'Rejime' karşı sandık: Kırdağ bir Ârif mi?

Yayın Tarihi: 15/04/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

"Rejime karşı sandık" ya da "rejime rağmen sandık"…

Bu ve içi kısmen dolu benzer ifadeler, hassâten genel seçimlerde hatta –çok tuhaftır ki- belediye başkanlığı seçimlerinde bile dillendirilir.

Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de bazı nâdir çevreler bunu yine ifade ediyor.

-Çoğunluğun radikal gördüğü- çok az sayıda bazı tipler belki bunlar ama benim ilgimi öteden beri çekiyor…

Argüman belli: "Rejime karşı sandığın ne önemi var! Hepsi aynı gayr-i meşruiyet"…

Bu radikal 'solculuğu' bir noktaya kadar anlayabiliyorum. Hatta kendimi zorlarsam takdir dahi edebilirim ki buna şaşarsınız!

Ancak yine de böyle düşünenlerin neden Pazar günü sandığı boykot etmek yerine Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Arif Salih Kırdağ'a oy vermeyi düşünmediklerini ne yaparsam yapayım kavrayamıyorum…

Hayır, yani Marks'tan bakıyorum anlayamıyorum. Komünist Manifesto'ya bakıyorum orada da bu işin karşılığını bulamıyorum..!

Kendi eşinden, yani biricik karısından bile oy alamadığı için yakınan ve kâh küreği, kâh logosu ve feneriyle her seçimde bir şekilde aday olan, Arif Salih Kırdağ neden sizin için –desteklenmesi gereken- bir ant-i rejim figürü değil ki?

Be hey boykotçular!

Bir söyleyin Allah aşkına, şu Arif Salih Kırdağ rejim dediğiniz şeyin neresinde?

Bıyıklarını mı, ceketlerini mi, yüzüklerini mi beğenmiyorsunuz!.. Yoksa reklam filmlerinde ki golleri mi 'rejim' diye diye huylandığınız!

Arif Salih Kırdağ gibi bir demokrasi figürü eğer başka bir memlekette olsaydı, bulunduğu kıta çapında meşhur olurdu!

Hah bak işte belki o zaman şöhreti nedeniyle belki 'rejim' olurdu…

Ne olurdu yani YKP, -KSP gıcıklığıyla- Arif Salih Kırdağ gibi bir halk dervişini destekleseydi…

Aday olarak katıldığı "son seçim" olduğuna ilişkin oldukça ciddi sinyaller veren Kırdağ, katıldığı TV programlarının birinde bu kez 'meclisi ele geçirmek üzere geldiğini' söyledi işte…

Rejim karşıtları daha ne istiyor ki!

**

Bir şaka yahut nüktedân bir dalga yazısı gibi geldiyse eğer bu satırlar, daha ciddisini ifade edeyim: Kendi partisinin adayını beğenmeyenler ile bir tür sebeple 'küskünler' de sandığa gitme-mek yerine birinci turda sandığa koşarak Kırdağ demelidirler…

Çünkü 'meczup' muâmelesi gören Arif Bey'in 'bağımsızlığı' tam bir 'bağımsızlıktır' ve bu esasen düzenli olarak takdir edilmesi gereken bir şeydir…

Üzülüyorum…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.