Logosu gibi yaldızlı: Özersay kudreti

Yayın Tarihi: 22/04/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

'Demokrasi sigortası' CTP-BG'nin iddialı Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber kadar oy alan ve bu saatten sonra hem şahsen hem de siyaseten ne kadar övünse az olan Eski Müzakereci, Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay, artık -kendisine haset edenler için bile- toplumun yeni umudu…

Göstere göstere geldiği halde yok sayma, küçümseme hatta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacağı oyun düşüklüğünü betimlesin diye bahis tutanlar daha çok şaşıracak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1'inci turunda aldığı oyla en büyük sürprizi yapan Kudret Özersay, dün düzenlediği basın toplantısıyla "Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası siyasete küsmeyeceğinin müjdesini" vererek Kıbrıs Türk siyasetinde öteden beridir gelinen kırılma noktasını gönüllüleri ile birlikte perçinledi…

Evet, 'yaldızlı logosuyla' dünkü basın toplantısı, Kıbrıs Türk siyasî tarihinde -hala okuyamayanlar için bile- bir dönüm noktasıdır.

Nitekim aldığı oyu evine gönderemez ama Başbakanın sandıkta kalışıyla meşhur 2013 Genel Seçimlerinde yaptığı 'karma oy' çağrısı nedeniyle geleneksel siyasetin hışmına en azından fikren uğrayan Özersay, bu Pazar yapılacak 2. Tur seçimde hiçbir adaya işaret etmeyerek "doğrusunu" yaptı…

Çünkü Özersay "Aldığım oyu çıkarıp başkasına verecek değilim, kendime de bağlamış değilim. 2'nci turda hiçbir adaya yönlendirme yapmayacağım" demeseydi eğer, Cumhurbaşkanlığı adaylığında aldığı oyu tahvil edeceği müstakbel iç siyasette doğrudan küskünlük yaratarak siyaseten intihar etmiş olurdu.

**

Evet Eroğlu karşısındaki Akıncı'nın, mukayese dahi kaldırmayacağını düşünüyor Akıncı tarafgirleri ve Özersay'a sitem ediyor.

Ama Sayın Akıncı ile Sayın Eroğlu'nun aynı şey olmadığı, bilinmelidir ki en çok Özersay ve gönüllüleri tarafından idrak edilmiş bir şeydir.

Özersay'ı, çıktığı yolun vardığı bugünkü noktasında anlamaya çalışmak da yarar var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2'nci turun teorik ve pratik sorusu nettir: Mevcut nizam ya da değişim… Halkın 2. tur kararı, bu iki kelimenin altını sayfalarca doldurduğu kavramlardan birinin tercih edildiği anlamına gelecek.

Kendisini fazlasıyla önemseyen bir 'insanoğlu' ile karşı karşıya olduğunu farz edenler, kendilerini iç politikada "Özersay kudretine" alıştırsa iyi olur.

Zira sonra depresyon yapar!

**

Her biri birbirinden berbat halde olan DP-UG, UBP ve CTP-BG gibi mevcut etkili partiler de kendilerini, halk adına Özersay tehtidi karşısında toparlasa iyi olur.

Tabi eğer ego ve zamanları buna yeterse…

Özersay'ın yakın istikbâli, bir kez daha millete hayırlı, medyaya uğurlu olsun…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.