, peki" diyor… Erdoğan'da "Ya anladım diyorsunuz da hayret bir şey ne gerek var şimdi hemen şey yapmanız gerekiyor" diyor. "Hemen yapıyorum hemen şey yapıyorum" diyor telefonu dinlenen Saraç ve derhal rejiyi arıyor. "Bannerden de alt yazıdan da kaldırın, kimin gözünden kaçtı" diyerek fırça çekiyor. Reji ile aralarında "peki son dakikaları ne yapacağız, tüm kanallar verdi, biz yine de diğerleri gibi vermedik" şeklinde 'habercilik üzerine' kısa bir diyalog yaşanıyor.

**

Tabi ses kaydının yayılmasıyla pek çok "sosyal medya geyiği" de açılan komedi hesaplarıyla palazlandı. Tweter'da bu "geyik hesaplardan" biri de @AloFatih kullanıcı adıyla gülümsetiyor. İşte @AloFatih'in Tweter'daki bazı parodileri;

"-Alo Fatih, ben Fas'tan arıyorum. +Emredin paşam. -Ne paşası ulan Ergenekon'cu muyuz biz? +Anlaşıldı efendim."

"-Fatih? +Buyurun efendim, emredin. -Altyazıyı kraldırnız mı? +Özür dilerim efendim, anlayamadım? -Zztt Erenköy! Haha"

"-Alo Fatih! +Emredin efendim. -Geç oldu yatıyorum sen de TV'yi kapat yat, ne o öyle 24 saat yayın mı olur? +Hemen kapatıyorum efendim."

"-Fatih Alo? +Emredin efendim. -Habertürk'ün adını Haber-i Fatihân olarak değiştirelim. +Derhal efendim."

"-Fatih? +Buyrun efendim. -"Gücü özgürlüğünde" ne demek olm, anarşik mi olacaksınız başımıza. +Hemen değiştiriyorum efendim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.