Böyle fikirlerle gelin

Yayın Tarihi: 25/02/14 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

"Koyun kurt ile gezerdi, fikir başka başk(a) olmasa"

Âşık Veysel

Serhat İncirli'nin geçtiğimiz gün gazete köşesinde önerdiği Kıbrıs'ta yeni çözüm senaryoları kapsamında alınacak 'Güven Artırıcı Tedbir' önerisini fazlasıyla tuttum doğrusu…

İncirli, Baf'lı Kıbrıslı bir Rum babadan olma; asıl adı Steven Demetre Georgiou olan; İngiltere'de Cat Stevens olarak meşhur olan ve Müslüman olduktan sonra da gitarına küserek Yusuf İslam olarak bilinen yıldız ismin Şeyh Nâzım Kıbrisî'nin müridi olduğunu, Kıbrıs'a zaman zaman gelip kaldığını, Şeyh Efendiyi ziyaret ettiğini hatırlattı. (Ki Şeyh Nâzım da Baf'lıdır.)

Kıbrıs'ta olası Çözümü –kilisenin ekonomik menfaatleri gereği- ilk kez destekleyen Rum Başpiskopos II. Hrisostomos'un da aslen Yusuf İslam'ın babası gibi Baf'lı olduğuna dikkat çeken (ki bugünkü Rum Başpiskoposla Yusuf İslam en kötü ihtimalle ikinci yeğendirler) İncirli, "bu üç Baf'lı bir buluşsa harika olur" dedi. Katılmamak elde mi? Muhteşem bir Güven Artırıcı Tedbir olur.

Böyle "Kültür Tarihi" kokan fikirlerle gelin…

**

Ünlü işadamımız Ali Özmen Safa'nın AKSA patronu Cemil Kazancı'ya çektiği kılıç enteresan doğrusu… Kalecik'teki AKSA'nın varlığı nedeniyle bölgedeki yatırımları çok uzun bir süredir tehlikeye giren Safa'nın bir şeyleri göze aldığı kesin! AKSA'nın kapısına kilit vurdurmak arzusunda olan ünlü işadamı Safa, bu savaşın taraflarından ilan ettiği Başbakanlık, Bakanlar Kurulu, Çevre Koruma Dairesi'ni de uyararak 40 gün içinde 200 Milyon Sterlin tazminat istiyor AKSA Enerji'den… Ödenmezse ilgili devlet kurumlarını da 'alet oldukları için' mahkemeye verecek…

İlginç gelişmeyle ilgili iki seçenek var: Ya kanayan yara AKSA'ya yönelik bu çıkış, Safa'yı gözlerde kahraman yapar –ki Kıbrıs Postası'na konuşan avukatı Barış Mamalı mahkemeye taşınacak diyor- ya da AK Parti'ye Safa'dan çok daha yakın ve organik olan AKSA patronu Cemil Kazancı bu işe fena halde kızar! Çekilen kılıca top tüfekle gelir!

17 Aralık sonrası 'konjonktür kokan' böyle operasyonlarla gelin!

**

Sağlık ve insan hakları konusunda ABD'de yayın yapan etkin internet sitelerinden Care 2 (ki 24 Milyon takipçisi var) "Şu Anda Dünyayı Yöneten Kadınlar" başlığı ile yayımladığı makalesinde Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber'e de yer verdi. Üstelik Avrupa'da en üst düzeyde görev yapan 8 kadından biri olarak… Malum Siber, Geçici Hükümette başbakan olduğu zamanda dünya listesinde ilk 100'e girmişti.

Sen de kalk Meclis Başkanı Siber'i LTB Başkan adayı göstermeye çalış. Olacak şey değil… Gerçekten 'ahlaksız' teklif…

Böylesi 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik numaralarla gelin!

**

Afrika Gazetesi'nin 'icâzetsiz Only One' CEO'su Şener Levent ağabeyim itinayla işaret etti dün gazetenin ön sayfasından. Levent, "Eroğlu ile çatışırken Tahsin Ertuğruloğlu'nu yıldız yapanlar ve yere göğe sığdıramayanlar şimdi ona 'faşist' diyorlar. Şimdi mi anladınız?" şeklinde sordu.

Böyle hakikate yönelik sorularla gelin!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.