Ziraat KKTC'ye 'Paralel' takip!

Yayın Tarihi: 04/03/14 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Bizim çiftliğe uğramaz mı sandınız! 'Paralel Takip' nihayet KKTC'ye uzandığını açıkladı! (bu arada Rusya, her an KKTC'yi gıcıklığına tanıyabilir). Nihayet' diyorum çünkü stratejik olarak geciktiler! Nihayet' diyorum zira noktasal atışta uzanmadığı damar, sızmadığı kanal, içine girmediği teknik soruşturma konusu yok! Evet, evet nihayet' diyorum zira -mahiyeti hiç fark etmez- her türlü paralel organizasyonun (Ergenekon nüvesi zamanlarından beri) esaslı bir adresi olmuştur Kuzey Kıbrıs…

**

Son konjonktürde 'paralelin paraleli' tadında yayımcılık yapan Taraf Gazetesi'nin manşet haberinin iddiasına göre "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Türkiye'nin üç kamu bankasından biri olan Ziraat Bankası üzerinden binlerce sahte hesap açıldığı, hesaplara binlerce 'sahte kredi kartı' tanımlandığı ve yüz milyonlarca liralık vurgun yapıldığı iddia ediliyor. Buraya kadar tamam, sürpriz yok. Vurgun murgun şöyle böyle… Sıkıntı şu ki (bizi doğrudan bağlar demek istedim) habere göre bilgileri doğru olmayan bu kredi kartları, Erdoğan hükümetine yakın bürokrat ailelerine ve tanıdıklarına tahsis edilmiş ve 4 bin 541 adetten çoğu KKTC Ziraat Bankası Şubesi'nden verilmiş. (Söylediğine göre Savcılık, KKTC Şubesindeki bazı görüntü kayıtlarını talep etmiş ancak dosya yargıdaki depremle rafa kalkmış ve şu an elden ele dolanıyormuş).

**

Hüseyin Özay imzalı manşet habere göre mesele 2013'te İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gelen bir ihbarla başlamış. (İhbarlar destanı meşhur: Malum bu metot Paralelin esasını teşkil eden sitil). İhbarda, bazı siyasetçi ve yakınlarının banka içindeki bir grupla anlaşarak (bu muallak ifadede bizim şubedeki bir gurup mu belli değil) sahte nüfus bilgileriyle kredi kartı çıkarttıkları öne sürülüyor. Yani ihbarla Savcılık soruşturma başlatıyor; "sahte kartlar" kullanılarak yapılan işlemlerin 2010 yılı Ağustos ayında başladığı ve 2012 yılı Ekim ayına kadar sürdüğü belirtiliyor. Fakat arada bir sürpriz olmuş; haberde 2012 sonunda sahte kartların 'deşifre' olması üzerine kartların bir süre askıya alındığı ancak soruşturma/incelemenin başlamaması üzerine yeniden kullanıma açıldığı belirtiliyor. (Kartlarla ilgili bu Stop/Play gelişmesi, yalanlama 'kuvvetli' olursa haberin yaslandığı doğruyu sağlama almak tadında)

**

Haberde "sahte" kredi kartlarıyla ilgili argüman, alımında kullanılan bazı TC (kimlik) numaraları! "99999999990, 22222222222, 00000000000, 88888888888" gibi… (şöyle deniyor: KKTC'deki TC Bankaları, KKTC vatandaşlarının işlemlerini yaparken –KKTC kimlik numaraları 6 haneli olduğu için- 11 haneli TC Kimlik numarası yerine 111, 000 gibi numaralar koyuyordu. Sistemdeki yenilenme sonrası düzeltildi) Sosyal medyada yer almış bu izahat tatmin edici değil!

**

Öte yandan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü yalanlama açıklaması yaptı dün fakat ben ayrıca yetkililerine ulaştım, görüştüm. (bu ifadede buradakiler mi görüştüm Türkiye'dekilerle mi, yoksa ikisiyle de mi? Bu, belirtilmemiştir), pek çok şey söylediler. Ama özü şu; haberin kılıfları iyi hazırlanmış, diyorlar ve soruyorlar: "Bir tek isim versinler! İddia edilen 'yakınlarına tahsis'e dair tek bir isim!

Paralel bize uzandı hayırlısı olsun!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.