Nami mi! Hangi 'ilk' Kıbrıslı Türk?

Yayın Tarihi: 14/03/14 07:46
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Adada kalıcı bir Çözümü istemeyen, şu kokuşmuşluğumuzda 'asla' diyen biri mi var?

Düşünün evvela; 'Beyaz Saray'la çok sıcak ve yakın teması işte biz kurduk diye' övünen bir başbakana içten içe "içerleyen" çok ciddi bir CTP'li taban var! (ABD ile sıkı ve sıcak teması en son İrsen Küçük yüceltmişti).

Anladık, Ortak Açıklama metnini siz dizayn ettiniz (!) Yarattığınız bu havaya göre Özel Danışman Downer'ı tatilinden ederek Türkiye Elçiliğinde ABD ve İngiliz temsilcilerle gizlice buluşan Davutoğlu son ziyaretinde armut topladı çünkü..(!)

Müzakereci olarak atanmadan önceki dört ay boyunca Ortak Metinle ilgili kâğıtların gidip geldiği Özersay da 'boş' adam çünkü..(!)

Yani, ada yekpare bir NATO üssü olsa CTP-BG, 'bu işi mutfakta biz başardık' diyerek övünecek noktaya sürüklemiş konsantresini… Üstelik partisinin gerçek neferlerini, onların tahsillerini, âkil fikirlerini hiçe sayarak… "Sol literatürdeki yeri 'milli servet' olan hidrokarbonun peşkeşi niyetlerine en hafifinden ne denir?" şeklinde soruyor bazı CTP'liler… Dileyene bu soruyu haykıran partililerin alfabetik listesini vermeye hazırım!

**

Hükümette her hafta yeni bir krizi kasten ya da kendi tabiatında üreten ve her seferinde bunu alttan alan ortağı CTP'ye kıs kıs gülebilen DP-UG, beni hiç mi hiç alakadar etmediği gibi; CTP'ye mahsus bu iç çatışma, bölünmüşlük ve Kıbrıs Sorunu özelinde yüzeye çıkan ideolojik "çökmüşlüğü" de beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor…

Çoğu kez bahsine değmez derecede basit, yavan, hatta komik tüm bunlar… Ama Kıbrıs Sorununda gelinen son ivme ve Çözüm herkesi ilgilendirdiği kadar beni de ilgilendirir. Komedi Dükkanı'na varan "ucuz yalanlar", "sehpalı ambiyanslar" ya da kim bilir "cehaletle harmanlanan bazı propagandanlar", esasen lakayd kalınamayacak kadar belirgin bir hale dönüşebiliyor.

**

Sim TV, Dışişleri Bakanı Özdil Nami'nin ABD temaslarına ilişkin haberi önceki akşam ana haber bülteninde şok bir ifade ile yansıttı ekranlara… Haber, "ABD'de en üst düzey temaslarda bulunan ilk Kıbrıslı Türk" KJ'si ile verildi. Hadi "orta komedin masası" geyiklerini geçtik… Müzakereci Özersay'ı yabancı diplomatlara "temsilcidir, temsilci, ciddiye almayın" diyerek tashihli tanıtım işlerini de geçtik… Geçtik de bu Beyaz Saray 'saray denilen şeyin en a'lasıdır' mealinde "ilk Kıbrıslı Türk" işi de ne Allah aşkına!

**

Ben mi gazeteci müsveddesiyim yoksa sizin mi devlet hafızanız Süveyş Sorunu'nun adaya yansıdığı o Soğuk Savaşın 1950'lerinde kaldı anlamakta zorlanıyorum!

Beyaz Saray'da görüşme yapan ilk Kıbrıslı Türk Osman Ertuğ'dur… (Namık Korhan'a hiç girmiyorum). Yani daha dün sizinle başlamadı bu diplomasi denen milletlerarası cıvata oyunu!

2005'lerde; Bush yönetiminin Amerika'sında; Washington Temsilcisiyken Ertuğ, Beyaz Saray'a girmiş; aynı koridorlardan geçerek Sayın Dışişleri Bakanı Özdil Nami'nin geçtiğimiz gün görüştüğü makamlarla görüşmüştü. Yani övünülecek bir ilk varsa illâ, bu Sayın Osman Ertuğ'a aittir… Bu ettiğiniz bir cehaletse eğer okuyun da öğrenin, yok eğer bir propaganda ise gerçekten utanmak gerekir!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.